Autor Tema: SRDC Strategy  (Pročitano 19237 puta)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
SRDC Strategy
« poslato: 11.08.2010, 00:57:53 »
OVo  je  SRDC  strategija  koja  je originalno  potekla  od  OrangeRoshan (FF  member) .  Mislim  da je  veoma  interesantna  ,jednostavna  i  prije svega  profitabilna  i  konstantna  !  Ja  sam uneo neke  moje modifikacije  ,ali  ako neko  ima  bolja  rjesenja  ...  da napravimo  HOLLY GRAIL  !   :)

Strategija se obavlja  na  daily  chart-u  i  prije  nego  krenemo dalje  pogledajte  ovaj  daily chart  i  recite  mi  sta  vidite  !   Nemojte  odmah  gledati  odgovor  !     

Chart  je Daily  ,a  ulazak  u  poziciju  ,kao  i  izlazak moze  se  obavljati  na  bilo  kojem TF ,koji  vam najvise  odgovara  ! 
Da  se  vratimo na  Daily    ,  kao  sto ste  vec  zakljucili  ,  GOTOVO  NI JEDNA  SVIJECA  NIJE  ISTA  !

Svaki  dan  se  stvara  nova  svijeca  ,i  svaki    dan  su  razlicite  .  Ovo mozemo  da  iskoristimo  i  postavimo  jednostavnu  ,ali  jako mocnu  strategiju !   

Kao  sto  vidimo  na  predhodnoj  svijeci    postavimo   trend  linije na   DAILY HIGH DAILY LOW  ,koje  predstavljaju  S/R  (S-support ,R-resistance  )   i   tu  ce biti   nase  pozicije  ulaska  u  trziste  ;)      Trgovina  se  postavlja  kao pending  order  ,sa  obije  strane   svijece  ,pa  koja  se  prije aktivira  .  Vrlo  jednostavno  ! 

Ovako   nase  linije  izgledaju  na  M15   ,ovo su aktuelne cijene  na  EUR/USD  (dok  pisem ovo  ) 

Ovako izgleda  primjer naseg  pending ordera  (  ja  sam  postavio  samo    na jednoj strani  ,a  potpuno su  ista  pravila  sa  gornje strane  ) 

Crvene trend  linije  predstavljaju   ulazak u  trziste  i   Stop Loos  .   Donja  crvena  je ulazak u  trziste  i  ona  je  od  zute  S-support  linije udaljena    10  pip-sa  .  Gornja  crvena  je  Stop Loss  i  ona  je udaljena  od  zute  S  -5  pip-sa  .      Tako  da  je   udaljenost  izmedju 2  crvene   15  pip-sa .    Sto  se tice  TP  ,moja  inicijalna  strategija  je 10  pip-sa  .   Ali   ,prava  poenta  ove  strategije  je kao sto vidimo iskoristiti  ovaj  prilicno lijep   pokret  i  lijep broj  pipsa  :)))) 

Znaci   , danas  smo imali  2  signala  za ulazak  na  trziste  .  Jedan   gotovo  odmah poslije ponoci   ,a  jedan  skoro  :)
Veoma  bitno    -  Nikako  ne  ulaziti  u poziciju  kada  trziste  se  povlaci  !     Prvi  primjer  (onaj u  ponoc)  je pokazao   cist  proboj  S  linije  ,  dok  je  ovaj drugi prvo  probao   da  prodje  S  liniju  (vidite  veliki  rep  iznad  nje  )   da  bi  se opet  spustio  dolje  .  Tek  kada  cijena  ponovo  krene  sa  gornje  prema  dolje ,onda  ulazimo  u  poziciju  .  Nikako    kada  krene  sa donje  sto bi   bio  BUY    a   ''bivsa''   Support  se  sada  pretvara  u  Resistance  . Tek  kada se  ponovo  odbije  ,ulazimo  u  poziciju  . 
Sada  ,znam  da  cete pitati  ,ako  je probije  da  li  je  dobro  uci  u  poziciju (kao  BUY  signal  ovaj  put  ) ?  Pa ,  nije iskljuceno  ...mada  manje  iskusnim  trejderima  ne preporucujem ,jer  treba  provjeriti  kakva je  volatilnost  trzista  i  koliko  je  ostalo  do  otvaranja  nove  svijece  . Jer  se  i  tada  pomjeraju  i  stvaraju  nove   S/R  :))

Na  ovoj  slici   mozemo  da  vidimo   koliko  je  trajao  ovaj  pokret  i  koliko  je mogao  da  donese  pipseva .  Ova  verzija  ima  ''vrlo  skroman''   TP  ,ali isto tako  je  ne treba  nadgledati  :) 
Ako  zelimo  da  povecamo  ucinak ,onda mozemo da udjemo  u poziciju  sa  2  otvorena  pending ordera  .  Jedan  postavimo  prema predjasnjim pravilima  ,  dok  drugi  postavimo  bez  TP .  Ovaj   drugi  moramo  da  pratimo  , i  cim  se  od  ulaska  cijena  odvoji  recimo  10pipsa  , pomjeramo  SL    na  BE (Break Even )  .  Ja  obicno tada  izadjem   iz  kuce  :))))) 
Naime ,  vec smo  ostvarili 10  pipsa    ,imamo pokrivenu  poziciju  na ovoj  drugoj  ..to  jeste  dobijamo  besplatnu  voznju  (free ride  )  :)))  Ako  trziste krene  u  nasem  smjeru  ,mozemo  da   uzemo   pozamasan  broj  pipseva  !  Ova  pozicija  ,kod  iskusnog  trejdera  ,lako  moze  da  se pretvori  u  poziciju  koju  ce  drzati  otvorenu  danima   ,pa i nedeljama  ....da  ne pominjem  vise  !

Background  :   Strategija  je zasnovana  na jednostavnom  fundamentalnom  elementu    ,a   to  je  PA  (price  Action  )  ,tj.  dok  god  postoji  trziste  ,cijena  ce se pomjerati  ,a  mi   to mozemo  iskoristiti  ! 

Srecno  ,i mnogo  pipseva zelim  ! 

« Poslednja izmena: 14.08.2010, 23:12:37 FXModerator »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: SRDC Strategy
« Odgovor #1 poslato: 11.08.2010, 11:15:48 »
Interesantno, dobro ću je analizirati pa ću dati na sve ovo moj komentar...

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11.08.2010, 15:43:09 »
3  otvorene  pozicije   GBP/USD  ,EUR /USD  ,USD/YPU  !    Dvije   pozitivne  i  jedna  negativna   :)

Usd/Ypu   je  dolazio  do  7-8  pipa  profita  ,da  bi se  povukao !
« Poslednja izmena: 14.08.2010, 23:11:18 FXModerator »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11.08.2010, 16:00:09 »
Moje trejdanje je zastupljeno sa odnosom 2:1 ili čak 3:1 u korist TP-a u odnosu na Sl.
Vidim da ti u ovoj strategiji igraš na 10 pipa profita, a sa druge strane ti je gubitak 15 pipa.
Lično mi se taj odnos ne sviđa !
Ali opet ponavljam da ću analizirati samu strategiju ...
« Poslednja izmena: 11.08.2010, 16:03:12 SuperFX »

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 11.08.2010, 16:12:34 »
u  pitanju  je  procenat  uspjesnosti  ,:)   

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 11.08.2010, 16:13:42 »
u  pitanju  je  procenat  uspjesnosti  ,:)

Onda Ok.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 11.08.2010, 16:31:08 »

ovo  je  isti trade  koji  sam uzeo  kao 2  pending  order  na  EUR/USD  . Prvi  je  bio profitabilan  sa  10pipa  ,a  ovaj  drugi  je  bio bez    TP , sada   sam  pomjerio  SL  i imam sigurnih 35  pipa  ,dok  ''pliva'' trenutno  oko  80 pipa . 

Sto nadoknadjuje  sitan gubitak na  USD/YPU   
« Poslednja izmena: 14.08.2010, 23:10:43 FXModerator »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 11.08.2010, 16:46:19 »
Sada si već u lepom plusu... :D

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 11.08.2010, 17:05:34 »
Ponovo  sam  pomjerio  SL  na  cijenu  1.2975  ,  osiguravajuci   oko  90   pipa  ,  dok je  u vazduhu   trenutno jos  90   pipa !   Sada  mogu  izaci   iz  kuce  :)))

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 11.08.2010, 17:08:12 »
Ponovo  sam  pomjerio  SL  na  cijenu  1.2975  ,  osiguravajuci   oko  90   pipa  ,  dok je  u vazduhu   trenutno jos  90   pipa !   Sada  mogu  izaci   iz  kuce  :)))

Možeš, popij jedno pivo i za mene ...   :D

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 12.08.2010, 17:36:04 »

ovo  je  rezultat  e  trgovine  :)  Imam pending  order na  GBP/YPU  ,mada  mislim da  se nece  aktivirati  .
EUR/USD  nisam otvarao   jer  sam  imao  od  juce  poziciju  ,  zatvorena  na  140 pip :)
na USD/CHF  i EUR/YPU  sam  zakasnio  :(
« Poslednja izmena: 14.08.2010, 23:09:56 FXModerator »

Van mreže Tango

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 14.08.2010, 21:02:42 »
Ako sam dobro razumeo čekamo proboj navišeg i najnižeg nivoa od prethodnog dana. To su nam signali  za ulaz. Pregleda sam desetak poslednjih dana. Interesantno je, u većini slučajeva daje rezultat, ne radi samo ako je promena od danas unutar promene od juče (inside bar što je opet signal za sebe) i omogućava neku količinu pipova. Koliko vidim, glavno umeće je izbor SL i TP.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 14.08.2010, 22:08:28 »
Ako sam dobro razumeo čekamo proboj navišeg i najnižeg nivoa od prethodnog dana. To su nam signali  za ulaz. Pregleda sam desetak poslednjih dana. Interesantno je, u većini slučajeva daje rezultat, ne radi samo ako je promena od danas unutar promene od juče (inside bar što je opet signal za sebe) i omogućava neku količinu pipova. Koliko vidim, glavno umeće je izbor SL i TP.

Da  ,cekamo  proboj   HIGH  /LOW  predhodnog  dana .  To  je  osnova  !  Ono  sto  je  lijepo  kod  ove  strategije  jeste  da zauzima  20 minuta  da  se  postavi  ,na  koje  hocete  parove :) Imate  odredjene  SL  i TP (set  & forget ) .   

Dodatni  dio sam  ja  ugradio:)  Upravo   je maksimizacija  TP  ,kao  i  odabir   velicine  pozicije  ..glavna  snaga  ne samo  ove  strategije ,kao  i  umijece  profesionalnih  trejdera  !    Zato  je  tesko , ovakvu  vrlo  jednostavnu , strategiju  testirati  !

Kada se  formira  Inside  bar ,onda  nema  trgovine  ,tj. pending  order  se ne aktivira .  Takodje  ,nekada  je  Close  of the  day  ,  gotovo  jednak sa  HIGH/LOW   tog  dana  pa  otvaranjem  nove  svijece  sledeceg  dana je vec  probijen  S/R  ..tako  da  tada  ne  treba  ulaziti  na  trziste  ,cekati   retrasement  ! 

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 17.08.2010, 20:51:14 »
Danas  je bio  los  dan  za  trgovinu  ,  samo  su  se 2  para   aktivirala  .   Oba   su  negativno  zavrsila 

Eur/Usd  je  samo  1  pip  dijelio  od  uspjesnog  trejda  ,ali  dobro  ...idemo  dalje :)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 17.08.2010, 20:55:21 »
Nema veze, guramo dalje...
Bitno je da svi profitiramo dugoročno...