Autor Tema: prijedlog za bolju trgovinu  (Pročitano 13209 puta)

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
prijedlog za bolju trgovinu
« poslato: 08.02.2012, 20:30:56 »
postoji li mogucnost za neki vid udruzivanja vise tradera u cilju brzeg protoka informacija?dje bi iskusniji i bolji trgovci davali smjernice za ulaz u pozicije.ovo se najvise odnosi na objave raznih vijesti do kojih,bar ja ne mogu doci,ali i uopsteno.mozda neki javni chat ovdje il skype msn...

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: prijedlog za bolju trgovinu
« Odgovor #1 poslato: 08.02.2012, 20:38:58 »
Ideja ti nije losa.
Recimo, ja pratim 10 sajtova, ali sve svodi na intuiciju i osecaj.
A sledece pitanje je koliko zelis ? Da li dnevno po prosecnom prelasku od A do B ili na recimo nedeljnom nivou uz manje stresa ?
E sada pretpostavljam da ce vecina videti taj chat kao neku mogucnost "prodaje" signala !?
Podržavam i priključio bih se kada bi bilo interesenata.
« Poslednja izmena: 08.02.2012, 20:50:05 led_bob »

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 08.02.2012, 22:45:51 »
ja sam pre nekog vremen dao slican predlog i otvorio tradeing room na skype ali nije bilo odziva i dalje sa za
koncrpt.
svi ucesnici trguju za sebe
prate vesti rade analize
svako objvi ono sto mu se vmcini interesantno i profitabilno a svako ko zeli da testira to radi na demo, a zaxreal odlucuje samcilj brzi protok i pristup informacijama.
ne prodavanje seignala
moze i to ali onda 1radi ostali prate, a za to vec posroje sistemi gde se radi automatski. zulutrade, curense, etoro, myfxbook..
tako da ne vidin zasto signali ne bi neko ko zeli uzimao odande.
a tradeing room je nesto drugo,
svi koji zele da ucestvuju neka ovde ostave skajp kontakt i naoraviceno grupu i sobu koja ce raditi non stop tako da ce svako naci svoj ibteres. u principu najveca volatilnodt krece od 8 9h ujutru po nasem, do 18 19h nekad i duze tako da svako moze naci svoj deo grupe sa kojima ce najcesce istovremeno biti u sobi.

moj skajp kontakt je

aleksandardx
Momentum counts.

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 08.02.2012, 23:16:02 »
moj zakljucak za forex je da je ovdje sve relativno,to jest kad neko nesto kupi neko nesto proda a oboje se nadaju da su uradili dobru stvar,e sad posto svi stavljaju neke svoje taktike i strategije.interesuje me kako to u praksi izgleda.zato je i bitno da bude live konekcija.a i na kraju krajeva ako bi bilo veca organizacija ulaz u neku poziciju bi bio jaci,zar ne :).a potreban je i neko sa ovim plavim kockicama posto mi sa ovim zutim statutom ne dajemo nade ;).
« Poslednja izmena: 08.02.2012, 23:19:17 dzon »

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 08.02.2012, 23:26:30 »
bas sam se i ja to pitao veceras.
Sta se desava kada neko kupuje a drugi prodaje ?
Ipak vecina nas trgovaca radimo preko platformi, ali sve je to virtuelno, ko su ustvari glavni igraci ?
Recimo, ako bi se nas 10 naslo u 22.47 i svi kupimo po 1 lot EURUSD, da li bi to uticalo na tržište ?
Mislim da ne, jer kako vidim svi brokeri zavise od jednog glavnog signala, na kome i oni zarađuju pored spreda.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 08.02.2012, 23:35:11 »
Ipak vecina nas trgovaca radimo preko platformi, ali sve je to virtuelno, ko su ustvari glavni igraci ?
Recimo, ako bi se nas 10 naslo u 22.47 i svi kupimo po 1 lot EURUSD, da li bi to uticalo na tržište ?
Mislim da ne, jer kako vidim svi brokeri zavise od jednog glavnog signala, na kome i oni zarađuju pored spreda.

Pa ovako 10 lotova ne bi imalo veliki uticaj na trziste , ali ako bi skupili 10.000 to bi bila vec druga prica :) Najveci uticaj na trziste naravno imaju oni koji imaju najvise kapitala :), sto bi znacilo da na trziste najvise uticu banke, veliki uvoznici i izvoznici (koji ponovo preko tih banaka menjaju svoj novac) i veliki spekulatori.

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 09.02.2012, 11:59:09 »

Pa ovako 10 lotova ne bi imalo veliki uticaj na trziste , ali ako bi skupili 10.000 to bi bila vec druga prica :) Najveci uticaj na trziste naravno imaju oni koji imaju najvise kapitala :), sto bi znacilo da na trziste najvise uticu banke, veliki uvoznici i izvoznici (koji ponovo preko tih banaka menjaju svoj novac) i veliki spekulatori.
ok poznate su to stvari ko su glavni igraci,al u svakom slucaju mnogo bi jaci bio ulaz od 10 lot nego 1lot,zar ne.a mozda bi se moglo to prositit i na visi br tradera dje bi doslo do veceg lota.evo sta je enigma za mene,objava vijesti kad neko iz evropske banke ima neki govor,kao prvo obicni mali trgovac ne moze da zna sta je rekao a i ako zna kako protumacit to?posto se ovdje misljenje pojedinih mnogo postuje,pa mozda i kad pogresno procijene,i desavaju se velike promene na trzistu zbog mozda jedne rijeci koja je protumacena kao nesigurnost il optimizam...

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 09.02.2012, 12:03:41 »

i jos nesto kolikogod da je grupa mala vazno je da imamo uspjesnu trgovinu a kad bi taj uslov ispunili grupa bi narasla na veliki br clanova veruj mi :)

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 09.02.2012, 15:15:16 »

ok poznate su to stvari ko su glavni igraci,al u svakom slucaju mnogo bi jaci bio ulaz od 10 lot nego 1lot,zar ne.a mozda bi se moglo to prositit i na visi br tradera dje bi doslo do veceg lota.evo sta je enigma za mene,objava vijesti kad neko iz evropske banke ima neki govor,kao prvo obicni mali trgovac ne moze da zna sta je rekao a i ako zna kako protumacit to?posto se ovdje misljenje pojedinih mnogo postuje,pa mozda i kad pogresno procijene,i desavaju se velike promene na trzistu zbog mozda jedne rijeci koja je protumacena kao nesigurnost il optimizam...

Zato i ne treba trgovati kada jedna rec odlucuje jel u tom trenutku se lovi u mutnom :) Veliki igraci kupe sl ove malim igracima :) Pokreti su veliki i obicno u oba smera, taman da se pokupe sl -ovi u oba smera :)

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 09.02.2012, 17:42:43 »

Zato i ne treba trgovati kada jedna rec odlucuje jel u tom trenutku se lovi u mutnom :) Veliki igraci kupe sl ove malim igracima :) Pokreti su veliki i obicno u oba smera, taman da se pokupe sl -ovi u oba smera :)
poznato mi ovo zvuci :)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 09.02.2012, 20:59:33 »
ja sam pre nekog vremen dao slican predlog i otvorio tradeing room na skype ali nije bilo odziva i dalje sa za
koncrpt.
svi ucesnici trguju za sebe
prate vesti rade analize
svako objvi ono sto mu se vmcini interesantno i profitabilno a svako ko zeli da testira to radi na demo, a zaxreal odlucuje samcilj brzi protok i pristup informacijama.
ne prodavanje seignala
moze i to ali onda 1radi ostali prate, a za to vec posroje sistemi gde se radi automatski. zulutrade, curense, etoro, myfxbook..
tako da ne vidin zasto signali ne bi neko ko zeli uzimao odande.
a tradeing room je nesto drugo,
svi koji zele da ucestvuju neka ovde ostave skajp kontakt i naoraviceno grupu i sobu koja ce raditi non stop tako da ce svako naci svoj ibteres. u principu najveca volatilnodt krece od 8 9h ujutru po nasem, do 18 19h nekad i duze tako da svako moze naci svoj deo grupe sa kojima ce najcesce istovremeno biti u sobi.

moj skajp kontakt je

aleksandardx

a sta bi sa ovim
Momentum counts.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 09.02.2012, 21:06:49 »
a sta bi sa ovim

Pa ja sam te jos juce kontaktirao ali nema odgovora :(

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 09.02.2012, 21:15:01 »
ocekujem da se javne jos neko na ovo.troje je malo da odrzavamo live konekciju...a tek sam sad vidio sanduce sa postom..

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 10.02.2012, 01:54:51 »
zato sto sam pogresno ukucao skajp ime , treba

aleksandarfx

u grupi smo ja i jos 1 trader , dejan.

zamolio bih zainteresovane da ovde ostavljaju svoje skajp kontakte, i da na skajpu zatraze razmenu kontakta samnom kako bih mogao sve da vas dodam u sobu. 

Momentum counts.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #14 poslato: 10.02.2012, 08:28:06 »
...
zamolio bih zainteresovane da ovde ostavljaju svoje skajp kontakte, i da na skajpu zatraze razmenu kontakta samnom kako bih mogao sve da vas dodam u sobu.

Nemojte javno da ostavljate Skype kontakte i email adrese, odradite to preko private-a.
Iz više razloga: vrlo lako će da vas spamuju, već i ovako ima (neuspešno) zainteresovanih za "otkup" naše mailing liste što znači da jedva čekaju nečiji kontakt da izađe na videlo, i na kraju, po pravilima foruma je zabranjeno.

Hvala na razumevanju.