Autor Tema: Održavanje tuđih računa  (Pročitano 115800 puta)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Održavanje tuđih računa
« Odgovor #180 poslato: 03.10.2012, 20:27:01 »
Jasam, jel je i tebi bila ista situacija?

Van mreže zilebugi71

• Pogledaj profil
« Odgovor #181 poslato: 03.10.2012, 21:08:05 »
Hajde da probam da okacim statement!

Van mreže zilebugi71

• Pogledaj profil
« Odgovor #182 poslato: 03.10.2012, 21:13:50 »
A evo i malo detaljnije!

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #183 poslato: 04.10.2012, 12:13:13 »
Pozdrav svima!

Ne igrajte se sa Vemom! Meni su racun od 3344 USD unistili, sprzili u roku od nedelju dana trgovanja. Sada tamo stoji cifra od 0,59 USD! Ogroman gubitak, dakle, ponavljam, unisten mi je racun!

U objasnjenju su mi rekli da je u pitanju krivica brokera, napisali su mi da je on blokirao trgovine i oni nisu mogli da ih zatvore pa su generalno otisle u minus! Cekam da vidim sta ce biti dalje. Vema kaze da ce tuziti FXPrimus zbog blokiranja trgovine i nasih gubitaka, i ja sada cekam da vidim sta ce dalje biti. Vema je u medjuvremenu presla kod drugog brokera. Secam se samo da su oni sami nahvalili taj FXPrimus kao vanserijski dobrog brokera, bili su puni hvale! Ali, nema pokrica za to!

Dakle, savetujem svima da sacekaju da vide sta ce biti sa mojim racunom, a da ne rizikuju pre toga. Ako Vema ispostuje ono sto je rekla, ja cu ih pohvaliti ovde javno. Medjutim, do tada ne srljajte i ne ponavljajte moju gresku. Trgujte sami! Mogu Moderatoru ili bilo kome ko zeli da posaljem Vemin statement od mog racuna, po potrebi. Nisam siguran da li cu znati da ga okacim ovde. U svakom slucaju, ako mi ne vrate pare na racun, trebace mi par godina pazljive trgovine da nadoknadim gubitke.

Procitajte i debelo razmislite i ucite na mom primeru! trgujte i ucite sami! Ja vidim da sam se zaleteo, ali cu javiti i svaku dobru vest ako je bude!

Otvoren za bilo kakva pitanja, svima kojima treba!

Gubitak je bio na pam 1 racunu. Fxprimus je imao gresku na tom pam racunu (sto su i priznali), nisu se videli trejdovi i kad su se pojavili bili su blokirani, nisu se mogli ugasiti, 4 ili 5 racuna je imalo gubitak zbog toga, svi koji su bili vezani na pam 1 racun. Svi ostali racuni na ostalim pam racunima su u profitu. Moje misljenje je da je Fxprimus to namerno uradio, jer je Vema profitabilna i njima to ne ide u prilog.
Vema je sada upravo zbog toga promenila brokera.
Armada Market je regulisan u Evropskoj Uniji. Iza njih stoje mnoge jake banke i brokeri a sto se vidi i na njihovoj stranici http://www.armadamarkets.com/fx-trading/deposit-instructions/:
Poznati broker LMAX koji je regulisan u Londonu http://www.lmax.com/
NATWEST BANK http://www.natwest.com/personal.ashx
Najpoznatija skandinavska banka Nordea Bank http://www.nordea.com/
SEB Skandinaviska Enskilda Banken http://www.seb.se/pow/wcp/english.asp?website=TAB1&lang=en
Swedbank http://www.swedbank.com/
SpadaCapital http://www.spadacapital.com/
PKF A Global Network of Independent Accounting Firms http://www.pkf.com/

Vema Invest vec ima odlicne rezultate kod Armada Markets,imaju ubedljivo najmanji spread.

Zilebugi71 zelim da ti sto pre Fxprimus vrati lovu i da nam se pridruzis na Armada Markets !!!

Pozz

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #184 poslato: 04.10.2012, 12:18:22 »
A evo i malo detaljnije!
Vema je bila krenula dobro, vidim da ti je racun cak bio preko 4600$,bio si u plusu 1300$. Mozda gresim, ali ipak moje misljenje je da broker to nije dozvolio...

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #185 poslato: 04.10.2012, 12:22:52 »
Ovakva je situacija sad na Armada Market...

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #186 poslato: 04.10.2012, 12:27:07 »
To moze i svako da sam prati...

Myfxbook http://www.myfxbook.com/members/VemaInvest/wwwvema-investcom-armada/391551

Ko zeli da prati i na platformi MT4 moze da se loguje na platformu i direktno prati trgovanje.

1. Skinite platformu sa http://www.armadamarkets.com/fx-trading/mt4-trading-platform/

2. Login: 2088520415

3. password: vema123

4. Server: PrimeXM-DemoUK

Van mreže zilebugi71

• Pogledaj profil
« Odgovor #187 poslato: 04.10.2012, 13:48:44 »
Svima vama iznosim situaciju sa mojim racunom. Dakle, nenormalno je da se u roku od nedelju dana dogode dobici od 1300 USD u jednom danu i odmah zatim gubitak od 4600 USD. To su prevelike oscilacije, lici na kockanje. Mozda je Vema pogresila sto nije stavila stopove, zar ne? To je kockanje i igranje sa tudjim novcem. Ja sam izneo svoj statement, dakle licni primer, Jasam je otprilike slicno prosao. Dakle, ima nas dosta sa ogromnim gubicima.

I jos nesto, kada sam skontao da je sve krenulo dodjavola, rekao sam Veminoj podrsci da stopiraju trgovinu da bi ostalo bar nesto od sredstava i da se izvlacim sam. Samo su prokomentarisali da ne brinem, da ce oni izvuci racun iz minusa i nisu stopirali sa trgovinama. Nastavili su do uinistenja racuna, dakle nisu ispostovali moj nalog da ne zelim da menadziraju dalje moj racun. Da li jos nekome nesto nije jasno? Meni bi iskreno bilo zao da se jos nekome nesto slicno dogodi, ne nasedajte na uopstene statemente, pred sobom imate realan racun i njegovu sudbinu u roku od nedelju dana.

Takodje, ako se sredstva vrate na moj racun, pohvalicu javno Vemu ovde i tek onda cu vama ostalima preporuciti da se obratite njima. Do tada, mislim da je za vase dobro bolje da sacekate. Mozda i Moderator ima neki komentar na sve. Nisam jos video da je neko postavio svoj licni statement. Kada sam gledao na Veminom sajtu i citao neke komentare ovde, ispadalo je da bar 9 od 12 meseci zavrsavaju u plusu. Ali, to ocigledno nije tako. Sve dok se sredstva ne vrate ili eventualno FXPrimus ne prizna gresku, dobrovoljno ili sudski, mislim da je bolje sacekati. Trebalo bi da vam moj slucaj bude dovoljno upozorenje. Ne nasedajte, sacekajte, ja cu ionako javiti da li vredi biti Vemin klijent i da li su ispostovali dogovor.

Van mreže zilebugi71

• Pogledaj profil
« Odgovor #188 poslato: 04.10.2012, 14:01:24 »
I da, takodje mi se nije dopala jedna od dve ponude koje mi je Vema predlozila.

Rekli su da postoje dva nacina da dobijem novac nazad. Jedan je sudski, i to mi je bilo ok, za taj sam se i odlucio ako je to ikako moguce da se izvede.

Drugi je bio Vemin predlog da uplatim jos 1000 USD da bi oni vodili moj racun bez nadoknade i da ce u tom slucaju vrlo brzo nadoknaditi gubitke. Neprostojna ponuda, sto bi se reklo. Kad su vec toliko sigurni, zasto mi ne daju pocetni ulog od hiljadu, pa kada mi sve nadoknade, ja cu ih i castiti? Ovo je po meni "nepristojna ponuda".

Zasto? Ja sam ulozio preko 3300 USD i sada bih trebao da poverujem da ce sa svega 1000 USD u vrlo kratkom roku da nadoknade sve. E toliko naivan bas nisam, pa da ponovo rizikujem da bacim pare.

Zato sam im napisao u odgovoru da oni to sudski teraju, pa ako i kada uspeju da vrate te pare, o tome cete svi biti obavesteni. Mislim da bi to bila velika i jako dobra reklama za Vemu, do tada stvari, je l' te, stoje bitno drugacije... U slucaju povratka i ja bih imao sigurnost da svoj racun ponovo dam njima na vodnjenje.

PS. Inace sam jos pre cetiri dana poslao Vemi mail da vidim za sta se FXPrimus odlucio, ali odgovora ovih dana od Veme nema. Da napomenem da su u roku od najvise dan ili dva odgovarali dok sam imao nesto para racunu kod FXPrimus. Sada kada nema vise novca, a rekao sam da necu uplacivati nova sredstva, osim onih koje vrate bilo dobrovoljno bilo sudski, ni odgovora nema vec skoro celu radnu nedelju. Mozda i to nije sasvim poslovno?

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #189 poslato: 04.10.2012, 16:38:59 »
A evo i malo detaljnije!
Vema je bila krenula dobro...

davno  sam prochitao neshto smeshnije ;D  a  moderatori bi trebali somatu  da ispostave fakturu ..
zilebugi ,hvala na  informacijama jako su  bitne da bi  ostale tajna .VELIKO HVALA!

Van mreže zilebugi71

• Pogledaj profil
« Odgovor #190 poslato: 04.10.2012, 17:41:28 »
Nema na cemu, i ja sam smatrao da su informacije veoma bitne. Na istoj smo strani valjda, dozivljavam sve vas ovde upravo taj nacin, tako da malo dobronamernosti nekome moze mnogo da znaci i da ga spasi potencijalnih gubitaka.

Na zalost ovaj put imam lose vesti, ali ponavljam, ako Vema ispliva sa mojim racunom i napravi povrat sredstava, ekipa sa ovog sajta ce prva saznati takvu vest, odmah posle mene. Prvo cu ovde javiti, podrazumeva se!

Do tada imajte mnogo opreznosti, najvaznije je da ne zurite. Ako je Vema dovoljno dobra, potrajace dugo u svom poslu, ja se nadam da je tako, ali dok god ne budem ponovo ugledao pare na racunu, nikome od vas ne bih savetovao da zuri sa plasiranjem sredstava na racun koji ce voditi neko drugi.

Vazno je da shvatite da nije bitan trenutan rezultat, oni mogu i mesecima da prave po 10 ili 20 posto, ali je problem sto postoji mogucenost unistavanja kompletnog racuna, a niko od nas ne zna u kom momentu to moze da se desi. Dakle, ne bih nikome zamerio da cak i tri-cetiri meseca izgubi po tri ili cetiri posto, hajde i pet od ukupne sume, pa da krene u plus iza toga. Ali po meni je nedopustivo da se ceo racun unisti. Morali bi bas zbog takvih poteza brokera da postoje i stopovi, koje ja kod Veme na zalost nisam video. Mogu cak da posaljem ako bude nekome trebalo i svaku pojedinacnu trgovinu koju su napravili tokom tih nedelju dana. Trgovine ranga po 1000 ili 1300 USD ili 800 USD su preterano velike za racun od 3300 USD. Otvaranje sa toliko velikim lotovima je ovde ubitacno, jer money managment nije ispostovan ni najmanje. Jedna takva trgovina visokog rizika moze da donese ili odnese skoro 50% pocetnih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi (a upravo se to desavalo), pa procenite sami koliko je bio rizik. U mom slucaju nije bilo zastite od rizika. To mi je najvise zasmetalo, tada bi sve to bilo drugacije. Neka se svako zamisli kada mu u roku od nekoliko sekundi padne balans za 1000 ili 1500 USD, sedite, gledate, bez sanse da bilo sta preduzmete. A racun na vase oci nestaje. Mozete li to da podnesete?

Nadam se da ce Vema kao sto je rekla da stvarno ovo potera sudski da bi oprala sebe i zastitila nas klijente sa unistenim racunima, ali i da se desi sve najbolje, potrajace sigurno mesecima. U svakom slucaju, svaku pozitivnu vest saznacete prakticno trenutno od mene.

Siguran sam da bi to i za Vemu bila odlicna reklama. Do tada, bolje je uciti, uvek se vreme dok cekate moze pametno iskoristiti. A pare koje ste spremili necete izgubiti preko noci. Bolje je sacekati pravi trenutak.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #191 poslato: 04.10.2012, 20:35:24 »
Iz svega ovog napisanog,i iz mog iskustva za PS Zulu trade,vema je kriva za sve dali su se nadali da ce se cena vratiti ili su to sa namerom uradili tesko je odrediti.Ti si ih zvao da zatvaraju i prekidaju,a oni su i dalje pustali,sta je tu broker kriv,po meni nista.Cak i da se desilo neko zagusenje pa da vema nije mogla da zatvori kada je htela,mogla je i posle da zatvori ,a zagusenje to jeste kada neko zeli da zatvori poziciju a ne moze ne moze toliko dugo da traje.U odnosu na takav nacin menadziranja,na zulu trade sam trejder moze ugasiti poziciju kada zeli,to jeste kad god misli da nesto nije u redu,nazalost ti tu priliku nisi imao tamo vec si samo posmatrac,e bas zbog toga nikada ne bih stavio pare pri takvim uslovima.Zamisli da si mogao da gasis sam pozicije kada si zadovoljan sa TP,i da si mogao gasiti poziciju kada ti ide veci minus koji ti ne odgovara.Gde bi ti bio kraj.Prvo jasam pa onda ti nimalo slucajno,i kako bas obadvoje sa ovog foruma.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #192 poslato: 05.10.2012, 20:16:52 »
Kada bi sada koristio PS zulu trada drugacije bi birao PS nego pre,sada medju 50 naj boljih koliko vidim nema ni jedan od pre otprilike goginu dana.Ovako bih radio 500$ na racunu  loto 0.01 koristio bih jednog ili dva PS.Uzmem jednog rizikujem 15% kapitala na njega sto je 75$ ili 750 pipsa.Medju prvih 50 trazio bih koji ima u zadnjih mesec ipo dva ili tri meseca  minus na primer od 350 do 500 pipsa, nadjem nekog ima 500 pipsa minusa recimo uzmem njega, ja sam spreman bio 750 da rizikujem ili 15% ovaj vec ima 500 pipa minusa ili 10%,od trenutka kada ga uzmem ja rizikujem 250 pipsa ili 5% kapitala za njegov povratak.Sa druge strane ako bih uzeo onog prvog ne bih rizikovao 15% vec 5% ili 250 pipsa.Sa ovim prvim bih isao sve dok ne napravi minus 5% ili 250 pipsa,a sa ovim sto je bio 30 ili  40-ti na listi isto 5% rizik kapitala ,ako se oporavi i krene gore napravi 1000 ili 2000 pipsa pa i vise izasao bih onda opet na - 15% ili 750 pipsa ili na -5% ili 250 pipsa,jedno je sigurno ispod onih prvih-5%  kada sam usao ne bih isao.Jos jednom da napomenem da ce otvorena pozicila menadzera moze ugasiti u svakom trenutku,a takodje otkazati koriscenje PS kad se pozeli vrlo jednostavno za manje od minuta sto bi se reklo.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #193 poslato: 08.10.2012, 17:31:33 »
Kada se već priča o menadžiranju računa, broker Admiral Markets je ponudio veoma dobro rešenje: otvarate račun kod njih, najmanji depozit 1.500$ ili ekvivalent u drugoj valuti i birate svog menadžera sa Currensee-a. Zato se i ceo projekat i vrsta računa zove Admiral Currensee.

Van mreže xomep

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #194 poslato: 10.10.2012, 17:15:38 »

zile ,ima neshto novo? takodje  vole bi da jasam javi  dali je imao istih probelma..