Autor Tema: Održavanje tuđih računa  (Pročitano 115744 puta)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Održavanje tuđih računa
« Odgovor #45 poslato: 04.04.2012, 09:53:39 »
Samo razmisljam, npr.

Zakljucak ! Bolje dati na menadziranje 2.500 $ umesto 10.000 $ pa da se ide i  na najgoru mogucu varijantu, a to je u ovom slucaju gubljenje celog racuna. U tom slucaju  menadzer vaseg racuna treba da napravi 100 negativnih trrgovanja za gubljenje celog racuna. Onda sa sigurnoscu mozete da konstatujete da ste izabrali loseg menadzera , dok u prvom slucaju to ostaje diskutabilno (svako ima los dan gde moze da napravi par negativnih trgovanja).

Svaka čast majstore na komentaru.
Baš zbog ovoga ja bih volio ulagati na više mjesta ali naravno ne na pamet vec prvo pogledati kako rade, pa zar nije bolje da dam Vema Investu 5000€ i onim momcima u  FTI-FX 5000€ nego da dam jednima sve a jos je bolje da imam jos dva menadžera pa dam svima po 2500€ i tako je moj rizik sveden na po 500€ kod svakog a to da će meni neko managirati račune a da je rizik 0% to nema ni u bajkama.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 04.04.2012, 09:55:57 »
Ne vidim svrhu drzanja ogromnog kapitala na racunu (to je ovde diskutabilno koji je ogroman kapital, za nekoga je to 1.000 $ , za nekoga 100.000 $ ), ako on u svojoj glavi nije spreman da izgubi vise od nekog procenta svojih para.

Jedina strategija gde vam trebaju pare su martingale strategije, tamo vam visak para na racunu uvek dobro dodje.  8)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 04.04.2012, 10:55:27 »
Ono na sta bi ja najvise obratio paznju u slucaju da dajem pare na menadziranje je u svakom slucaju statement za neki odredjeni period i proucavanje istog. Na koji nacin ?

Videli ste i sami i mnostvo pozitivnih stejtmenta i uvecanja racuna za po hiljadu i vise procenata u malom vremenskom periodu. Takve menadzere bi odmah eliminisao za vodjenje mog racuna. Cista kocka - puno srece, malo znanja.
Druge bi elimisao na taj nacin sto opet veliki broj menadzera prikazuje stejtmente gde su u lepom mesecnom profitu ali na taj nacin da imaju recimo 50 trgovanja u toku meseca od kojih su 40 zavrseni u minusu sa malim lotom i velikim brojem pipa, a onih preostalih 10 pozitivnih su trgovanja sa velikim lotom i hvatanjem malog broja pipa. Dovoljno da budu super pozitivni iako su imali samo 20% uspesnih trgovanja. Znaci ni takvi mi ne trebaju.

Prihvatam statement koji je na mesecnom ili kvartalnom nivou radjen sa istim lotom i rizikom po svakoj pojedinacnoj poziciji. Jedino za mene takav statement moze biti merodavan.

Jos nesto. U dogovoru sa menadzerom vaseg racuna u ugovoru napisite da rizik po jednom trgovanju ne bude izrazen u procentima nego u novcu.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 04.04.2012, 11:13:32 »
Prihvatam statement koji je na mesecnom ili kvartalnom nivou radjen sa istim lotom i rizikom po svakoj pojedinacnoj poziciji. Jedino za mene takav statement moze biti merodavan.
Ovom recenicom si eliminisao sve vrste pomocnih logika (martin, hedge, grid.. itd).. jos ako bi se ubacio zahtev da TP i SL moraju da budu isti.. bila bi to idealna kontrola Ulaznog signala.. jer cak i razlika izmedju TP i SL-a je isto neka vrsta pomocne logike..
Ako se dobro secam neko je u nekoj temi spominjao neku vezbu.. TP i SL po 20 pipa, max 3 naloga odjednom sme da bude otvoreno.. Izgleda da bi to bila prava vezba za buduce Menadzere racuna....

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 04.04.2012, 11:37:54 »
Ovom recenicom si eliminisao sve vrste pomocnih logika (martin, hedge, grid.. itd).. jos ako bi se ubacio zahtev da TP i SL moraju da budu isti.. bila bi to idealna kontrola Ulaznog signala.. jer cak i razlika izmedju TP i SL-a je isto neka vrsta pomocne logike..
Ako se dobro secam neko je u nekoj temi spominjao neku vezbu.. TP i SL po 20 pipa, max 3 naloga odjednom sme da bude otvoreno.. Izgleda da bi to bila prava vezba za buduce Menadzere racuna....

Nisam eliminisao. Evo ja prvi npr. radim drugaciji sistem. Trend is your friend. Kod mene je rizik trgovanja definisan kroz cikluse. Najvece kolenisanje (ciklus), razlika izmedju buy-a i sell-a za mene predstavlja krajnji SL , odnosno novcani rizik po trgovanju iako je u samom tom ciklusu bilo vise trgovina.

Menadzer ako radi sa takvim sistemom treba da vam razjasni kada je kraj i pocetak novog ciklusa.  ;)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 05.04.2012, 17:46:32 »
Evo našao sam statement od Vema Invest na jednom stranom forumu neću ovde da stavljam link od tog foruma da ga ne reklamiram, statement je star godinu dana ali tamo nije postavljen u kompletu zbog veličine fajla pa su napisali da im se pošalje upit na email  support@vema-invest.com   ko želi čitav statement. Ja sam im upravo sada poslao email, pa ću vam javiti da li sam dobio. Djeluje ok a i profit je dobar oko 150% za godinu dana.

Evo dobio sam statement od njih i poruku:

Deposit 30.03.2011 account balance is 4 723.57 USD
After one year on 29.03.2012 account balance is 11 685.46 USD
Neto profit for one year is 6 961,89 USD or 147,39% on invested money
The biggest drawdown (DD) was the 10,14%
Iz tog statementa se vidi da ljudi znaju svoj posao!

Oni su jedan od dokaza da nemoze mnogo da se zaradi ako hoce da paze na rizik, ja sam pokazao ovaj statement jednom prijatelju a on mi odma kaže pa kod njih je rizik oko 10% ja bi tražio od njih da mi povećaju lot za 3 puta pa neka rizikuju 30% ali praviće 450% :) eto takvi smo mi uvijek nam malo a kad se izgubi lova onda jauk.

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 05.04.2012, 19:15:20 »
Svidja mi se ideja, recimo mogao bih da im predlozim da mi rizikuju 20% racuna a da mi prave godisnje 300%.
Meni bi to bilo sasvim dovoljno  :D

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 05.04.2012, 19:28:37 »
demo racun
max dd 8 %
profit 35% za 6 dana
to ne znaci da ce na kraju meseca biti 100% profit niti na kraju godine 1200%
min lot koji mogu da otvorim je 1 lot= 100000 jedinica
inace bih radio sa 0,1 do 0,5 lota na 20000... sa istim sl od 20 do 150 pipsa sl
tp je od 3 do 100 pipsa
uglavnom eurusd eurjpy usdjpy

kada bih imao 10000 ili 20000 da investiram ulozio bih
krenucu uskoro sa realnim ili 300 ili 1000 usd da ne budem vise demo i cent decko - a i nemam vise od toga a da mogu da priustim da izgubim.
ali polako sve u svoje vreme
Momentum counts.

Van mreže somat

• Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 05.04.2012, 19:41:56 »
profit je odlican ali 6 dana je ipak jako malo na forexu.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 05.04.2012, 20:10:42 »
ne da je malo nego nema znacaj
videcemo sta ce biti za 30 90 180 i 360 dana
Momentum counts.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 05.04.2012, 21:44:46 »
Svidja mi se ideja, recimo mogao bih da im predlozim da mi rizikuju 20% racuna a da mi prave godisnje 300%.
Meni bi to bilo sasvim dovoljno  :D

Tesko to može, onda bi za svakoga morali pojedinačno da vode račune ili jedino da naprave još jedan PAMM sa duplo većim rizikom i profitom.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 06.04.2012, 03:57:12 »
ne da je malo nego nema znacaj
videcemo sta ce biti za 30 90 180 i 360 dana

Početak je dobar.

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 07.04.2012, 21:09:55 »
ne znam bi li ovo bilo dovoljno dobro za početak manadziranja tudjih računa .....
« Poslednja izmena: 08.04.2012, 20:52:55 FXModerator »

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 08.04.2012, 09:13:28 »
odlicno
samo ne vidim nigde povlacenje?
Momentum counts.

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 08.04.2012, 09:36:20 »

evo pravo da ti kazem kad vidim ovu vertikalnu liniju na dolje najezim se pa cak i kad se radi i
o podizanju novca !!! ;D
p.s. ako ne moze da ti otvori prvo sacuvaj ovo na desktop pa onda otvori,

odlicno
samo ne vidim nigde povlacenje?
« Poslednja izmena: 08.04.2012, 09:40:13 montenegro »