Ono na sta bi ja najvise obratio paznju u slucaju da dajem pare na menadziranje je u svakom slucaju statement za neki odredjeni period i proucavanje istog. Na koji nacin ?
Videli ste i sami i mnostvo pozitivnih stejtmenta i uvecanja racuna za po hiljadu i vise procenata u malom vremenskom periodu. Takve menadzere bi odmah eliminisao za vodjenje mog racuna. Cista kocka - puno srece, malo znanja.
Druge bi elimisao na taj nacin sto opet veliki broj menadzera prikazuje stejtmente gde su u lepom mesecnom profitu ali na taj nacin da imaju recimo 50 trgovanja u toku meseca od kojih su 40 zavrseni u minusu sa malim lotom i velikim brojem pipa, a onih preostalih 10 pozitivnih su trgovanja sa velikim lotom i hvatanjem malog broja pipa. Dovoljno da budu super pozitivni iako su imali samo 20% uspesnih trgovanja. Znaci ni takvi mi ne trebaju.
Prihvatam statement koji je na mesecnom ili kvartalnom nivou radjen sa istim lotom i rizikom po svakoj pojedinacnoj poziciji. Jedino za mene takav statement moze biti merodavan.
Jos nesto. U dogovoru sa menadzerom vaseg racuna u ugovoru napisite da rizik po jednom trgovanju ne bude izrazen u procentima nego u novcu.