@beng - to za hipoteku je reko JASAM, a ne ja.
Izvini, nisam bio pažljiv.
U svakom slučaju, mislim da niko normalan ne bi dao svoj novac nekome ko se igra na Demo računu.
he pa nista nije sigurno zato je tolika zarada!
Kolika je zarada? Sve preko 10% mesečno je veoma rizično i tu nema SL 20%
ne treba razmisljati samo o zaradi neo i o gubitku.
O tome neka razmišlja onaj ko upravlja mojim novcem. Naravno, ni u banci novac nije 100% siguran, ali rizik od gubitka je extremno mali. Mali je i profit u odnosu na ono što može da donese Forex, ali ako ja kažem trejderu da hoću 3% mesečno, onda neka on preuzme rizik.
Po tvom pisanju vidi se da samo sabotiras menadžere a nije ti cilj ništa drugo...
Brate, koji je tvoj problem!?
Ako ti neko zaradi 20% u tri mjeseca ti nemoj povlačiti tih 20% nego reci da je to dozvoljeni rizik i rješen problem, znači rizikuješ 20% svojih para samo prva dva tri mjeseca, ima tu mnogo solucija....
Ok, neko ti zaradi 20% za 3 meseca i četvrtog meseca pukne tih 20%. Ti si na nuli, povučeš pare i zbogom. Jel na to misliš? Gotovo je sa Forex-om i sad tražiš drugu mogućnost za investiranje?
Rekao si da si na nekom kafiću izgubio 35.000 evra. Iskreno mi je žao zbog toga. Ali recimo da se to desilo tvojom krivicom. Na primer, nisi odradio studiju izvodljivosti, pa si otvorio kafić na ekskluzivnom mestu gde je zakup lokala preskup, u blizini imaš još 2-3 kafića koja rade već neko vreme, ne nudiš ništa novo, a tvoj kapital ne može dugo da izdrži konkurenciju. I desilo se šta se desilo, izgubio si 70% od uloženog kapitala.
O čemu si razmišljao pre nego što si otvorio kafić? Da na njemu zaradiš milione? Ili si računao na neku solidnu mesečnu platu?
Video si da NE ZNAŠ da vodiš kafić (ovo je i dalje primer, ne shvataj ovo lično) i rešio si da preostali novac daš na upravljanje nekom trejderu koji ZNA da trguje na Forex-u, ima dobar statement i nudi ti 5% mesečno. Ok, neka on trguje za tebe, neka ti daje 5%, neka on uzme sve preko toga, ali neka preuzme i rizik. Pa da si zaposlio profesionalnog konobara u tvom kafiću, pa da je on polupao čaše i flaše, šta bi ti radio? Ti bi platio štetu i zatvorio kafić? Ne verujem, odbio bi konobaru od plate i nastavio sa radom.
Ali ako ti hoćeš 100.000% mesečno od Forex-a, onda ti preuzmi rizik. Jer Forex može da bude biznis kao i svaki drugi, a može da bude i kocka.