Nije to baš tako Markot, neslažem se s tobom za ove gore provajdere, ja sam prvi imao loše iskustvo sa njima i mnogi ljudi koje poznajem, Zulu je bio nekada hit, ali evo ti odi sada tamo pa izaberi onog što je prvi tj najbolji trejder a to je Forex Cruise Control onda ispod njegovog imena pogledaj sta pise:
Naravno, postujem drugacije misljenje.
Na ovom forumu postoji thread posvecen Zulu trad-u , pretpostavljam da nisi procitao moj review ? Takodje, analizirao sam upravo provajdera koga pominjes. Currensee je ozbiljiniji, ali i skuplji ( otprilike 1k minium), trandncy i colletive su odavno tu.
Poenta mojeg predhodnog pisanja, nije da obeshrabrim ljude, ali doci i kazati ..mozemo li potpisati ugovor ( kad kod nekretnina ) jednostavno, nema smisla u ovom biznisu. Kada pristupate trgovini, kod ozbiljnijih brokera, potpisujete brdo Disclaimmer-a koji ogranicava njihovu odgovornost (gotovo u potpunosti ) a potvrdjuje vase razumijevanje rizika. Ja sam samo naveo, neke uobicajene probleme sa kojim se srijece obican investitor . Zasto ne ulozite svoje sredstva u nekoj banci ? Orocite na godinu dana ? Ko ce vam garantovati da banka nece propasti ?
Mi trgujemo sa neizvjesnoscu, kako u klauzuli da stavimo Black Swan event ?
Navescu jedan primjer iz knjige Nicolasa Nassima Taleba ( Fooled by Randomess) koji je i kreator Black Swan theory ( iako je to originalno teorija Karla Popera) : Naime, jedan trejder ima set relevantnih podataka jedne ili vise strategija. Taj set podataka ima track record od 50 godina. Uspjesan track record !
To znaci, da mozemo vjerovati i uloziti sav novac ? Takodje, dodatno se zaduziti ?
Evo kako je to predstavio Nicalas Nassim Taleb ; On je pitao svog sagovornika koliko ima godina ? Ovaj je odgovorio da ima oko 60 godina. Parafraziracu ; - Dragi prijatelju, ja sam svojim statistickim, ekonometrijskim i matematickim proucavanjima dosao do zakljucka , da za svih vasih 60 godina niste UMRLI ni jedan jedini put. To znaci da ste Vi BESMRTNI.
Pokusajte da primjenite ovaj nacin razmisljanja i u investiranju i u zivotu.
Sto se tice predlozenih provajdera, ja sam mislio, a ubuduce cu morati da naglasim , da je sve sto ja pIsem i predlazem ...samo MOGUCNOST RAZMATRANJA, A NIKAKO PREPORUKA ZA TRGOVANJE, ILI BILO KOJU VRSTU INVESTICIJE. Uostalom, disclaimer je i postavljen na ovom sajtu.
Ovdje sam da podijelim koliko mogu ,i kad mogu ..naravno, i ja imam od koga da naucim.
Takodje, predlozio bih kao mogucnost razmatranja, da se svi potencijalni investitori dodatno informisu o nacinu diverzifikovanja svog rizika.
Ne znam da li treba napomenuti, ali nemam nikakav privatni ili poslovni odnos sa bilo kojim pomenutim provajderom.
P.S
Mnogi hedge fondovi, upravo nastaju tako sto trejder trguje za sebe na svom racunu. Onog momenta kada misli da moze vise, izadje na trziste koje nije drugacije od ovog kojeg dobija na Zulutrade ( ili nekog drugog proajdera). Najveci, necu reci i jedini uslov, za otvaranje hedge fonda je kolicina novca i klijenti koji po zakonu moraju biti imucni.