Autor Tema: U iščekivanju važnih vesti ...  (Pročitano 77881 puta)

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: U iščekivanju važnih vesti ...
« Odgovor #90 poslato: 03.06.2011, 09:01:50 »
zanimljivo...beatthenews je predlozio da se NFP trguje na USDJPY valutnom paru..
Predlaže se taj par često za news trgovanje, ali ga ja nikada nisam radio, zbog njegove slabe volatilnosti u zadnje vreme.

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 03.06.2011, 09:09:30 »
To je tacno , bojim se da USa vesti imaju slab odziv na trzistu , poslednjih nekoliko NFP reporta je imalo male oscilacije u poredjenju sa proslogodinjim spajkovima od 100 pipsa .

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 03.06.2011, 09:12:54 »
To je tacno , bojim se da USa vesti imaju slab odziv na trzistu , poslednjih nekoliko NFP reporta je imalo male oscilacije u poredjenju sa proslogodinjim spajkovima od 100 pipsa .

Tržište se konstantno menja. Ako NFP bude dao dobre rezultate dobra je opcija sa ulaskom u buy na usd/jpy, dok bi u slučaju negativnog podatka eliminisao rad u sell-u na tom valutnom paru.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 03.06.2011, 12:18:57 »
A od specijaliteta čekamo konačnu objavu odluke MMF-a, ECB-a i EU u vezi Grčke. Ako pristanu da restruktuiranje duga, to znači da će evro da jača ponovo, a najveći gubitnik će da bude naravno američki dolar.

A kad se očekuje ta objava?

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #94 poslato: 03.06.2011, 12:23:09 »
A od specijaliteta čekamo konačnu objavu odluke MMF-a, ECB-a i EU u vezi Grčke. Ako pristanu da restruktuiranje duga, to znači da će evro da jača ponovo, a najveći gubitnik će da bude naravno američki dolar.

A kad se očekuje ta objava?

E to bi i mi voleli da znamo. Bila je informacija da će to biti u podne. Možda spavaju...
Ili spremaju drahme...  :)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 03.06.2011, 12:24:17 »
u svakom slucaju drzite bloomberg upaljenim :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #96 poslato: 03.06.2011, 12:26:48 »
Au pa tek sam sad pročitao da su protestanti zauzeli zgradu grčkog ministarstva finansija i okačili veliki poziv na generalni štrajk.... ccccc.... od koga su to videli??? :D

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 03.06.2011, 12:36:08 »
Na osnovu ovog teksta sam zaključio da se ne očekuje vest o restruktuiranju duga, već o odluci MMF-a da li će da odobri svoj deo pete tranše kredita. EU nema izbora, mora da pomogne jer, u suprotnom, Grčkoj sledi bankrot, a u širem kontekstu i raspad evrozone.

Evo nekih citata sa gornjeg linka:

"Međunarodne agencije za kreditni rejting upozoravaju istovremeno da bi svaki pokušaj EU da preoblikuje rokove i uslove za otplatu grčkih dugova smatrali „momentalnim proglašenjem nesolventnosti”.

"U anketi agencije Blumberg ove sedmice, od 50 investitora čak 46 očekuje grčki „bankrot” u sledećih godinu i po dana."

Sve u svemu, smatram da danas možemo da očekujemo ili strahovit pad evra ili se neće desiti ništa.

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 03.06.2011, 12:39:50 »
Au pa tek sam sad pročitao da su protestanti zauzeli zgradu grčkog ministarstva finansija i okačili veliki poziv na generalni štrajk.... ccccc.... od koga su to videli??? :D

S obzirom šta im je sve spremio, dobro je da demonstranti nisu na zgradu ministarstva finansija okačili Papandreua. :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #99 poslato: 03.06.2011, 12:46:36 »

S obzirom šta im je sve spremio, dobro je da demonstranti nisu na zgradu ministarstva finansija okačili Papandreua. :)

;D

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 03.06.2011, 12:50:09 »

lol
Jedva cekam da mi udjemo u evrozonu pa da strajkujemo zbog ukidanja 13. plate   ;D

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 03.06.2011, 13:34:00 »

lol
Jedva cekam da mi udjemo u evrozonu pa da strajkujemo zbog ukidanja 13. plate   ;D

Ček polako , prvo da štrajkujemo zbog ukidanja 14 plate :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #102 poslato: 03.06.2011, 13:40:19 »
u svakom slucaju drzite bloomberg upaljenim :)

ili njihov radio http://www.bloomberg.com/radio/

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 03.06.2011, 14:01:38 »
" Both Goldman and Citigroup are looking for a gain of only 100,000. Other major bank estimates are as follows: JP Morgan +175K, Bank of America +125K, Morgan Stanley +175K, UBS +125K, Barclays Capital +190K, Deutsche Bank +160K, HSBC +210K.
 Right now the market is set to wreak havoc on the dollar in the event of any bad data"
Ovo je zanimljivo .

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #104 poslato: 03.06.2011, 14:52:48 »
Interesantne stvari se dešavaju, usdcad gore, a usdjpy i eurusd dole...