Autor Tema: U iščekivanju važnih vesti ...  (Pročitano 77851 puta)

Van mreže TheSage

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: U iščekivanju važnih vesti ...
« Odgovor #60 poslato: 04.04.2011, 20:25:43 »
Svi očekuju pad cena hrane zbog povećanih površina pod žitaricama u USA i veliko i naglo jačanje dolara.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #61 poslato: 06.04.2011, 20:15:27 »
A šta nas sve čeka u četvrtak tek... O tome u sredu...

A sutra - svega!

Krećemo u pola 4 ujutro po našem vremenu i još malo vesti na prejaki Aussie. Videli smo sinoć da čak ni loše vesti ne mogu da ga pokolebaju. U to vreme saznaćemo novosti o broju nezaposlenih "down under".

Nekad u toku noći BOJ (Bank of Japan) će započeti sutrašnju seriju objave kamatnih stopa centralnih banaka.

Seriju će da nastavi BOE (Bank of England) u 13:00, ali tu se ne očekuje promena prekonoćne kamatne stope.

Najbitiniji fundament za sutra, ovu nedelju, a možda i mesec će da bude objavljen u 13:45. ECB (European Central Bank) najavljuje povećanje kamatne stope sa 1.00% na 1.25%, i to prvo u nizu. Tržište neće ostati mirno, šta god objavili.

Nakon toga sledi press konferencija Tricheta u 14:30, tako da ni inače dosta jaka vest o broju nezaposlenih u Americi neće moći da utiče na tržište.

Ako neko zna neku dobru molitvu Bogovima forexa da nas sutra vode u pravom smeru, pravo je vreme i mesto da podeli sa nama... ;)

Van mreže Panzer

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #62 poslato: 06.04.2011, 21:18:01 »
Upravo sam se konsultovao sa woodoo magic sajtom, ujutru ustani i kupi nevinu kokosku(ne ulazim u detalje provere nevinosti :) )  na pijaci , zakolji je i popi krv , a perje baci ispred komsijinh vrata , uzmi dobos i izadji tacno u 05:00 ujutru u hodnik i udaraj koliko imas snage , ako popijes batine od komsiluka znaci da ce si umilostivio bogove i da ces dobro da zaradis .

salu na stranu srecno svima sutra . Uz malo srece bozic ce stici ranije ovo godine !
« Poslednja izmena: 06.04.2011, 21:38:37 Panzer »

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #63 poslato: 06.04.2011, 22:48:16 »
A šta nas sve čeka u četvrtak tek... O tome u sredu...

Najbitiniji fundament za sutra, ovu nedelju, a možda i mesec će da bude objavljen u 13:45. ECB (European Central Bank) najavljuje povećanje kamatne stope sa 1.00% na 1.25%, i to prvo u nizu. Tržište neće ostati mirno, šta god objavili.

Nakon toga sledi press konferencija Tricheta u 14:30, tako da ni inače dosta jaka vest o broju nezaposlenih u Americi neće moći da utiče na tržište.

Portugal zatrazio finansijku pomoc EU . Da li sada mozemo ocekivati dodatno jacanje EU ? Ili tek nakon kad im zvanicno odobre , zaboravio sam kako je isao scenario sa Irskom .

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #64 poslato: 06.04.2011, 23:23:25 »
Portugal zatrazio finansijku pomoc EU . Da li sada mozemo ocekivati dodatno jacanje EU ? Ili tek nakon kad im zvanicno odobre , zaboravio sam kako je isao scenario sa Irskom .

Mogu oni da traže, ali zasada niko nije reagovao na to.... Tek kad ECB bilo šta objavi onda će da bude dešavanja na tržištu. Čeka nas buran dan.... :odraditi:

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #65 poslato: 07.04.2011, 08:57:54 »
Evo jednog mog predloga kako trgovati danas na vest o kamatnoj stopi EUR-a.

Ono što se očekuje je ili povećanje kamatne stope na 1.25 ili kamatna stopa na istom nivou tj. 1.00.
Pošto ishod vesti mogu da saznam najbrže sa 2 minuta zakašnjenja, većina pokreta se u tom trenutku već završi, mislim da bi za danas dobro trgovanje bilo sa postavljanjem pending ordera 5 do 10 minuta pre objave vesti.

Po meni pending order bi trebalo postaviti samo u buy stranu, otprilike 20 do 30 pipa od trenutne cene EURUSD u trenutku postavljanja. Znači tražili bi samo spike u slučaju promene kamatne stope. Dobar deo promene cene je već uračunat u sadašnji nivo EURa, ali očekuje se ipak dobar pokret u buy stranu ukoliko se poveća kamatna stopa.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #66 poslato: 07.04.2011, 09:49:49 »

Ono što se očekuje je ili povećanje kamatne stope na 1.25 ili kamatna stopa na istom nivou tj. 1.00.
Pošto ishod vesti mogu da saznam najbrže sa 2 minuta zakašnjenja, većina pokreta se u tom trenutku već završi, mislim da bi za danas dobro trgovanje bilo sa postavljanjem pending ordera 5 do 10 minuta pre objave vesti.

Po meni pending order bi trebalo postaviti samo u buy stranu, otprilike 20 do 30 pipa od trenutne cene EURUSD u trenutku postavljanja. Znači tražili bi samo spike u slučaju promene kamatne stope. Dobar deo promene cene je već uračunat u sadašnji nivo EURa, ali očekuje se ipak dobar pokret u buy stranu ukoliko se poveća kamatna stopa.

Teško da će ti broker primiti pending order.
Srećnija varijanta je da uđeš u poziciju BUY-a 10 min. pre vesti sa određenim SL-om.
Po meni je danas logičnije raditi na vest u 13.45h valutni par EUR/CAD nego EUR/USD.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #67 poslato: 07.04.2011, 09:53:43 »

Ukoliko se i promeni kamatna stopa, moguće da će cena otići gore u spajku da pokupi postavljene TP-ove, ali mislim da je izvesnije snažno slabljenje EUR jer je on već praktično postigao cenu koja se prognozirala povećanjem kamatne stope iako ona još nije ni objavljena.
Svakako ćemo videti tokom dana, rasplet situacije.

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
« Odgovor #68 poslato: 07.04.2011, 09:54:22 »

Srećnija varijanta je da uđeš u poziciju BUY-a 10 min. pre vesti sa određenim SL-om.
Po meni je danas logičnije raditi na vest u 13.45h valutni par EUR/CAD nego EUR/USD.
Slažem se.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #69 poslato: 07.04.2011, 10:05:55 »
EURCAD 10 pipa spread kod mog brokera.
Biće da ću se malo uzdržati trgovine :) barem na spike.

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #70 poslato: 07.04.2011, 10:12:31 »
Pitanje za kolege koji koriste plaćene servise za objavu vesti, koliko plaćaju mesečno tu uslugu i šta dobijaju za nju.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #71 poslato: 07.04.2011, 10:15:18 »
EURCAD 10 pipa spread kod mog brokera.
Biće da ću se malo uzdržati trgovine :) barem na spike.

Nema veze što je jači spread. Eur/Usd pri velikoj volatilnosti ako se pomeri 100 pipa, Eur/Cad će 200 pipa.
Koga je onda briga za spread.

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #72 poslato: 07.04.2011, 10:23:37 »

Zavisi od brokera do brokera . Mada je ovo danas suvise posalo ocigledno . Za sada sa ovim brokerom nisam imao problema kada je u pitanju trgovina na vest i gap.
Sto se tice eur-cad vrlo rado bih trgovao ali je ovde spread rekordnih 25 !!! Zasto toliko ne znam, inace su im fixni.

Po ekonomistima iz Bloomberga svih 57 smatra da ce ECB povecati kamatu, tako da ulazak u buy 10-15 min nije losa opcija.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #73 poslato: 07.04.2011, 10:26:54 »
Čini mi se da će današnji dan doneti samo čišćenje pozicija malih trejdera, biće spajkova po 100 pipa gore i dole, videćemo ...

Van mreže Beng

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #74 poslato: 07.04.2011, 11:03:43 »
Čini mi se da će današnji dan doneti samo čišćenje pozicija malih trejdera, biće spajkova po 100 pipa gore i dole, videćemo ...

I ja verujem da će tako biti. Ako se poveća kamatna stopa na 1.25, onda ide prvo 100 dole, pa 100 gore. Biće to Doji sa ogromnim vratom i repom. Zato mislim da je najbolje da se ide i u Buy i u Sell sa TP-om koji odredite, a bez SL. Ja ću u pozicije da uđem 5-10 minuta pre 13:45. Iako moj broker ne pravi probleme sa pending nalozima, plašim se da će promene biti tako nagle da neće uspeti da mi aktivira pendinge onako kako ja želim.