Ideja nije loša ,sličnu smo već koristili pa čak smo i expert advisor napravili od njega!Napravićemo i ovo kad stigne na red pa ćemo postaviti ako ima zainteresovanih.Ono što je bitno kod ove strategije da izostavimo udarne momente kao što su vesti jer kod vesti bez obzira na indikatore može da odleti 100 pipa na neku stranu pa nije baš pametno da se radi u to vreme i to je jedna slaba tačka ove strategije.Sat vremena pre vesti i 20 minuta posle bi trebalo da se pauzira sa radom ove strategije,blizu pivot linije i linije otpora i podrške isto nebi otvarao pozicije,i možda bi neke od indikatora gledao na dva timeframea.
Uz svo uvažavanje svih vas na forumu, moram da iznesem svoje mišljenje.
Koliko sam uspeo da do sada primetim, sat-dva pre bitnog izveštaja, par EURUSD se primiri, ponekad se drži u samo 5 poena, a 15-ak minuta pre i posle izveštaja se može desiti nagla promena cene u oba smera, tj. ako skoči 100 poena, vrlo brzo i padne 100 poena. Ako uzmemo u obzir mirovanje od sat vremena, onda to znači da su indikatori u neutralnoj zoni (RSI=50, STO=50, CCI=0, BB na sredini). Ako se i desi skok od 100 poena, uslovi za ulazak će se steći tek kad cena skoči 70 poena (ja to onako, od oka). Znači, pozicije će zatvoriti 3. nivo (opet od oka).
Isto važi i za proboj P, S i R linija. Proboji se ne dešavaju (ili se vrlo, vrlo retko dešavaju) kada je RSI>70, STO>70, CCI>180, BB probijen. Na kraju krajeva, ulaz u SELL poziciju na M5 se može pomeriti, npr. kada je RSI>80, STO>80, CCI>200, BB probijen.
Naravno, cenim svačije mišljenje i sve mogućnosti se trebaju uzeti u obzir.
Juče sam odvojio malo vremena nakon otvaranja NY da vidim kako se ponaša cena sa postavljenim indikatorom. U 17.54 sam uočio prvu potencijalnu priliku za ulazak u sell, nakon što su mi se svi uslovi ispunili sam i ušao u sell , ali bez postavljanja pendinga, SL-a i TP-a. Samo što sam ušao u poz, cena se u minuti pomerila još 60 pipa, u minus, ali se za kratko vreme i vratila, znači poz bi bila zatvorena.
Hteo sam da uočim samo kako se cena ponaša sa ovim indikatorom, i šta mi on govori.
Svakako da ga nema i da ne pokazuje šta da se radi bi bilo dosta komplikovano pratiti sve indikatore pojedinačno.
Uočio sam da je ovo bez EA izuzetno naporan posao, i mora se biti veoma skoncentrisan da bi se postavilo dovoljan br pending ordera da ne bi došlo do toga da cena kao u ovom mom slučaju odleti, a mi da nismo postavili još pendinge ( da ne spominjem da ne dolazi u obzir broker koji nema instant execute ordera u sekundi).
Pošto je ovo sve bila reakcija tržišta, a u to vreme vesti nije ni bilo, može se zamisliti kako bi bilo da se npr danas promenila EU kamatna stopa. Ja sam lično prisustvovao par puta kada se cena u minuti pomerila par stotina pipa...
Hoću da kažem na osnovu prvih utisaka, da je strategija ok, neku sličnu smo radili, ali sa većim stepovima, ali bih svakako preporučio izbegavanje trgovanja pre vesti, jer kada ona udari pošteno, ruši sve tehničke analize pred sobom.
Ovo sam eto za ovo kratko vreme uočio , ali ću nastaviti da testiram strategiju, možda mi padne još nešto na pamet.