Autor Tema: Pitanje vezano za saldo-kapital  (Pročitano 2861 puta)

Van mreže debitant

• Pogledaj profil
Pitanje vezano za saldo-kapital
« poslato: 09.01.2012, 23:11:14 »
Vec neko vreme  otvaram istovremeno buy i sell na jednom instrumentu. I uvek dobijem na jednom :) smesno...na drugom gubim...i primecujem da mi saldo raste...ali nisam siguran sta je sa kapitalom ... da li se on trosi? to uglavnom ostavim nocu tako...da mirno spavam...bez SL i TP i onda predvidjam kad ce trend da se okrene pa da zatvorim jednu poziciju u plusu...pa opet da se okrene pa da zatvorim drugu poziciju u minusu ali da dobijem na razlici...razumete... Kakva je buducnost ove strategije...da li je neko radio nesto slicno...pozzz?

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Pitanje vezano za saldo-kapital
« Odgovor #1 poslato: 09.01.2012, 23:26:58 »
to ti je hedge trgovanje i očito ga ne radiš dobro.
nađi na forumu o tome

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 10.01.2012, 23:03:15 »
jeste hedz ali agresivnija varijantam
obicno se u kanalu postavi hedz, malo dalje od poboja visine kanala + pola visine idu stop nalozi a tp duplo vise
ovo je opet jedna varijant. ako se pravilno koristi hedz strategija je jedna od sigurnijih strategija...
Momentum counts.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11.01.2012, 09:05:24 »
ako se pravilno koristi hedz strategija je jedna od sigurnijih strategija...

Ne sigurnija, nego besmrtna, samo što treba znati sa njom. Ipak se o njoj može jako puno pisati i zahteva otvaranje nove teme samo o njoj. I zapamtite, nikada nemojte koristiti hedge 1:1.

Van mreže debitant

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 11.01.2012, 18:04:28 »
@SuperFX sta znaci to hedge 1:1? Ja sam pokusao da razumem hedge strategiju ali nije mi uspelo. Da li se hedge odnosi samo na petak-ponedeljak i hvatanje rupa... Evo sad sam u sell na minusu 83 evra, pa umesto da zatvorim tu sell poziciju, ja otvorim buy poziciju sa istim lotom, da bih odrzao balans...to mi je neko privremeno resenje. Ja sad ne znam kako ce da ide kurs, ali se nadam da cu jednom moci da zatvorim obe pozicije i da budem u plusu. Inace demo racun od 100 evra....znaci skoro sam puko celu marginu...i sad kad bih zatvorio tu poziciju imao bih 85 evra, ali ja zelim da se malo kurs spusti pa da budem kolko tolko u plusu (iznad 100)...negde gresim. Mnogo racuna sam otvarao i zatvarao...ali sto se vise trudim sve veci problemi. Ali evo danas sam nasao neki stari demo racun od 100 evra od koga sam odustao, bio sam na 65 evra i sad ga pogledao kad ono stoji mi otvorena pozicija sa 180 evra zarade :) znaci...do sad mi je sve ovo bilo igra na srecu...