Autor Tema: Dnevnik jednog Alavca  (Pročitano 48936 puta)

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Dnevnik jednog Alavca
« Odgovor #30 poslato: 13.01.2012, 11:42:20 »
Imenjače, slažem se i odlična kritika za razmisliti i dopuniti sliku.

Au , dnevniče, pa moram i ovo iskustvo da ti napišem.
OVO JE LIVE !
Malo pre radio na nekim tabelama i skoncentrisao se , ALI nisam gledao platformu na drugom monitoru, vesti bile u 11, ja završio posao u 11:24 pogledam platformu, a kurs ode dole 40 pipa pred mojim očima  razbiti.
Evo po drugi put napada na dole, ali sada sam prodao.
Videćemo kako će ispasti.

OSEĆANJE, za propušteni prvi trejd ? Life is one big game  rostilj

Kako jos nisam zatvorio i izgleda na DNU prodao :(

Ali evo zatvorena pozicija, zarada $2 ili oko 2,5% na kapital

Svaki trejd je u mojoj taktici proračunat sa maksimalnim rizikom, psihologijom i dobiti :)

Ej, gle ide opet na dole, a ja nisam prodao.
Kakav ludak !!!
« Poslednja izmena: 13.01.2012, 11:45:07 led_bob »

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 13.01.2012, 13:50:28 »
Najgore u glavi što može da vam se dogodi je računanje unapred neke imaginarne zarade, tipa danas sam toliko zaradio aha na mesečnom nivou ću ovoliko biti dobar a na godišnjem ću već biti bogat čovek. Gluposti. Na taj način ćete pasti psihološki pri prvom manjem problemu na vašem računu, u tom bunilu će te početi da pravite greške, pojaviće vam se prvi strahovi i na taj način počinjete da gubite samopouzdanje a time i račun.

Psihologija je čudo u ovom poslu.  ;)

+1 ništa više dodati
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 17.01.2012, 16:04:16 »
Danas ustao i tacno osecam da mi fali jucerasnja ispovest.

Dozvolio sam da firma, direktor i hladnoca, a najvise zbog nedavanja plate utice na moje lose raspolozenje. a sex ? pa i to naravno.

Na svu srecu osvanuo je novi dan sa napunjenim baterijama i zarada je za sada na pola ciljanog profita.
idem do firme pa bum videli kako ce ici.

kada ono nisam prekucao podatke za real racun na telefon, pa nisam ni mogao da radim, a bilo je prilika.
Došao sam kući i odmah sam prodao, mada vidim da je kasno i pitanje kuda će, ali osećaj je krenuo da radi.

Inače juros, kada sam uzeo pola procenta, i pre tuširanja sam želeo u još jednu poziciju, imao sam osećaj da ne idem, dobro se i pokazalo, jer bi bio gubitak.

Tako da odlično,, počeo sam da slušam i svoje osećaje.....
I evo dok završavam ovaj post, ja uzeo i moj plan na dnevnom nivou i sada idem da jedem, gledam seriju i spavam.
Meni dosta za danas....

prijatna trgovina ljudi

p.s. moj bankar, je za 45 dana od 1k dosao do 3k i meni kaze da sam JA alav a on dnevno radi od 3-15 pozicija

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 22.01.2012, 00:49:33 »
ja imam utisak da ti ulazis u pozicije ko da moras?puno ti je sanduce postom htio sam da ti posaljem PP.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 22.01.2012, 09:10:49 »
Dzone, nije ti losa konstatacija, ubacicu je u razmisljanje.

Inace cele nedelje sam pisao dnevnik, ali na telefonu je u majlu, fali mi jos neke konstacije pacu ga ovde prekopirati, najverovatnije veceras

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 22.01.2012, 21:43:17 »
OVO JE SVE PISANO TOKOM PRETHODNE NEDELJE NA TELEFONU, A DOSLO VREME DA SE OBJAVI, MALO JE KONFUZNO, ALI POENTA JE TU, BAREM ZA MENE  ;)

Tacno se oseti da coveku nesto fali.
kao prvo, prvi projekat je zavrsen pozitivno. od ove nedelje sam na drugom projektu.

igra je drugacije krenula, jesu i sami brojevi drugaciji. za prvi dan sam u nekih 7-8 trgovina dosao do cilja. osecanje je bilo super, ali duze mi je trebalo.

drugi dan sam krenuo da probam skoro na slican nacin da dodjem do cilja, ali neki krivi osecaj me je poveo u krivu stranu. te sam imao gubitak od prethodnog profita. ok tu sam bio zavrsio, pokusavao da utvrdim svoje greske. bezuspesno.

evo treci dan. ustao. citam pravila koja sam napisao prekjuce i ne postujem ih !
ipak sam se malo rasanio i opet nisam slusao osecaj te sam na nekoliko losih trejdova izgubio sve ukupno oko 3%.
doslo je vreme za pauzu i kratku relaksaciju a taman da me podseti zasto se ja igram.
relaksirao se, doruckovao i sa osmehom na licu ukljucim platformu ne bi li odigrao jednu poziciju. gledam, sumiram, analiziram i kupim sa klasicnim lotom. tp na 4 pipe i polako krenulo da se oduzuje pa polako u minus 4-8 pipa. krenulo je u mom pravcu i samo sam pomerao tp. mogao sam uzeti 10pipa ali sam se odlucio da u povratku uzmem sigurnih 5 pipa.

samom sebi moram postaviti pitanja u naci sledece odgovore :
sta me koci da idem sa prvobitnim planom igre. mozda srazmera kapitala?
da li je pritisak radi oslonca da se od ovih para treba ziveti ?
ili je nedostaak sex-a?

mada se po nekada mora ocekivati pad. pitanje je samo kako ga preziveti?

subota. cela nedelja je bila minusna i malo sam smanjio racun. ok je to. kako vrtim misli u glavi, najvise se vracam nekom pritisku da bih ja trebao od ovoga da zivim pa sam pretpostavljam zato i imao gubitke. jer kada god sam sa najmanjim lotom pratio osecaj svaki trejd je bio pozitivan. dok kada sam silio svaki je otisao u negativnom pravcu. kako trenutno vidim problem mi je sto sada na racunu nemam 50 nego vecu cifru pa se samim tim i veca suma vrti.

sto kolega dzon kaze, kao da ja moram da udjem u trejd. nije tako. ne ulazim bas u svaki trejd. trudim se da razmislim i analiziram a najvise tragam za osecajem.

kako dublje analiziram samog sebe cini mi s da je problem u finansijskoj ne ovisnosti koju nudi forex. jer sam prisiljen a i imam zelju da zivim od forexa. kako trenutno vidim celu situaciju, najbolje bi bilo da trgujem po osecaju, bez presinga koliki je lot, kolika je zarada. trebalo bi da se skoncentrisem na pozitivne trejdove. prosle nedelje nisam pratio osecaje to je najveci problem. razmisljao sam samo o zaradi i nekom cilju.
Takodje sam mesao short i long trejdove, a kreten sedeo pored monitora i posmatrao kuda ce, pratio vesti,...

Dakle zadatak za sledecu nedelju, cekati da mi osecaj kaze kuda i da li u trgovinu, sa nekim srazmernim lotom i normalnim tp-om od 5 pipa, po nekoliko neovisnoh trgovina dnevno, kada nisu vesti i pun sat.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 23.01.2012, 21:49:53 »
Evo, skoro pa gotov i prvi radni dan u nedelji trgovanja  :)
Ceo dan je bio odličan.

NA PRVOM MESTU VELIKE POHVALE ZA CEO OVAJ FORUM i njihove saradnike.

Uz pomoć nekoliko saveta, i po koja moja procena, bilo je danas super trgovina, lepih pipseva, sve u svemu uspešan dan.
Osećanje fantastično celodnevno, kako je po koja počela da se zatvara od ujutru. Osmeh ceo dan, raspolozenost a nije bilo sex-a, au meni je smešno :)

Idem da gledam seriju, prijatan rad onima koji ostaju.
 rostilj

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 26.01.2012, 11:22:17 »
Dragi dnevniče, evo prošla dva dana, a ja ti nisam opisao moja osećanja.
Prethodni dan je bio OK, i zadovoljavajući u meri profita, jedino me je malo privuklo da bih naveče mogao još koji pip da uzmem, ali su se zatvorile u negativi, što opet nije naštetilo dnevnom profitu.
Osećaj je bio celodnevan odličan.

Jučerašnji dan je ipak malo drugačiji bio i dinamičniji. Na prvom mestu posle jutarnje analize ušao sam u pozicije jer sam morao da idem do firme, pa ne bih imao grafikone ispred sebe. Polako ali sigurno tržište je zatvorilo u minusu skoro svaku. Rekao sam OK, to je u dnevnom planu gubitka ali još nije stiglo do te mere, napraviću kod kuće neki skalp i rešiću stvar. Naravno, čekao sam gazdu da mi da platu, pa se to čekanje odužilo do te mere da se on nije ni pojavio a bilo je već naveče oko pola 6. Ja nervozan, bez dinara u džepu, još sam izgubio po koju poziciju. Besan sam bio ko ris, došlo mi je da odem da se istrčim ili da nešto polupam. No uključio sam kompjuter, seo skuvao kaficu, napravio analizu i kupio jednu poziciju sa malo većim lotom. Naravno, vrlo brzo su bile vesti i ne da sam nadoknadio gubitak, nego sam još i zaradio.
Smiren sam ugasio platformu i otišao da se prošetam.
Osećaj je bio fantastičan.

Evo da dopišem i novi dan, ustao na tanane, ne da mi se bilo gde ići, paducka sneg, posle kraće analize ušao sam u nekoliko pozicija, većina se zatvorila u pozitivi, dok su mi ostale još dve da čekaju malo duže pomeranje tržišta.

Kada trenutno sumiram, na početku sam sa cifrom sa kojom sam i počeo, ipak je dobro pravilo, da sve što izgubiš na forexu, treba ti troduplo da bi povratio.

Polako ali sigurno se počinjem privikavati na povremene gubitke zarad profita, pa sam tako i sam napravio neka nepisana pravila i strategije.

Još jednom mnogo hvala ovom forumu na pomoći.

Sretna trgovina i puno zelenih pipseva Vam želim.  :)

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 28.01.2012, 03:35:16 »
Dragi dnevniče i svi ostali prijatelji,

Završila se još jedna nedelja trgovanja. Naravno pozitivna  :)
Danas : profit 4 trgovine - gubitak 9 trgovina = moj dnevni plan  :)

Kada rezimiram prethodna dva dana trgovanja, recimo da sam uvideo gde su mi greske.

Jedna od najvecih je da se i dalje ne mogu zadovoljiti sitnicama = na swingovima  :(
Sledeća je što ne pratim svoj osećaj.

No što je bilo, bilo je idemo dalje.
Svima lep odmor za vikend.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 05.02.2012, 09:21:07 »
Jedno pitanje postavljam sebi od PETKA !!! i ne mogu da nadjem odgovor :

Zasto nisam pratio osecaj ?

Naime u petak ujutru pre tusiranja sam na eurusd i na zlatu usao u Buy pozicije, jer su sve analize bili na gore. Klasika oko 12 sam morao od kuce, nekih 2-3 sata pre vesti.
E sada dok sam se tusirao oko 10 u glavi sam vrteo sve shartove, analize i zakljucio da ce sigurno ici na dole i jedno i drugo. Imao sam dobar osecaj. Naravno nisam ga poslusao, nego sam ceo dan forsirao kupovinu na oba para.
Steta nije velika oko 10% racuna, ali mene muci zasto nisam mogao da sledim osecaj i da prodam oba ?

Da li sam se uhvatio u kostac sa mnogo informacija i predvidjanja sa svih mogucih strana ?
Ili sam jednostavno hteo da vidim da ce ici u suprotnom pravcu ?
Ili je alavost u pitanju ?
E sada sam tek u zezanciji jer na oba para imam i kupljeno i prodato na razlicitim nivoima, sto bi se reklo u Hedzovao sam ga, ali je pitanje da li cu se znati izvuci iz toga i mozda nesto zaraditi ili ostati na nuli ili izgubiti - videcemo.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 07.02.2012, 16:36:03 »
Danas utorak, delimično gotova trgovina.

Glavni problem sam ja sam sebi u ovoj trgovini.
Problem je bio u osećaju, negde je odlutao, ali od danas, nadam se da se vratio.
Neka pravila nisam ispoštovao, ali alavost je i dalje prisutna.

No ali ajde da se smejemo malo....

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 23.02.2012, 23:18:47 »
Ovo sam sada video. Svaka čast na ovome :)
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 23.02.2012, 23:20:37 »
Ovo sam sada video. Svaka čast na ovome :)

Hvala, mada nemam vremena da opet pisem :(
Ali ucim se i dalje

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 23.02.2012, 23:32:11 »
Evo poučen tvojom posvećenošću i ja obećavam večeras sebi da od sutra postajem drugačiji trejder. Red, rad, disciplina, disciplina.
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 04.06.2012, 01:24:20 »
Ako se pogledam do sada na forexu ja sam i dalje u minusu, ali ako sagledam situaciju u prošlih mesec dana ja sam u debelom plusu jer sam naučio neke stvari.
Kao prvo naučio sam da brza zarada na forexu ne postoji sem ako nisi kockar.
Drugo sam naučio da sitnice čine život srećnijim. Što znači da svako ima neku ideju o forexu i kako se može zaraditi dok samo mali broj ljudi se drži discipline i plana rada.

Recimo ja radim po većim tf-ovima, crtam kanale kao i R i S linije. Prema tome idem u neku sigurnu trgovinu po našem vremnu oko ponoći, + neka gruba prognoza kako predstojećih vesti tako i prošlih. Uz neko logičko gledanje charta dolazim do trgovina koje mi obezbedjuju 2,5:1% R/R gde je 1 profit

Do sada sam uspeo za prethodni mesec od 2% dnevno na kapital da napravim prihod. Stim da nisam svaki dan radio, uglavnom sam preskakao petkove.
Cilj mi je bio 250. Mesec sam počeo sa 170. Na svu sreću cilj sam prešao 30.05. u sredu u podne, ali već oko 14h sam delimično spavajući, sanjajući skontao da je cena zlata mnogo pala i ja prodam. Taj dan izgubim 5%. Sutra dan 31.05. jos 2 rizicna trejda protiv : trend is your friend, izgubim još 5% i  odlučim da mesec završim na 224, što je odličnih 30%.
Idem i dalje da učim o sitnicama koje me zadovoljavaju i kako ne treba biti alav.