OVO JE SVE PISANO TOKOM PRETHODNE NEDELJE NA TELEFONU, A DOSLO VREME DA SE OBJAVI, MALO JE KONFUZNO, ALI POENTA JE TU, BAREM ZA MENE
Tacno se oseti da coveku nesto fali.
kao prvo, prvi projekat je zavrsen pozitivno. od ove nedelje sam na drugom projektu.
igra je drugacije krenula, jesu i sami brojevi drugaciji. za prvi dan sam u nekih 7-8 trgovina dosao do cilja. osecanje je bilo super, ali duze mi je trebalo.
drugi dan sam krenuo da probam skoro na slican nacin da dodjem do cilja, ali neki krivi osecaj me je poveo u krivu stranu. te sam imao gubitak od prethodnog profita. ok tu sam bio zavrsio, pokusavao da utvrdim svoje greske. bezuspesno.
evo treci dan. ustao. citam pravila koja sam napisao prekjuce i ne postujem ih !
ipak sam se malo rasanio i opet nisam slusao osecaj te sam na nekoliko losih trejdova izgubio sve ukupno oko 3%.
doslo je vreme za pauzu i kratku relaksaciju a taman da me podseti zasto se ja igram.
relaksirao se, doruckovao i sa osmehom na licu ukljucim platformu ne bi li odigrao jednu poziciju. gledam, sumiram, analiziram i kupim sa klasicnim lotom. tp na 4 pipe i polako krenulo da se oduzuje pa polako u minus 4-8 pipa. krenulo je u mom pravcu i samo sam pomerao tp. mogao sam uzeti 10pipa ali sam se odlucio da u povratku uzmem sigurnih 5 pipa.
samom sebi moram postaviti pitanja u naci sledece odgovore :
sta me koci da idem sa prvobitnim planom igre. mozda srazmera kapitala?
da li je pritisak radi oslonca da se od ovih para treba ziveti ?
ili je nedostaak sex-a?
mada se po nekada mora ocekivati pad. pitanje je samo kako ga preziveti?
subota. cela nedelja je bila minusna i malo sam smanjio racun. ok je to. kako vrtim misli u glavi, najvise se vracam nekom pritisku da bih ja trebao od ovoga da zivim pa sam pretpostavljam zato i imao gubitke. jer kada god sam sa najmanjim lotom pratio osecaj svaki trejd je bio pozitivan. dok kada sam silio svaki je otisao u negativnom pravcu. kako trenutno vidim problem mi je sto sada na racunu nemam 50 nego vecu cifru pa se samim tim i veca suma vrti.
sto kolega dzon kaze, kao da ja moram da udjem u trejd. nije tako. ne ulazim bas u svaki trejd. trudim se da razmislim i analiziram a najvise tragam za osecajem.
kako dublje analiziram samog sebe cini mi s da je problem u finansijskoj ne ovisnosti koju nudi forex. jer sam prisiljen a i imam zelju da zivim od forexa. kako trenutno vidim celu situaciju, najbolje bi bilo da trgujem po osecaju, bez presinga koliki je lot, kolika je zarada. trebalo bi da se skoncentrisem na pozitivne trejdove. prosle nedelje nisam pratio osecaje to je najveci problem. razmisljao sam samo o zaradi i nekom cilju.
Takodje sam mesao short i long trejdove, a kreten sedeo pored monitora i posmatrao kuda ce, pratio vesti,...
Dakle zadatak za sledecu nedelju, cekati da mi osecaj kaze kuda i da li u trgovinu, sa nekim srazmernim lotom i normalnim tp-om od 5 pipa, po nekoliko neovisnoh trgovina dnevno, kada nisu vesti i pun sat.