Hej ekipa, kako sam naslov kaže.
Da ne bih negde blogovao, a trenutno nisam na nekim forumima član, a čovek ponekada mora da se izrazi i oslobodi nekih reči, pa reko da ovde učinim među prijateljima.
Ko zna, možda neko bude pametniji pa i nauči na mojom greškama, već kada ja ne mogu na svojim.
Dobio sam od Admirala $50 i za koji dan mi ističe.
Prvih par dana sam lutao kao i na svim računima u poslednje 2-3 godine ( sve što sam podobijao sam spiskao ). I malo sam bio spustio račun, na nekih $ 35. Posle 5-10 dana, zapitao sam se :
- Zašto ja radim forex ?
- Gde su moje greške ?
Odgovori su :
- Laka i brza lova
- ALAVOST ili halavost
Da drugari, većinu novca sam sp****o jer sam se alavio i to baš kada izađem iz super trejda sa profitom, ja vidim još i još i tu ode račun....
Na pisao sam pored kompjutera CRVENIM markerom
NE BUDI ALAV, ali očigledno mi nije ispred očiju, nego sa strane, pa baš i ne vidim stalno.
Uz pomoć par signala i preporuka, uspeo sam progresivno da naguram račun na $64, ALI
juče je bio dan za alavost, nego šta.
Napravio sam svoju strategiju, ali nisam uspeo da je ispoštujem.
Najgore je što sam instalirao platformu na mobilni, pa se konektujem povremeno.
Moj plan je 1-2% od računa na dnevnom nivou profita do 10-15% rizika po poziciji.
To super ide, nema šta, ALI kada se kao juče desi da sam uzeo 3% i rekao sam GASIM i dosta. Đavo ne da mira, ja još jednu poziciju, pa još jednu, jer je prethodna otišla u minus i na kraju večeri moj račun $48.
Mnogo veliki drop down. Ali sam uspeo da ugasim kompjuter i legnem.
Naravno ujutru sam ustao na levu nogu zbog gubitka, ali rekao sam, OK, idem polako pa pratim.
Naravno i sledeća je otišla u minus, pa još jedna, pa još jedna koju sam ja zatvorio.
Kada sam skontao da ja lovim pogrešnu stranu, jer sam stalno kupovao.
Kada se kurs opredelio, onda sam prodao sa mojim klasičnim lotom i čekao sam ga.
Najkrvavije mi je, pita me ćerka ( 8 ), : Tata, šta je to Alavost ?, Ja kažem : To ti je kada ti neko da dinar, a ti misliš da ti nije dosta pa želiš dva, ali i to ti je malo.
Danas, vesti u 16:00, a trenutno vreme 15:10, meni fali 5 pipa da zatvori poziciju, ja pogledam račun $70 i pitam ćerku : Hoćemo li da budemo alavi ?
Ona kaže: Nemoj Tata.
Naravno zatvorio sam poziciju i trenutno na računu imam $70
Da li sam naučio nešto ?
Iskreno, ne verujem , ali znam da kada me levi dlan svrbi, onda će biti pipseva, dok kada osetim desni, trudim se da ne radim.
p.s. komentari su dobro došli