Autor Tema: vreme  (Pročitano 1750 puta)

Van mreže alaleksic

• Pogledaj profil
vreme
« poslato: 29.12.2011, 01:06:23 »
evo javljam se ponovo posle trgovanja par dana na demo racunu, znam da sada nije realna slika na trzistu, ali mi je balans narastao za jedno 20 %...
Imam jedno pitanje koje me muci za trgovanje na real racunu...
Posto imam malu bebu supruga i ja se dopunjujemo ali je problem sto ja ne mogu da uhvatim londonsku berzu kako treba, pa pitanje glasi ovako
da li mogu npr na kratko da udjem u trejd sa vecim lotom tj da ispratim trend znaci lot da bude 0,10 0,20
Znam da ovo mozda zvuci kockarski ali ne mogu da izdvojim po sat dva vezano za racunarom
Citao sam u delu edukacije i to sa vremenom da se organizujem za drugu vremensku zonu ali opet ne mog kontinuirano da pratim...
Hvala unapred svima
« Poslednja izmena: 29.12.2011, 01:11:29 alaleksic »

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: vreme
« Odgovor #1 poslato: 29.12.2011, 01:33:31 »
postoje dve varijante
1. set and forget - dakle strategija mora da obezbedi dobar ulazak - da li je to tehnicki gledano ili fundamentalno - ili mesano, znaci dobar ulaz - 'siguran stop los' - koji naravno ne postoji ali mora da bude na nivou koji je istorijski znacajan to jest iznad ili ispod toga kako bi branio ulaznu poziciju - i to je automatski nivo koji ako cena probije onda ostanak ulazne pozicije na trzistu vise nije opravdan. i take profit bi trebalo da zadovolji pocetni rizik po pravilima upravljanja novcem. jos bolje ako mozes da ostavis komp da radi pa postavljas i trejling stop negde na 50% take profit nivoa kako bi sprecio da jednom kad pozicija postane dosta pozitivna da se ne desi da usled preokreta pozicija ode u minus. dakle mnoge stvari moraju da se predvide napred ali sve to zahteva ne vise od 15 min za podesavanja i mozda 20 min za analizu. uz tu jednu poziciju uglavnom idu jos nekoliko drugih u istu ili suprotnu stranu u zavsnosti od strategije - ali ako idu u istu stranu onda ukupan gubitak po svim pozicijama ne sme da prelazi max gubitak po jednoj poziciji kad bi bio samo jedan ulaz

2 varijanta je da propustas londonsku brzu i da trgujes americku gde ces pratiti i biti aktivan onoliko koliko milis da ima potencijala

ali opet izbegavaj da trgujes na silu i da ulazis u pozicije cisto da bi nesto trgovao
uvek se pitaj zasto ovaj potez nije dobar,  ii sta ako, onda ovo ako ovo drugo onda ono i tako
dakle kao u sahu mora se gledati par poteza u napred da bi znao i mogao da primenjujes plan

moze i jaci lot ali opet bi bilo dobrto da ti % balansa koji rizikujes gledano u novcu ostane na istom nivou
ali onda moras da smanjis broj pipa tako da ce mozda i uspesnost strategije da se smanji ako smanjis stop los da bi povecao lot, a take profit ti ostane isti, znaci mora i take profit da se smanji i to vise nego inace jer ce ukoliko krene niz negativnih trejdova psiha biti ugrozena i onda slede greske i panika , pa onda malo pohlepe pa jos veca panika i dok se okrenes ode racun 30 % dole

ja upravo tako radim ali samo kad je trziste manje volatilno dakle nocu ili kao sad pred prazike onda povecam lot jer je i dnevna razlika izmedju high i low cene daleko manja nego pri noramlnim uslovima trgovanja

sad dok su praznici - uglavnom se ne savetuje da se ulazi sa vecim lotovima jer je mnogo velikih igraca na odmoru i mnogo manje novca je potrebno da se pomeri cena u jednu stranu ali isto  tako i da se vrati tako da hje trziste mnogo manje predvidivo i neke stvari koje su uobicajene u normalnim uslovima sada ne vaze
zato smanjite gas ili odmorite lepo dok ne prodju praznici
ali zato je tu demo i cent za testiranja razna tako da ko voli neka izvoli
danas je bas bilo zanimljivo na vecini valutnih parova pogotovu onih sa eur i usd...
Momentum counts.