Mislim da je ovo prava tema gde pisem ovaj post, jer upravo se radi o gubitku, ako vam je u interesu da korisnici foruma budu profitabilni, zamolio bih moderatore da ne brisu ovaj post.
....................................
Da li je neko citao ovo sto sam napisao, u dva predhodna posta sam otkrio 90% istine o forex-u, zato sto kao sto sam rekao sam jako duboko otisao i video o cemu se ovde radi, ovo nije neka storogo cuvana tajan, kopajte malo dublje i uvericete se i sami.
Izgubio sam mali novac na forexu, dok su mnogi izgubili i mnogo vise i upravo zato i pokusavam da svima koji ne znaju priblizim istinu i ako je manipulatori dobro skrivaju. Neki misle da pisem gluposti da bih obeshrabrio druge, ali zar ne shvatate da smo na istoj strani. Ja ne pisem ovde protiv ellite-a ili drugih clanova, ljudi ja nemam nista protiv vas, ali imam protim ovih manipulatora sto sam naveo. Jer nam uzimaju novac, bukvalno.
Vremenom mnogi i sami shvate da nije sve bas tako jednostavno, svi smo izgubili toliko vremena i truda zbog njih, evo moj primer, ja sam jako disciplinovan, a i moj IQ je prilicno dobar da ne bih mogao da ispratim neka pravila, striktno sam se pridrzavao tih pravila pomocu kojih se navodno postaje profitabilan, ali dzabe ta pravila kada nisu prava, nego nametnuta da bismo izgubili, ubijao sam se od ucenja, ali ne vredi, i onda je lako reci, pa znas nije ovo za svakoga, neki ne mogu to da podnesu. Svi mi mozemo to da podnesemo, samo je problem sto nam niko nece reci kako treba da radimo. Zar ne? Da znate da cete sigurno biti 70% profitabilni i uzmete neku strategiju koja to omogucuje, i vidite da to i jeste tako, svi bi se lako pridrzavali, ali svi smo primetili da nije tako.
Ne govorim da ne postoji nacin da se zaradi na forexu, postoji, neki cak i uspevaju da zarade i ako ne znaju dovoljno dobro, nekako se izvuku, ali to je put patnje koji jako mali broj ljudi uspe da prodje. Jednostavno ako nemamo celu sliku, ne mozemo da znamo o cemu se radi, ali idemo na neku muku i uspemo da izvucemo neku sicu. Nekome to i zvuci kao dobar novac, ali koliko u ovom poslu moze da se zaradi i koliko odredjen broj ljudi zaradjuje, to mogu da zovem sica. Pravi nacin jeste da znamo kako ti ljudi formiraju cenu, da naucimo da prepoznajemo kada se umesaju te banke u trziste i odigraju pravi potez, znaci da prepoznamo pravi potez, koji se desava svaki dan po nekoliko puta.
Ljudi koji ne stignu dotle(a nisu sami krivi, jer jednostavno ne mogu sami da otkriju kojim putem treba ici) slusaju manipulatore, jer su najzastupljeniji na internetu i ti ljudi(retail trgovci ovih 95%) polude, izgube volju, izgube novac, a taj novac zavrsi kod manipulatora u dzepu.
Najveci manipulatori na internetu su brokeri(Market Maker-i) oni nas ubijaju sa neprofitabilnim sistemima, indikatorima, citanjem grafikona na los nacin. Za njih smo ovce kojim manipulisu, uzmu nam prve pare, uplatimo opet i uzmu nam i to, jer su nas pripremili za to da izgubimo, neki tu odustanu a neki nastave i upalte i treci put i tu mnogi opet izgube i vise i ne pomisljaju na forex i sad neki posle dugog vremena isplivaju ali jako tesko. Najbitnije brokeru jeste da nas sto duze zadrzi u igri, OVO ZAPAMTITE, NAJBITNIJE IM JE DA NAS STO DUZE ZADRZE U IGRI, da sto vise puta uplatimo novac i izgubimo i onda ih vise ne interesujemo.
A ovi jos gori manipulatori su banke, koje upravljaju cenom, za razlku od Market Maker brokera koji je sica spram ovih. Banke svaki dan intervenisu na trzistu, svaki dan po nekoliko puta, prave trziste tako da ne mozemo(ne da nije moguce) da zaradimo, da nam bude sto teze.
Sve ovo bi svaki pocetnik ili neko ko nije pocetnik a ne zna ovo, trebao da zna.
Znaci naravno da postoji nacin da se zaradi, ali najbolje tako sto cemo nauciti sta banke rade.
Evo svako ko je izgubio novac, ko je vec dugo na berzi a nije zaradio, ko se ubijao od rada i truda ali jednostavno nece, neka se javi i neka kaze da li sam negde pogresio.
Ja nista ne prodajem niti ucim nekog kako treba trgovati, ovo pisem zbog svih vas koji ne znate, a ovo retko retko retko gde cete moci da procitati, jer je ovo protivljenje sili. A ta sila pocinje da me nervira, pa zato sam resio da sve ovo napisem.