Ovo je dobro. Uspešno se forexom bavi 1 do 2%, a profesionalno (u proseku uzimaju preko 1000 usd mesečno), 0.1 do 0.2%. Čini se realno. Slažem se da je to igra u kojoj se borite samo protiv sebe. Koliko kod tržište bilo ovako ili onako, broker nekorektni, spred veliki itd. samo vi sami sebi možete nauditi. Zato i postoji MM, da biste sebe obuzdali.
Gore je rečno da je potrebna i sreća na forexu. Ne mislim da je tako. Pod srećom se verovanto podrazumeva da cena ide na vašu stranu. Nemoguće je da na sreću u većini slučajeva ide na vašu stranu. Može u par slučajeva, ali uspešnost na forexu ne određuje par slučajeva, nego veliki broj slučjeva. Tržište je neutralno (ne radi ni za vas, niti protiv vas, ono nije ni svesno vašeg postojanja) i nešto drugo određuje da li ćete biti iznad nule. Da li zaista mislite da sreća čini profitabllnim onih 1 do 2% ili profesionalcima onih 0.1 do 0.2%?
Isto mi je mišljenje što se tiče vesti. Slažem se da se mogu trejdovati samo vesti i biti uspešan. Ali ako trejdujemo po nekim drugim strategijama, vesti nemaju značaja. Čisto statistički u pola slučajeva će biti protiv vas u drugoj polovinu radiće za vas. Vesti su samo talasić u okeanu, koji je u jednom slučaju vam prsnuo u lice i napravio malu neprijatnost, u drugom je pogurao vaš čamac u željenu stranu. Tržište je neutralno, a mi intepretiramo dešavanja kao poželjna ili nepoželjna, naročito ako nemamo cilj plovidbe.