Autor Tema: 200 usd  (Pročitano 4362 puta)

Van mreže alaleksic

• Pogledaj profil
200 usd
« poslato: 19.12.2011, 03:05:37 »
Pozdrav svima,
zovem se Aleksandar i imam jedno pitanje?
Da li postoji ikakva sansa da se na relanom racunu krene sa 200 usd, i da li su male ulozene sume sigurna gubitak?
Hvala unapred...

Van mreže darkopo

• Pogledaj profil
Odg: 200 usd
« Odgovor #1 poslato: 19.12.2011, 08:32:09 »
Normalno je da sa tolikom sumom novca ne mozes da ocekuje neki veliki prihod ali sa druge strane dobro je da steknes osecaj kako je raditi sa pravim novcem !

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 19.12.2011, 09:40:09 »
Pozdrav svima,
zovem se Aleksandar i imam jedno pitanje?
Da li postoji ikakva sansa da se na relanom racunu krene sa 200 usd, i da li su male ulozene sume sigurna gubitak?
Hvala unapred...

Normalno je da sa tolikom sumom novca ne mozes da ocekuje neki veliki prihod ali sa druge strane dobro je da steknes osecaj kako je raditi sa pravim novcem !

Slažem se sa darkopo i još bih dodao da mislim da postoji mogućnost da otvoriš cent račun (sa npr 30$), a na platformi bi ti se to prikazivalo kao 3000$ ili tako nešto. Pogledaj malo po forumu verovatno ima objašnjeno kako to funkcioniše. To bi ti bila dobra vežba za veći iznos sa kojim posle nameravaš da ostvaruješ veći prihod. 

Van mreže gokifx

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 19.12.2011, 09:40:55 »
Po mom misljenju samo cent racun.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 19.12.2011, 09:49:28 »
Ako je pitanje dali sa racunom od 200 dolara mozes zaradjivati za zivot odgovor je da ne mozes, ali naravno da mozes ostvarivati profit sa racunom od 200 dolara. Na forexu se ne trguje iznosima nego procentima.
I obavezno cent racun sa tim iznosom.
Ali ako si nov u ovom(a vidim da jesi) stavi profit u drugi plan i uci, i naravno nemoj ulagati pare dok ne budes imao ideju kako da ostvaris profit.
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 09:54:10 dukfx »

Van mreže alaleksic

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 19.12.2011, 10:03:20 »
Hvala na informacijama ,
znam da ne moze da se zaradi sa tolikim ulogom za zivot, ali moja ideja j ebila da svakih 6 meseci dopunjujem racun sa 200 usd ako krene racun da sepodize tj ako ja krenem dobro da procenjujem situaciju...
Taj novac nisam hteo da podizem uopste vec da probam tokom godina da se nagomila malo...
hvala jos jednom svima

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 19.12.2011, 11:21:21 »
Nemoj tako raditi, i moj predlog ti je da otvoris cent racun 30-40-50e, koliko ti zelis, koristi minimalan lot i videces sta se desava, dobro je to sto ces osetiti odma kako je to kada radis sa pravim novcem, a i brze ces uciti.

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #7 poslato: 19.12.2011, 11:36:20 »
Mozda ti pomogne moje iskustvo ja sam krenuo isto sa malom sumom malo vecom od tvoje 300$ i lepo mi je krenulo uspeo sam za nekih mesec dana da dodjem do preko 500$ pocetnicka sreca pretpostavljam, tad nisam stavljao stop loss ni take profit a to je bilo kao da putujes a ne znas ni gde ti je cilj niti odakle si krenuo niti znas gde ces doci i kad :D pao sam jako nisko na manje od 10% pocetnog balansa i shvatio da ja nemam pojma, nisam hteo da spucam ceo balans kao vecina trejdera koji pocinju uglavnom prvi balans bude za nauk i ucenje, onda sam gledao sve moje lose trejdove i trazio na chartu zasto sam pogresio za svaki nalog ponaosob trebalo mi je malo vremena ali to mi je dosta pomoglo i procitao sam u tom periodu pauziranja sa forexom dosta knjiga sta o samom forexu sta o psihologiji te druge su mi bile bitnije.

Poceo sam opet da radim strpljivo i disciplinovano i eto me dan danas radim tako posle vise od godinu i po dana, danas imam 3 accounta nisu veliki ali su moji i ponosim se sa njima podizao sam vise puta novac za mene velikih recimo 300$ za druge je to mozda sica :) i smatram da sam uspeo da se odrzim na forexu samo da znas da te ceka dug put a najbitnije od svega na tom putu jeste tvoja psihologija pokusaj da izbegnes emocije sto vise pogotovo strah takodje i pohlepu (primera radi ja izadjem i na 3 pipa plusa ako ja to vidim da ne ide dalje plus je plus) i pokusaj da budes disciplinovan i strpljiv.

Dobar su ti savet dali da otvoris cent racun i samo pazi na money managment  i nemoj ulaziti u transakciju sa vise od 3% rizika i bit ce od tebe trejder :)

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 20.12.2011, 23:44:55 »
Aleksandre imenjače, ništa novo što drugi nisu rekli.
Ako uložiš $2 na cent račun i radiš sa njima kao da je $200, eto tebi nauke i vežbe.
Ja sam bio najsrećniji kada sam zaradjivao po nekoliko centi, svaki dan sa osmehom na licu, a da ne spominjem kada sam od $1 za 30 dana došao do $125, samo sa po 1 trgovinom dnevno !
Najbitnije je da naučiš :
- šta je pohlepa
- i kako da tih $xx radi za tebe

Na ovo gledaj manje više kao na igru sa procentima, postavi granice i poštuj ih !
Ako ih jednom prekršiš, završićeč kao i ja, da sam se na davao para u druge džepove.

Forex gledaj kroz pipe i procente. Najbolje je da napišeš cilj pored monitora i zalepiš i svaki dan ideš do tog cilja, sa rezervom minusa.

Moja nova strategija je recimo 1% dnevno ( super ja uzmem pre podne to), ALI , upotrebom nove tehnologije sa mobilnog ( ZLO ) Ja se moram konektovati u toku dana da vidim šta se dešava = ALAVOST !
ALI uspevam već danima da se odbranim, kao izgovor sam sebi da samo vidim gde je otišao kurs :)

Sve najbolje i i probaj da učiš na tuđim greškama.

Van mreže alaleksic

• Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 23.12.2011, 13:49:01 »
Hvala ime i hvala svima jos jednom na savetima