Pa dobro i kazes, Srecna Nova i sve naredne godine. Treba malo i ohladiti.
Ovu strategiju drzim na posebnoj MT4 platformi, na kojoj imam samo demo racun - ionako je malo zahtevnija - usporava.
Paralelno otvorim drugu MT4 platformu gde mi je real i drugi demo.
Ono sto sam amaterski primetio, u situaciji kada se svi Renko-Mihalo signali poklope, sve kockice Plave/crvene na indikatorima, Ispod/iznad oblaka, Ispod/iznad Corala, Trix itd. to jos ne mora znaciti sigurnu Kupovinu/prodaju. Jer kada pogledam znacajnije (tvrdje) Bolinger linije M15, M30, H1 desi se nekad da vidim da npr. cena udara u Gornju/donju Bolinger granicu - golim okom se vidi da najverovatnije sledi preokret odnosno odbijanje u suprotnom smeru, kao sto se i desilo u vise navrata.
Tako da bi bilo naivno uletati u trejd samo na osnovu poklopljenih Renko-Mihajlo pokazatelja.
Kao sto je neko na pocetku ove teme vec rekao - trebaju se uzeti i druge stvari u obzir vesti i sl.
ZAKLJUCAK: Ipak dakle, cini mi se da Renko-Mihajlo strategija ne uzima bas mnogo u obzir Bolinger indikator - kao da ne predvidja predstojece odbijanje, mozda mu je to eventualna mana, sto nikako ne znaci da je losa strategija.
----------------
Inace zaista sam nov u ovom i ovo mi je prva prava strategija koju probam. Dosad sam samo sklapirao, na osnovu par indikatora: vkafrika, Stochastic, MACD, ADX i naravno Bolingerom i golim okom i procenjivanjem.
Moje znaje o ovim vecim strategijama je tanko , znam i sam, ali vremenom bice bolje nadam se.
Zato i imam tako naivnih pocetnickih pitanja (svi su valjda nekad bili pocetnici) poput ova dva ispod:
...u ovoj strategiji nista ne menjam niti cackam dok je ne ukapiram,mislim da bi mozda trebao refresh template
1. Jel se pod osvezavanjem template podrazumeva preuzimanje kompletnog novog Paket5!.rar i njegovu kompletnu instalaciju, ili je dovoljno samo folder Template presnimiti u odgovarajuci folder na platfomi.
Vidim da je kod mene onaj krupni naslov u gornjem levom uglu "Renko THV 5!" , a kod svih ostalih na slikama vidim u naslovu pise samo "5!", kao da su u pitanju dve razlicite verzije. Ja sam moju instalirao pre 10-tak dana.
2. Da li je History.rar - potrebno osvezavati (instalisati) svakog petka kada Mihajlo okaci sveze na pretpostavljam istom linku na pocetku stranice u prilozima
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=322817 , ili je dovoljno to samo prvi put kada instalises, a dalje se history sam osvezava tokom rada?