Autor Tema: RENKO system Mihailo  (Pročitano 18629 puta)

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: RENKO system Mihailo
« Odgovor #15 poslato: 27.12.2011, 10:51:46 »
U pravu si Davidsp. Jednostavniji je i manje opterecen je u modu 5!v1, lepse i brze radi.
Fitilje plavih sveca sam obojio u Lime zaeleno da se bolje vide (plavo je bilo skoro nevidljivo), lepo se vidi kakao ih R1 odbija dole i produzuje.

Ali i dalje mi je nejasno sta znaci on M3 offline, sta znaci Offline, jer kada je ukljucen Aktiviraj Experts Advisor u Opcijama (vidi sliku) (jer tada se smesi Smajli na RenkoLiveChart v3.3) , Grafik M3 offline lepo ispisuje liniju trenutne cene u realnom vremenu tj. ponasa se kao Online.

I jos me nervira , sto ne mogu da nadjem da podesim vreme , ali ne znam gde je taj parametar. Postoji vremenska rupa izmedju M3 Offline 5!v1  pokazuje 9:24 , i obicnog grafika npr. M1 koji pokazuje 9:49 to je oko 25 min razlike.
To je puno  razlike s obzirom da je M3 Offline - trebalo bi da bude samo 3 minuta razlike. A i razmak izmedju sveca na M3 Offline 5!v1 grafu je 40 munuta i promenljiv je, dinamican nekad 15min. nekad (tek sad videh) skoro 3 sata !?!!  Izgleda da je onda vreme dobro i podeseno - to Renko sistem sveca..
To mi je nekako nelogicno,  trebalo bi da bude samo 3 minuta razlike, kao sto je na obicnom M5 grafu razmak izmedju sveca naravno 5 minuta (a na M15 je 15 min. itd.).

U gornjem levom uglu je preporuceli SL i TP. Redovno je SL duplo  veci od TP, sto i nije bas zeljeni odnos koji se preporucuje SL/TP=1:3 nego je strasnih 2:1. Pretpostavljam da je to zbog pretezno mrtvog trzista sada, zbog praznika. Volatilnost je ocajno mala.
« Poslednja izmena: 27.12.2011, 12:13:25 bosanova »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 27.12.2011, 12:42:45 »
Moze li neko postaviti Trix indikator za "Renko thv 13" H1 i H4,ne odgovara mi M1 M15.

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 27.12.2011, 12:47:22 »
Da li neko zna kako da napravim 5!v1 slozeni graf za GPB/USD.
Kada pokrenem profil 5!v1 dobijam M3 EUR/USD 5!v1 graf i to je ok.

Ali od GPB/USD imam samo goli M2 Renko graf bez ijednog indikatora. I goli M1 obicne svecice, ako probam na desni klik, pa Obrazac pa 5! (vidi sliku) ,  tada se MT4 zaglavi.

Ili treba poci od golog Renko grafika, pa dodavati jedan po jedan indikator? Malo zamorno?

I da li neko ima ideju gde se mogu promeniti boje na M3 Offline 5!v1  grafiku za tacka crtica linije SL i TP ?
Jako se bledo vidi - braon na crnoj podlozi, neubedljivo i neprimetno.
« Poslednja izmena: 27.12.2011, 12:55:05 bosanova »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 27.12.2011, 16:12:33 »
Veoma lako, ubaci template.

Vidim da ti imas bas mnogo problema sa platformom, jako lose se snalazis, a poznavanje platforme je 0 spram onog sto moras znati da bi bio profitabilan, veruj mi, tesko da ces zaraditi neki novac tako sto ces koristiti par indikatora, moras mnogo vise da znas, naravno mogu se i indikatori koristiti ali mora se mnogo vise znati da bi mogao da zaradis, mnogo vise.

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 28.12.2011, 08:58:06 »
Ubacim ja template 5! na GPDUSD H1 i dobijem Renko Thv 5! na H1.
Prilikom instalacije stavio sam u history 5 fajlova , medju kojima i  GBPUSD1.hst.

Kako da napravim H3 5! grafik?

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 28.12.2011, 09:32:28 »
Da li neko zna da mi objasni kod MiniChart Ha (pipware-charts-v4.0) sta znace oni kvadratici u boji.
Prvo sam mislio da je to pokazatalj jacine sell ili buy signala, npr ako je krenuo gore osrednje jako da ide npr. 2 zelena kvadratica, i dva neutralna zuta.
Medjutim sad vidim da ima kombinacija 1 zuti 1 zeleni pa 2 zuta.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 28.12.2011, 13:25:03 »
Na prvoj strani http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=322817 su postavljeni osnovni parametri..
1.  Fast Trix , 2. Slow Trix, 3. PA Cross Cloud, 4. PA Cross Coral
« Poslednja izmena: 28.12.2011, 13:27:54 davidsp »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 28.12.2011, 14:39:45 »
Moze li neko postaviti Trix indikator za "Renko thv 13" H1 i H4,ne odgovara mi M1 M15.
Neznam da li ovo moze da pomogne http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271&page=1542
New Version of MTF Trix V1.10
-Includes o/b o/s lines
- Timeframe change: 0 = current chart
-1 = 1 tf up (i.e 5m trix if chart is 1 m)
-2 = 2 tfs up (i.e 15 m trix if chart is 1 m)
-3 = 3 tfs up (i.e 30 m trix if chart is 1m)

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 29.12.2011, 00:45:11 »

Bosanova,
kao sto rece nas Vuk Karadzic:"Citaj kao sto je napisano!",pa ti preporucujem da lepo procitas Autorov prvi post od A do S jer je tu sve lepo objasnjeno,cak je i nacrtano!

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 30.12.2011, 11:33:36 »
Ok, niko se nije naucen rodio, ucenje je proces a ja jesam nov u Forexu. Procitao sam uputstvo , ali u njemu nema sve, niti je mozda detaljno koliko bih ja zeleo.
Sistem Renko-Mihajlo izgleda OK, mada su retke prilike zadnjih nedelju dana na mrtvom trzistu.

Imam naravno jos pitanja sta su oni beli stubici u Pipware-charts-v4.0, koji mi se povremeno jave? (vidi sliku - zaokruzeno crvenom elipsom)
« Poslednja izmena: 30.12.2011, 11:47:00 bosanova »

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 01.01.2012, 23:14:11 »
ma srecna tebi Nova godina,a za ostalo moras malo sam da se potrudis ;)
Ja taj Pipware-charts koristim od ranije tako da znam da se ovako pojavi kad menjam neke parametre ali cim predjem na drugi TF sve je ok...u ovoj strategiji nista ne menjam niti cackam dok je ne ukapiram,mislim da bi mozda trebao refresh template

P.S.Na mojoj platformi je samo ova strategija, ne preteruj Bosanova :P

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 02.01.2012, 13:47:02 »
Pa dobro i kazes, Srecna Nova i sve naredne godine. Treba malo i ohladiti.

Ovu strategiju drzim na posebnoj MT4 platformi, na kojoj imam samo demo racun  - ionako je malo zahtevnija - usporava.
Paralelno otvorim drugu MT4 platformu gde mi je real i drugi demo.

Ono sto sam  amaterski primetio, u situaciji kada se svi Renko-Mihalo signali poklope, sve kockice Plave/crvene na indikatorima, Ispod/iznad oblaka, Ispod/iznad Corala, Trix itd. to jos ne mora znaciti sigurnu Kupovinu/prodaju. Jer kada pogledam znacajnije (tvrdje) Bolinger linije  M15, M30, H1 desi se nekad  da vidim da npr. cena udara u Gornju/donju Bolinger granicu - golim okom se vidi da najverovatnije sledi preokret odnosno odbijanje u suprotnom smeru, kao sto se i desilo u vise navrata.
Tako da bi bilo naivno uletati u trejd samo na osnovu poklopljenih Renko-Mihajlo pokazatelja.
Kao sto je neko na pocetku ove teme vec rekao - trebaju se uzeti i druge stvari u obzir vesti i sl.

ZAKLJUCAK: Ipak dakle, cini mi se da Renko-Mihajlo strategija ne uzima bas mnogo u obzir Bolinger indikator - kao da ne predvidja predstojece odbijanje, mozda mu je to eventualna mana, sto nikako ne znaci da je losa strategija.

----------------

Inace zaista sam nov u ovom i ovo mi je prva prava strategija koju probam. Dosad sam samo sklapirao, na osnovu par indikatora: vkafrika, Stochastic, MACD, ADX i naravno Bolingerom i golim okom i procenjivanjem.
Moje znaje o ovim vecim strategijama je tanko , znam i sam, ali vremenom bice bolje nadam se.

Zato i imam tako naivnih pocetnickih pitanja (svi su valjda nekad bili pocetnici) poput ova dva ispod:

Citat
...u ovoj strategiji nista ne menjam niti cackam dok je ne ukapiram,mislim da bi mozda trebao refresh template
1. Jel se pod osvezavanjem template podrazumeva preuzimanje kompletnog novog Paket5!.rar i njegovu kompletnu instalaciju, ili je dovoljno samo folder Template presnimiti u odgovarajuci folder na platfomi.
Vidim da je kod mene onaj krupni naslov u gornjem levom uglu "Renko THV 5!" , a kod svih ostalih na slikama vidim u naslovu pise samo "5!", kao da su u pitanju dve razlicite verzije. Ja sam moju instalirao pre 10-tak dana.

2. Da li je History.rar - potrebno osvezavati (instalisati) svakog petka kada Mihajlo okaci sveze na pretpostavljam istom linku na pocetku stranice u prilozima http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=322817 , ili je dovoljno to samo prvi put kada instalises, a dalje se history sam osvezava tokom rada?

« Poslednja izmena: 02.01.2012, 14:06:36 bosanova »

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 03.01.2012, 23:57:37 »

1.Desni klik na platformu/template/Renko thv eu
   U paketu ima tri razlicita profila,na tebi je koji ces da izaberes,s tim sto Renko thv 5 ima dodatna 2 mini charta u   odnosu na 5!
2.History je za one koji prvi put instaliraju strategiju

I ja sam je skoro instalirala tako da nisam bas kompetentna da dajem odgovore ::)

Van mreže Vladimir

• Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 30.04.2012, 23:53:39 »
Zdravo
Dali neko radi na ovu strategiju , jer nikako nemogu da upravim platformu neznam zasto.  Imam malo iskustva so THV3-4 , ranije sam mali testirao , pa hocu sad da probam Mihailo , uradio sam sve kako sta pise na prvom postu , ali nesto ne radim kako treba... Ako hoce neko da pomogne , hvala.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 02.05.2012, 09:44:54 »
Zdravo
Dali neko radi na ovu strategiju , jer nikako nemogu da upravim platformu neznam zasto.  Imam malo iskustva so THV3-4 , ranije sam mali testirao , pa hocu sad da probam Mihailo , uradio sam sve kako sta pise na prvom postu , ali nesto ne radim kako treba... Ako hoce neko da pomogne , hvala.

To druze više neradi ni sam  Mihailo i on je odustao od te strategije, vidi na Forex Factory njegov zadnji post je bio 1.Feb.2012 znači prije 3 mjeseca a iznad teme imaš neke rezultate strategije koju on radi ali nepiše o njoj i koja nema veze sa ovom.