Nakon pocetnih problema pri instalaciji (sledio sam uputstvo na srpskom, a ovo je novija verzija ima jedan template vise - umesto dva ("Renko thv 5" /"5!!!") ima tri profila ("Renko thv 5" / "5!v.1" / "5 set")) - treba staviti sva tri jer ne radi dobro, uspeo sam instalirati.
Imam pitanja za one koji znaju moalo bolje:
1. Zasto Offline prikazuje , a ne Online. i kako ga naterati da radi Online. Tesko je trgovati na mrtvom chartu, pogotovo kad je volatilno. (pretpostavljam da je zbog brzeg osvezavanja na Offline - ionako je sve sporo)
Jasno kad je Offline ima mogucnost desni klik na chart, pa Refresh (tada onaj veliki naslov postane zelene boje , a kad je chart mator, naslov je crvene boje - bar ja mislim da je to). Jedini On line su suvi Renko grafici bez indikatora.
2. Kako ja mogu napraviti ovaj kompleksni Renko grafik, sa svim tim indikatorima, na nekom po mom izboru nekom novootvorenem chartu? Probao sam da otvorim NZDUSD grafik, odem na Grafik, pa obrazac 5! ili 5set i tada MT4 pukne. Pretpostavljam da je to zato jetr mi je template Rhenko. Kad probam na Grafik, pa obrazac Rhenko eu (ali moram otvoriti EUR/USD) lepo radi (ali Rhenko obrasci su vec predefinisan za nekoliko parova eu, gu,...).
3. Vidi li neko i kakva je razlika izmedju Rhenko i 5! templejta - nesto ne vidim razliku (verovatno nisam dovoljno gledao).
4. Zasto na otvaranju pootvara gomilu grafova AUD/USD, i sl neki su offline neki online. I ogu li se oni offline pobrisati ili su oni potrebni da se prikazu kao mali grafovi sa Trix-om u donjem delu M1,M3 i m15, i M2 uspod glavnog grafa?
5. Gde je ono iz uputstva "Do to '5 Signal' proprties and set 'Intro' to false to begin?
Nigde nemogu da nadjem taj idikator 5 Signal, noti tu osobini.
Ne znam ni cemu to sluzi.
6. Oni mali grafici dole M1, M5, M15 sa svojim Trix graficima, inicijalno mi se ne prikazuju , sve dok na pipware-chart 4.0 (vidi sliku u prilogu) ne podesim na 'true' ponovo, na oba mu grafika. Ne znam zasto nisu po defaultu vec moram da ih osvezavam.
7.
Na desnoj gornjoj strain nalazi se info sa vremenom otvorenog tržišta. Kada otvorite podešavanje ovog alata pronaći ćete podešavanje za vremensku zonu. Samo upišite broj sati razlike između GMT zone i ne morate podešavati vremena tržišta – podesiće se automatski
citat iz Manuala.
Ako promenim properties na Market hours , default je 1 - stavim na 2 jer je kasnjenje 2 sata, ne reaguje.