Autor Tema: RENKO system Mihailo  (Pročitano 18636 puta)

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
RENKO system Mihailo
« poslato: 17.12.2011, 21:15:30 »
Mihailo je uradio najnoviju verziju njegovog sistema... http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=322817
Osnova sistema je THV sistem Cobra, sa Renko bars..  Na linku u prvom postu na FF imate sve sto je  potrebno za instalaciju.. Sistem je autor detaljno predstavio i redovno ga za sada azurira... Ukoliko neko krene da radi po ovom sistemu, neka postavi svoje analize trgovanja...

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: RENKO system Mihailo
« Odgovor #1 poslato: 18.12.2011, 23:55:40 »
bas sam ovih dana razmisljala dal' da se posvetim malo ovoj strategiji ali ako ti Davide preporucujes,da probamo onda...da vidimo da li ce Mihailo da nas usreci  ;)

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 19.12.2011, 10:16:53 »
Prvi signal buy na GBP je bio uspesan...
Cena je bila iznad corala i oblaka, ostali indikatori svi u plavo, Trix nije bio presecen, ali je bio blizu nule i promenio boju u plavo..  CPP je bila iznad, tj. na TP-u....  M2-Renko je zapoceo plavu svecicu..

-- Iste signale je dao i DeMark i Profx... ali o poredjenjima cemo kasnije...
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 10:22:03 davidsp »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 19.12.2011, 10:42:46 »
eurjpy.. jedan los ulaz..
Cena nakon dva dobra swinga ulazi u konsolidaciju... sveca se zatvorila u oblaku..
indikatori sa kockicama su repaint.. tako da u jednom trenutku su imali skoro svi crvenu boju.. tako da njih treba gledati uvek na kraju kao finalni signal..
Trix se primirio, takodje usao u konsolidaciju..  U samoj blizini je CPP (FPV)...
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 10:47:56 davidsp »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 19.12.2011, 11:24:18 »
gbp jos jedan TP..
Cena  ispod corala i oblaka.. izmedju CCP i S1, TP je uzet na S1.. Indikatori svi crveni,  Trix je crven, i sece nulu..

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #5 poslato: 19.12.2011, 20:49:28 »
bas sam ovih dana razmisljala dal' da se posvetim malo ovoj strategiji ali ako ti Davide preporucujes,da probamo onda...da vidimo da li ce Mihailo da nas usreci  ;)

Mihailo je umetnik kao i ti Branchy, sigurno bi videla strategiju sličnim očima ;)

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 19.12.2011, 23:35:18 »
Super FXModerator,
verovatno ce onda i da mi odgovara njegova strategija,da ne brinem ;) a obzirom da koristi komplementarne boje na grafu mogla sam to i da pretpostavim ...e bas mi je drago  :)
« Poslednja izmena: 19.12.2011, 23:53:44 Branchy »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 20.12.2011, 20:10:47 »
Moze li neko postaviti Trix indikator,hocu nesto da pogledam

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 21.12.2011, 00:41:44 »
prva dva u .ex4 extenziji su iz Mihailovog sistema, a treci u mq4 je iz Cobra THV sistema..

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 21.12.2011, 15:46:38 »
danas sam isprobala strategiju,SUPER je,samo dok se navikne na nju...sve vreme sam morala da posmatram drugi obican chart i vece TF-e da bih bila u toku sta se desava jer nemam iskustva sa ovom strategijom...Mihailu svaka cast! :)

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 21.12.2011, 17:25:18 »
ovo su popodnevni trejdovi sa ovom strategijom ali nisu bas idealni ulazi jer je nisam prostudirala,za prvo trejdovanje-prezadovoljna :)
Davide,hoces da mi objasnis samo ovaj EasyRyder Signals pls?

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 21.12.2011, 18:22:00 »
ovo su popodnevni trejdovi sa ovom strategijom ali nisu bas idealni ulazi jer je nisam prostudirala,za prvo trejdovanje-prezadovoljna :)
Davide,hoces da mi objasnis samo ovaj EasyRyder Signals pls?
Iz Account History selektuj i prevuci nalog na graf, tada ce da se pojave strelice na grafu za taj nalog, onda postavi taj screnshot, tako da se na grafu odmah vidi trenutak ulaska i izlaska..  tako da je lakse za analizu svima..
A za EasyRyder Mihailo kaze ovo:
In new settings you are receiving signals on 2 conditions.
1. When EasyRyderSignals send signal for BUY/SELL without Coral on M2 included, than your screen goes little bit lighter blue or red, and you will find that price tags are appears on mani chart colored "Aqua" - Long or "Magenta" - Short
2. When EasyRyderSignal send signal for BUY/SELL with Coral on M2 included, than your screen goes darker blue or red, and you will find that price tags are appears on mani chart colored "Lime" - Long or "Red" - Short
- Koliko sam razumeo ovaj EasyRyder bi trebalo da objedini sve signale, i predstavlja dodatnu filtraciju ulaza.. on je takodje repaint i menja se sve dok traje svecica..

Van mreže Branchy

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 21.12.2011, 20:26:13 »
Hvala Davide,
prostudiracu celu strategiju ali nazalost prvo moram da resim problem ili sa netom ili sa kompom,jer u ovoj strategiji ima toliko indikatora da mi zablokiraju ceo komp,izbacila sam sve parove osim moja tri ali nisam resila problem...u svakom slucaju,strategija je vise nego odlicna  :)

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 26.12.2011, 18:20:00 »
Nakon pocetnih problema pri instalaciji (sledio sam uputstvo na srpskom, a ovo je novija verzija ima jedan template vise - umesto dva  ("Renko thv 5" /"5!!!") ima  tri profila ("Renko thv 5"  / "5!v.1" / "5 set")) - treba staviti sva tri jer ne radi dobro, uspeo sam instalirati.
Imam pitanja za one koji znaju moalo bolje:
1. Zasto Offline prikazuje , a ne Online. i kako ga naterati da radi Online. Tesko je trgovati na mrtvom chartu, pogotovo kad je volatilno. (pretpostavljam da je zbog brzeg osvezavanja na Offline - ionako je sve sporo)
Jasno kad je Offline ima mogucnost desni klik na chart, pa Refresh (tada onaj veliki naslov postane zelene boje , a kad je chart mator, naslov je crvene boje - bar ja mislim da je to). Jedini On line su suvi Renko grafici bez indikatora.

2. Kako ja mogu napraviti ovaj kompleksni Renko grafik, sa svim tim indikatorima, na nekom po mom izboru nekom novootvorenem chartu? Probao sam da otvorim NZDUSD grafik, odem na Grafik, pa obrazac 5! ili 5set i tada  MT4 pukne. Pretpostavljam da je to zato jetr mi je template Rhenko. Kad probam na Grafik, pa obrazac Rhenko eu (ali moram otvoriti EUR/USD) lepo radi (ali Rhenko obrasci su vec predefinisan za nekoliko parova eu, gu,...).

3. Vidi li neko i kakva je razlika izmedju Rhenko i 5! templejta - nesto ne vidim razliku (verovatno nisam dovoljno gledao).

4. Zasto na otvaranju pootvara gomilu grafova AUD/USD, i sl  neki su offline neki online. I  ogu li se oni offline pobrisati ili su oni potrebni da se prikazu kao mali grafovi sa Trix-om u donjem delu M1,M3 i m15, i M2 uspod glavnog grafa?

5. Gde je ono iz uputstva "Do to '5 Signal' proprties and set 'Intro' to false to begin?
Nigde nemogu da nadjem taj idikator 5 Signal, noti tu osobini.
Ne znam ni cemu to sluzi.

6. Oni mali grafici dole M1, M5, M15 sa svojim Trix graficima, inicijalno mi se ne prikazuju , sve dok na pipware-chart 4.0 (vidi sliku u prilogu) ne podesim na 'true' ponovo, na oba mu grafika. Ne znam zasto nisu po defaultu vec moram da ih osvezavam.

7.
Citat
Na desnoj gornjoj strain nalazi se info sa vremenom otvorenog tržišta. Kada otvorite podešavanje ovog alata pronaći ćete podešavanje za vremensku zonu. Samo upišite broj sati razlike između GMT zone i ne morate podešavati vremena tržišta – podesiće se automatski
citat iz Manuala.
Ako promenim properties na Market hours , default je 1 - stavim na 2 jer je kasnjenje 2 sata, ne reaguje.
« Poslednja izmena: 26.12.2011, 20:53:55 bosanova »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 26.12.2011, 23:45:13 »
Dobro si primetio sve detalje.. u pitanju je jedan slozen i zaokruzen sistem, sto moze da odbije iskusnije trejdere..
Prednost je sto svaki pocetnik moze nakon instalacije da pocne radom.. u osnovnoj varijanti..
Sistem obavezno instalirati na posebnu platformu i tu nista drugo ne dodavati..
Koristiti profil 5!v1 on je najjednostavniji za rad, i po meni i najbolji..
Koristi osnovna pravila: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=322817&page=31%20%20post%20464 post 464.. cena ispod ili iznad i corala i oblaka, signal svih indikatora, Trix sece nulu, ukrstaju se u istoj boji.. kod trixa ima par varijanti.. obratiti paznju na linije podrske i otpora, pivot linije.. zatim vesti itd..
Znaci sto vise pojednostaviti signale za trenutak ulaska.. a i sam autor kaze da je vazniji trenutak izlaska..
Na FF u izvornoj temi, ima par fanova koji su vec napravili neke varijacije uz pomoc autora.. sto je za pohvalu.. ali za pocetak probajte samo osnovno.. ukoliko vam sistem lezi i dopunjujete vase analize, odlicno..
Sistem mora da bude profitabilan u svom najjednostavnijem obliku..
Za skalping koristim samo profil 5!v.1, ostali mi deluju prenatrpano.. a za veci broj pipa pratim "Renko thv 13" system.. pogledaj post 322  http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=5139330
« Poslednja izmena: 27.12.2011, 01:11:58 davidsp »