Autor Tema: rizicno skalpiranje statement aleksandarmfx  (Pročitano 45177 puta)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: rizicno skalpiranje statement aleksandarmfx
« Odgovor #15 poslato: 16.12.2011, 17:53:00 »
cudi me da nisi pvo to naucio.
mozes bilo koju strategiju da koristis ali dobar money menagemenr stvara profit koji mu strategija pruza. ne ide bez toga.

a da bi mm nesto vredeo mora disciplina inace sve pada u vodu kad tad bas kao taj racun.
Momentum counts.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 16.12.2011, 18:18:23 »
cudi me da nisi pvo to naucio.
mozes bilo koju strategiju da koristis ali dobar money menagemenr stvara profit koji mu strategija pruza. ne ide bez toga.

a da bi mm nesto vredeo mora disciplina inace sve pada u vodu kad tad bas kao taj racun.

E, to ti je ono sto od forex-a pravi kocku, ljudska cud-djavolja rabota :D
KUM, pobednik

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 16.12.2011, 22:48:44 »
tacno.
zato je relativno mali broj ljudo uspesno na foreksu.
kocka-veliki porok ko savlada ovaj porok blago njemu.
zato sam ja proveo 1.5god przio krompirice na demo racunima i jos pola godine na malim poklonima od brokera.
e sad je vreme da predjem na pecenje hleba-da racun raste ko kvasac.:)
Momentum counts.

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 17.12.2011, 16:26:30 »
Par pitanja za Aleksandarmfx, ako te ne mrzi pojasni mi ovu tvoju trgovinu (pitanje nije zajedljivo - puno se da nauciti iz promasenih trgovanja , kao i iz dobrih naravno):
Citat
40682931   2011.12.14 20:08   sell   0.05   eurusd   1.2972   1.2981   1.2915   2011.12.15 10:25   1.2981   0.00   0.00   -0.17   -3.47

Dakle ukoliko taj trade nije deo neke automatske strategije, koja sam otvara i zatvara strategijski set naloga, imam sledeca pitanja u vezi ovog jednog trejda:
1. Vidim da je ta trgovina trajala od ujutru do uvece - pretostavljam da si je pustio da se sama odigra bez nadzora (verovatno si otisao na spavanje)?
2. Interesuje me da li si je zapoceo bez zadatog SL , ili si ga pomerao (popustao kais) posto vidim da je grafikon  tokom noci otisao u minus cak 75 pipa, a SL nije proradio?
3. Ujutru 201.12.15 9:45  bio si u plusu na 1.2957, ali si dopustio da u narednih pola sata odes u minus i da proradi SL - pretpostavljam da nisi bio prisutan?
4. I zadnje meni najinteresantnije - koje grafikone pratis M1, M5,M15 i li cak H1 i H4 ?
« Poslednja izmena: 17.12.2011, 18:24:13 bosanova »

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 17.12.2011, 21:16:14 »
evo bas lepo sto si to primetio.
uglavnom sve trejdove ispratim do kraja jer ne traju duze od sat vremena.
ovaj konkretan trejd je bio greska tj ulaz na false breakout i to u pogresnom trenutku kada se trziste smiruje, a stop je bio 30 pipsa medjutim. u trenetku ulaska u trejd sam bio odsutan pola sata i otislo je u minus.
posto nisam bio tu da odreagujem na vreme onda sam konvertovao ulaz iz skalpiranja u srednjerocno .tj gledao sam dokle je opravdan taj ulazak i posto se cena smirila onda sam postavio malo vise iznad otpora da me ne bi zatvorio lazni proboj.
a sve zato jer sam na tf 15 video da se celu noc vrti u 30 do 50 pipsa a onda ujutru oko 8 ili 9 odemalo  na gore a posle mnogo vise dole, pa sam onda stavio i tp dosta nize, ujutru sam isto u vreme kad je otislo u plus bio odsutan, i dok sam se vratio opet ode u minus pa sam sacekao sa vidim sta ce biti i zatvorio mali minus jer je opet ostislo dosta gore i mnogo je vremena trebalo da se spusti ispod mog ulaza.ukoliko se dobro secam posto ovo pisem sa moba i ne gledam platformu,ne koristim ea za ulaz. koristim samo order manager jer mogu da menjam sl i tp pomeranjem linije da ne moram rucno da kucam brojke i to je dosta brze sto je bitno kod skalpiranja.
a gledam sve tf od m1 doh4vrlo cesto, a koristim i d1i w1 za nivoe
sliku indikatora i tog ulaska cu postaviti cim budem imao vremena.
Momentum counts.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 25.12.2011, 22:08:25 »

Par pitanja za Aleksandarmfx, ako te ne mrzi pojasni mi ovu tvoju trgovinu (pitanje nije zajedljivo - puno se da nauciti iz promasenih trgovanja , kao i iz dobrih naravno):
Citat
40682931   2011.12.14 20:08   sell   0.05   eurusd   1.2972   1.2981   1.2915   2011.12.15 10:25   1.2981   0.00   0.00   -0.17   -3.47

Dakle ukoliko taj trade nije deo neke automatske strategije, koja sam otvara i zatvara strategijski set naloga, imam sledeca pitanja u vezi ovog jednog trejda:
1. Vidim da je ta trgovina trajala od ujutru do uvece - pretostavljam da si je pustio da se sama odigra bez nadzora (verovatno si otisao na spavanje)?
2. Interesuje me da li si je zapoceo bez zadatog SL , ili si ga pomerao (popustao kais) posto vidim da je grafikon  tokom noci otisao u minus cak 75 pipa, a SL nije proradio?
3. Ujutru 201.12.15 9:45  bio si u plusu na 1.2957, ali si dopustio da u narednih pola sata odes u minus i da proradi SL - pretpostavljam da nisi bio prisutan?
4. I zadnje meni najinteresantnije - koje grafikone pratis M1, M5,M15 i li cak H1 i H4 ?

evo i slike konacno
dakle nije automatska trgovina, nego sam manuelno ulazim u trejd
1 greska - ulaz pri smirivanju trzista
2 greska zanemario sam umor i nastavio da trgujem i odmah napravio gresku koja je mogla skupo da kosta
3 onda sam konvertovao ulaz iz kratkorocnog u srednjerocno trgovanje  - pomerio stop loss na rezistance + 20 pipa to je u tom trenutku bilo 1,3044 +20 stop los na 1,3064 i tako bi max gubitak bio mnogo veliki i to 34,5 eur sto je 56% racuna u tom trenutku tako da je tada morao da padne Money menagement. take profit sam ostavio na istom nivou i ukjucio trejling stop na 15 pipa dakle kad zaradim 15 profita stop los ide na break even . - ne moze manji trejling stop inace bih stavio 5 ili 6 pipa ali se trejling stop nije aktivirao na 1,2957 jer je to bid cena a posto sam u sellu onda se pri izlazu gleda ask cena koja je tad bila 1 ili 2 pipa iznad tako da nikad nije bio ispunjen uslov trejlig stopa od 15 pipa pa se ni on nije aktivirao
ostavio sam komp da radi
ujutru kad sam se probudio video sam da je na malom minusu nekih 3 ili 4 pip a i stavio stop los na 1,2982 a to je 10 pipa iznad podrske koja je tad kad sam porpustio ibio u plusu bila probijena - opet lazno jer je od 10H i 20 min cena otisla gore opet blizu stop losa na 1,3064 -stiglo je do 1,3051 pa se opet vracalo ali ja to nisam pratio jer sam izasao sa 10 pipa gubitka ili 3,5 eura minusa sto je tad bilo 5,6% racuna - i uklapa se u money menagement plan
dakle ovaj trejd nije cest u mom trgovanju - nisam postovao neka pravila ali sam ispostovao druga  - platio cenu za to i idemo dalje
i to kako
pa posle toga sam zaradio 10,5 evra sto je 18% tadasnjeg racuna tako da sam od tad na tom nivou.

i tek sad vidim - osnovna greska - nisam bio disciplinovan - i cista je sreca sto me nije zatvorilo na 1,3064 - hvala bogu da su dosli medvedi na 1,3050, ali nema nista od mog trgovanja ako se pouzdam u srecu i zahvaljujem bogu  - tako da je ovo jos jedna lekcija koju sam naucio zahvaljujuci pitanju Bosanove... Hvala
« Poslednja izmena: 25.12.2011, 23:07:22 aleksandarmfx »
Momentum counts.

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 27.12.2011, 11:36:31 »
Lepa analiza, pretpostavljao da je bilo  nesto slicno tome.

Inace, ja sam primetio da kad god pomerim SL , tj. popustim malo , trziste mi pojede sve to sto sam popustio, tako da je moj zakljucak  , ne popustaj SL.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 28.12.2011, 01:11:51 »
danas oko 14 % profita u odnosu na balans od juce
idemo dalje  :)

Sve čestitke :)

Ja radim sa rizikom TP 1-2%, SL 36%
Tj. TP 2-4 , SL cca30 pipa
ALI, SAMO JEDNA TRGOVINA DNEVNO :)

Zadovoljan :)

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 28.12.2011, 10:28:02 »
danas oko 14 % profita u odnosu na balans od juce
idemo dalje  :)

Sve čestitke :)

Ja radim sa rizikom TP 1-2%, SL 36%
Tj. TP 2-4 , SL cca30 pipa
ALI, SAMO JEDNA TRGOVINA DNEVNO :)

Zadovoljan :)

predpostavljam da nije stop los 36% nego od 3do 6 %
Momentum counts.

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 30.12.2011, 01:36:59 »
lot je 0.5 = 1 pip $0.5
TP 3-4 pipa = $1.5 - 2.0
SL 30-40 pipa = $15 - 20

Racun pocet sa $50, 12.12.2011.
Bilo i alavih strategija, pa mi je racun malo usporen, ali trenutno ima $60

A sve se svodi na ucenje ne Alavosti :)

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 30.12.2011, 05:23:32 »
lot je 0.5 = 1 pip $0.5
TP 3-4 pipa = $1.5 - 2.0
SL 30-40 pipa = $15 - 20

led_bob, to vodi u propast evo i primer sam ti dao. Pogledaj koliko uspesnih trejdova ima a koliko negativnih. Kada sve saberes shvatis da tu nema zarade, jer 2-3 losa trejda za redom unistavaju ti sve sto si mukotrpno stvarao. Ja sam bio alav i zbog toga se redovno igram ovakvim trgovinama da me svakodnevo opominju, bez dobrog mm nema nista na moju zalost ;)
KUM, pobednik

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 30.12.2011, 07:02:24 »
TicmiFX - Hvala na savetu.
Forex baš zato je jeste super, jer svako radi individualno samo za sebe :)

Gledajući ovako :
Sada je Petak, 7:00 -  A JA VEĆ UZEO MOJIH 1,5 % NA DNEVNOM NIVOU.

Sretna Nova godina i svima lep provod.

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 30.12.2011, 07:18:29 »
TicmiFX - Hvala na savetu.
Forex baš zato je jeste super, jer svako radi individualno samo za sebe :)

Gledajući ovako :
Sada je Petak, 7:00 -  A JA VEĆ UZEO MOJIH 1,5 % NA DNEVNOM NIVOU.

Sretna Nova godina i svima lep provod.

U pravu si, srecno i srecna... ;)
KUM, pobednik

Van mreže led_bob

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 30.12.2011, 07:37:36 »
Da li je Alavost ili ne ?
Od ponoci do sada 7% na racun :)
Na zalost ne znam da ti pustim statment, ali posle novaka postavim :)
I da racun $64

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 30.12.2011, 07:56:12 »
Da li je Alavost ili ne ?
Od ponoci do sada 7% na racun :)
Na zalost ne znam da ti pustim statment, ali posle novaka postavim :)
I da racun $64
lot je 0.5 = 1 pip $0.5
TP 3-4 pipa = $1.5 - 2.0
SL 30-40 pipa = $15 - 20

led_bob, to vodi u propast evo i primer sam ti dao. Pogledaj koliko uspesnih trejdova ima a koliko negativnih. Kada sve saberes shvatis da tu nema zarade, jer 2-3 losa trejda za redom unistavaju ti sve sto si mukotrpno stvarao. Ja sam bio alav i zbog toga se redovno igram ovakvim trgovinama da me svakodnevo opominju, bez dobrog mm nema nista na moju zalost ;)
Opusteno, samo zato sto sam prosao kroz tu situaciju, rekoh sebi cek da ti skrenem paznju na to sta bi bilo ako ne dao Bog da pokupis dva sl-a za redom, a to bi bilo 30 dolara sto je pola racuna :(
KUM, pobednik