Vec godinu dana radim na demo gold, odabrao sam 200 evra kao pocetni ulog...i vrtim se tu oko nule, generalno gledano...ne mogu da kazem da napredujem bas mnogo. E sad najmanje mi je 0,01 lot pa na 200 evra i to zna da bude mnogo, tj. veliki rizik. Prvi put kad sam se susreo sa forexom i to preko fxlidera...pa brzo promenio na admiral...nekako sam krenuo sa zlatom i drzim se toga, odigram po neku akciju, index ali to cisto iz zezanja... Ali sad kad sam sve blize otvaranju pravog naloga, sve vise sam u nedoumici da li da se drzim zlata ili neki drugi valutni par izaberem? Evo mogu iskreno da kazem da sam za mesec dana sa 200 evra skocio na 260 evra realnog novca i na 360 evra depozita..to je i vise nego dobraaaa zarada...ali evo sad padam u krizu jer sam u crvenoj margini.
Ovim pitanjem ni sam ne znam sta hocu, mozda podrsku ili neki dobronamerni savet. Inace imam obaveze od 7 do 15 radim, kuci sam u 15:30, tek u 16:00 mogu nesto da odigram...i nocu.. Tako da uzimajuci sve u obzir, forex nudi siroku paletu i zarada i strategija, a ja nemam svoju. Samo znam da bih mogao da dam tih 200 evra pa nek ide zivot. Ali disciplina mi fali, sve sto vise zaradjujem, sve vise i hocu...dok ne puknem sve...a evo sad sam blizu pucanja, osim ako se kurs dramaticno ne promeni. Vise ni zlato nije sto je nekad bilo. Ali eto malera. Tad nisam znao za forex. A zlato poslednjih 10 gfodina raste i raste sa malim padovima...a sad bas kad sam ja resio da igram, ono se "folira" pa ide negde bocno, cik, cak, gore, dole i sve je teze pratiti kurs, svelo se sve na kocku. Nisam pametan. Mozda ja samo ubijam vreme... I evo priznajem da sam kockar, jer dodje dan, napravim ogroman dobitak, koji je dovoljan za citavu godinu. I ja hocu jos... Kao da moram da odigram neki potez, kao da se osecam izgubljeno ako nisam u poziciji. Ne mogu da izdrzim da mi novac stoji, jer se plasim ako se sutra probudim da ne propustim neki veeeliki dobitak. Zato sam i poceo sa zlatom, jer sam mislio da je zarada najbrza i najlaksa. Ne bih da odustanem...Mozda sam tako neoprezan zato sto je ovo demo, ali trudim se da mislim kako je to stvarni novac, pa eto slusam i vesti i skupljam podatke sa nekoliko strana sa kojih mogu... nisam pametan. izvinjavam se na smaranju.