Dobra tema, hvala adminu.
Ja recimo kada kažem da je ovo kocka, nemislim na strategiju trgovanja, nego baš na forex kao posao. Možda je kod mene nakon toliko godina došlo do zasićenja pa iznosim takav stav, opet kada pogledam unazad ja nigdje nebi zaradio ovoliku lovu kao na forexu, visoko sam obrazovan i radio sam na dobrim pozicijama ali forex je postao moj lični biznis. Sada ipak mislim da ovde samo profitiraju institucije kao što su brokeri i razne škole forexa i veoma mali broj trejdera mislim oko 2%, pustite ono što pričaju 5% i više to su bajke i reklama, pa vidjeli ste šta oni iz fxlider-a rade kakve su im reklame kao tipa ''obogatite se na forexu''
. Mogu reći da neko ko želi da radi mora da ima sve faktore kao što je napisano u prvom i drugom postu, naravno bez pohlepe. A ovo kada neko misli da će napraviti milione od 100$ i to nakon radnog vremena kada dođe kući e taj se grdno vara. Problem je recimo u uskom pogledu na forex i nedostatku vremena da bi se sve ovo shvatilo, ja ovo shvatam kao jedan mali prostor ispunjen vodom gdje ajkule jedu male ribe koje slučajno doplivaju. Mislim da sam imao veliku sreću i disciplinu pa sam profitabilan, kada mi je račun u februaru bio u malo većem minusu ja nisam očajavao nego sam nastavio dalje i znao da moram izgurati a u januaru zarada mi bila nikakva i evo danas nakon 11 mjeseci na toj strategiji 124% plusa, pa sada pogledajte da sam imao račun od 500€ da li bi još radio i da li je isplativo. Znači ko kaže da je zadovoljan sa 10% mjesečno i ako to može napraviti on je kralj a sve ostalo su iluzije. Imao sam ja strategija gdje napravim i 100% na dan ali sutradan sve izgubim.
Evo ako ima neko strategiju da može da preporuči da pravim dnevno 30 pipova sa rizikom do 3% i tolikim minimalno profitom, rado ću je prihvatiti da testiram pa ću staviti live i svima dati investor pasword.
Moj komentar je dobronamjeran da bi ljudi shvatili šta ih očekuje a ne da upadaju u očajanja i gaje lažnu nadu.
Prije 3 godine ja sam pokazao mom prijatelju i njegovoj ženi šta ja to u stvari radim i šta je forex, a oni se naložili kao ludi ja im kažem samo polako, a oni trgovali i danju i noću izgube ukupno oko 1500 € od tada kad god me vide kažu a jeb. te jesi nas navukao, nikako da se oporavimo od onda
eto oni su shvatili da će se obogatiti preko noći.
Zato mislim da je forex kocka, možda ćeš nešto zaraditi a možda izgubiti svu ušteđevinu, vrijeme, živce i na kraju odustati, nikada nezaboravite da samo 2-5% dobija znači morate biti među 2 čovjeka od stotinu koji započnu da trguju a svako se nada da je baš on pametan i da će on zaraditi
a tako je i u kocki dvojica perušaju ostale
.