Autor Tema: Zulu Trade  (Pročitano 24360 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Zulu Trade
« Odgovor #15 poslato: 29.11.2011, 11:12:04 »
Ako npr odaberes 3 PS to postaje  firma koja stvara novac,a za sat tesko onom koga sat budi ustaje oko 5 radi od od 8 -12 sati za male pare nimalo lako .

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #16 poslato: 29.11.2011, 15:07:26 »
Iznecu neka svoja razmisljanja Fx trgovanja,kada bi sada pocinjao trgovati ,a znao za zulu trade samo bi snjima poceo,svakog pocetnika ceka gubitak novca zar ne,a  sa njima tesko bi izbubio,PS bi mi pomogli da sto duze opstanem uceci na trzistu i bili od velike koristi podrske novca gde bi oni nadoknadjivali moje pocetnicke greske,u svakom slucaju novac bi duze trajao.Iz tih signala se moze dosta i nauciti vise i korisnije po meni od seminara.Tako da mogu slobodno preporuciti novajlijama.Ta pomoc PS moze biti od velike psiholoske pomoci,jer tada pocetnik ne mora srljati ,puno ce biti opusteniji i smireniji,uz njih bi imao manje straha koji se neminovno javlja kada se trguje za novac,sve u svemu brze bi napredovao.Imati nekoga sa sobom u trgovini je VELIKA STVAR.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #17 poslato: 29.11.2011, 15:21:48 »
Iznecu neka svoja razmisljanja Fx trgovanja,kada bi sada pocinjao trgovati ,a znao za zulu trade samo bi snjima poceo,svakog pocetnika ceka gubitak novca zar ne,a  sa njima tesko bi izbubio,PS bi mi pomogli da sto duze opstanem uceci na trzistu i bili od velike koristi podrske novca gde bi oni nadoknadjivali moje pocetnicke greske,u svakom slucaju novac bi duze trajao.Iz tih signala se moze dosta i nauciti vise i korisnije po meni od seminara.Tako da mogu slobodno preporuciti novajlijama.Ta pomoc PS moze biti od velike psiholoske pomoci,jer tada pocetnik ne mora srljati ,puno ce biti opusteniji i smireniji,uz njih bi imao manje straha koji se neminovno javlja kada se trguje za novac,sve u svemu brze bi napredovao.Imati nekoga sa sobom u trgovini je VELIKA STVAR.
Ne zaboravite ako covek ne veruje drugome ili drugima,nikada nece moci verovati ni samom sebi,a to je naj bitnija stvar za FX.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: 29.11.2011, 20:14:45 »
Baveci  se  Forexom,  jos  nisam  naisao  na nesto  sto bih  mogao  nazvati  jednostavnim i  lakim. Cak , koliko  god cudno  zvuci,  ustajanje iz kreveta predstavlja,  makar za mene,  najlaksi  dio. Legnes  rano,  ustanes  rano  =  zdrav  zivot :))

Osvrnucu  se kratko,  na  pojedine  stavke  vezano  za  Zulu  trade  i  mirror  trading (  tako  se  to popularno  zove).
Uzeo sam  da  kratko  analiziram  prvog  i  trenutno  ''najboljeg '' provajdera(forex cruise control)   po  nekom  ostvarenom  ucinku.
Ako  pogledate ,stranicu 15 na istorijatu  trgovine(07.26.2011-07.28.2011) ..primijeticete  5  otvorenih  pozicija  (  od  1 am -  5  am )   ,koje  su  zatvorene  sledecg  dana  u  istom  vremenu. U jednom  trenutku,  tih  5  pozicija  je  generisalo  maksimalno  500 pipa  gubitka,da  bi  se  tokom  sledeceg  dana  oporavilo i  2  pozicije  zatvorile u  plusu. Ako  pogledate  na slici  drawndown,  vidjecete  da je zabiljezena samo  zatvorena  pozicija..ne i  maksimalni  apsolutni  drawndown.
Kako  je ovo  bitno  za nas ?  -  Jednostavno,  pored dobre  platforme koja  prati uslove koje ima  postojeci  trejder ,zbog tehnickih  problema , moramo  poraditi i na  trade managementu .  Ako  iz  bilo  kojih  razloga  ne mozemo pratiti  adekvatan  trade managment - zavrsicemo  sa  marginal  callom (over-levereging) . Tako  da  provajder  moze  biti  u  plusu, a  mi  u  minusu.
Sada,  zamislimo  situaciju  za dodatna  2  provajdera na jednom  accountu ?   

Treba  biti  pazljiv,  i  pazljivo  odabrati  provajdere. Sigurno  da  postoje  prednosti,  ali nista  nije  bas tako  jednostavno.
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 20:35:28 markot »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #19 poslato: 29.11.2011, 20:41:59 »
Baveci  se  Forexom,  jos  nisam  naisao  na nesto  sto bih  mogao  nazvati  jednostavnim i  lakim. Cak , koliko  god cudno  zvuci,  ustajanje iz kreveta predstavlja,  makar za mene,  najlaksi  dio. L
Trgovanje zamara svakoga,kome pricinjava ogroman napor moze olaksati sebi odabrati 2,3 ili 4 PS i sta onda  pare rade za njega,onda napora nema .Na zulu trade i njemu slicnim sajtovima samo kvalitet dolazi do izrazaja,tako da ja u njih ne sumnjam tamo scama nema,u odnosu na druge signale koji se placaju gde ima svasta.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: 29.11.2011, 20:50:47 »
Baveci  se  Forexom,  jos  nisam  naisao  na nesto  sto bih  mogao  nazvati  jednostavnim i  lakim. Cak , koliko  god cudno  zvuci,  ustajanje iz kreveta predstavlja,  makar za mene,  najlaksi  dio. L
Trgovanje zamara svakoga,kome pricinjava ogroman napor moze olaksati sebi odabrati 2,3 ili 4 PS i sta onda  pare rade za njega,onda napora nema .Na zulu trade i njemu slicnim sajtovima samo kvalitet dolazi do izrazaja,tako da ja u njih ne sumnjam tamo scama nema,u odnosu na druge signale koji se placaju gde ima svasta.

Naravno.  Nemam  nista  protiv ovog  vida trgovanja,i nisam  kazao  da  su  provajderi  scam , samo  sam  pokazao  kako  neko  moze  izgubiti  iako  provajder  daje  dobre  signale. Otvaranje  racuna,i  biranje  1  ili  vise  provajdera ne garantuje  miran san. Naravno,  prednosti  postoje.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #21 poslato: 29.11.2011, 21:33:51 »
Svi koji ulaze u FX i pocetnici i iskusni trgovci ulaze sa rizikom da ce izgubiti  sa tri str i ako ce investitot trgovati cetvrti,manja je mogucnost da ce sve 4 puknuti,u back testu sam testirao kombinacije str ili PS nimalo nisu naivne zarade a gubici svedeni na minimum posle toliko gdn FX ja vidim da nikakve stete od njih ne bih imao rizik nosim da bih mogao izgubiti sam ,pa onda na kraju izgubio ih sam ili sa njima ne menja stvar.

Van mreže markot

• Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: 29.11.2011, 22:05:32 »
Svi koji ulaze u FX i pocetnici i iskusni trgovci ulaze sa rizikom da ce izgubiti  sa tri str i ako ce investitot trgovati cetvrti,manja je mogucnost da ce sve 4 puknuti,u back testu sam testirao kombinacije str ili PS nimalo nisu naivne zarade a gubici svedeni na minimum posle toliko gdn FX ja vidim da nikakve stete od njih ne bih imao rizik nosim da bih mogao izgubiti sam ,pa onda na kraju izgubio ih sam ili sa njima ne menja stvar.
Nismo  se najbolje razumjeli.  Evo,  prakticnog  primjera sa  gore navedenim  parametrima.

Pocetni  balans  : 1000
Leverage 1:100
mini  lot  :  0.1  =  10,000  (  ili  100  eura  margina )

Konkretna  sistuacija  izgleda  ovako :
5   pozicija  x  0.1  =  0.50    =  50%  vase margine . Znaci  ostaje  slobodno  50% 
U  jednom  trenutku  imate  drowndown  od  500  pipa =  aprox =  500 x 0.7 (vrijednost jednog pipa,kada je racun  u eurima ili funtama )  =  350 eura  minus. 

Znaci  stanje je sledece  :
Margina  50 %
Minus  350 eura = 35 % 
Slobodna margina :  15%
Postoji  dosta  brokera  koji  ne dozvoljavaju  spustanje margine  ispod 30%  ukupnog  naloga. Pojedini zatvaraju  sve  pozicije,  a  pojedini  zatvaraju  jednu  po  jednu  po  FIFO principu ,da  bi se obezbijedila  dovoljna margina za  odrzavanje naloga.
Znaci,  na ovom  jednostavnom primjeru  vidimo  da  nema mjesta za otvaranje jos  jedne  pozicije ,  odnosno  nekog  drugog  provajdera. 

Idealna  situacija u  ovom  primjeru  je  otvaranje  pozicije  sa  0.001 lot  = 1,000 = 10 eura
Tada je vrijednost jednog pipa = aprox =  0.07 , a konkretni  drawdown  35  eura.
Medjutim,  sada  treba obratiti  paznju  na  rentabilnost  ovog  provajdera,  tj. da  li  se  ovakvim  trgovanjem  moze  isplatiti premija  koju  on trazi ( ako  trazi,  nisam  provjerio) za  koriscenje njegove  usluge ?

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #23 poslato: 29.11.2011, 22:52:57 »
Treba se pridrzavati kako PS daje upute sva ta racunica koju si ti izveo tamo ne stoji niti se preporucuje kod tog PS ''najboljeg '' provajdera(forex cruise control) klikni na profil i procitaj preporucuje mikro racun lot 0.01 ili 10 centi pip.min na racunu potrebno 175$ to je bio taj minus koji si ti zabelezio to je bilo tih 5 poz,zato treba uvek imati vise novca nego sto pise min kolicina love,u slucaju da ode nize.Min na zulu 500$ mikro racun stavim 1000$ za ovaj je min potebno 175 za neku 200$ opet za trecu 120$ i 4 sam ja pausalac,za ove 3 PS potrebno 495$ ,ako se desi gubitak kao pre 495$ imam 505 $ da mogu da izdrzim jos nizi pad,postoje i formule za izracunavanje na sajtu.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #24 poslato: 30.11.2011, 01:33:22 »
jeste - a ima i da automatski podesis kolik o koji provajder moze da rizikuje  koliki je nivo rizika itd
mora da se prouci malo
Momentum counts.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #25 poslato: 02.12.2011, 23:00:53 »
Na zulu trade 3 demo racuna PS  ni jedan u minus za ovu nedelju +60,+260 i +746 pipsa

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #26 poslato: 05.12.2011, 10:22:36 »
ZuluTrejd je prepravio formulu koja automatski zauzima pakete za provajdera....
 https://www.zulutrade.com/AutoAllocationModeDetails.aspx

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #27 poslato: 05.12.2011, 20:13:26 »
Mislim da vecina SP koristi neki EA, proverio sam nekoliko SP, sve njihove naloge i nije mi jasno kako neko moze pustati da cena ode i do -300 pipsa i to otvore po nekoliko naloga, u jednom trenutku taj SP je imao oko 7-8 otvorenih naloga, a svaki u minusu po oko 300 pipsa, ukupno oko 1800 pipsa u minusu, pa to bi pojelo svaki racun, na kraju je pozatvarao u minusu od po 100 pipsa, a najvise ostvareno pipsa u jednoj trgovini mu je oko 60 mislim.

Tako je kod vecine, svi odlaze u ogroman minus a love u proseku po 15-20 pipsa, to mi malo glupo, znaci da skoro svi koriste neki EA. Danas sam pratio trgovine jednog SP, otvorio je sell i otisao oko 40 u minus i zatvorio u plusu od 7 pipsa. Koji je to fazon pojma nemam, valjda orvore poziciju i samo stave TP a to bude neka sica, ili stave ogroman SL i mali TP, pa mora doci za ceo dan cekanja. Video sam npr zatvoren minus(5-6pozicija za redom) kod jednog SP i odem u nazad na grafikon da pogledam o cemu se radim, a on otvori sell gde je bio cist up trend ceo dan, i na kraju sve morao zatvoriti u minusu od oko 100tinak pipsa.

Ako bi ih stavio na live, ne bih stavio mogucnost od vise od 2 pozicije od jednom i pazljivo bih birao SP.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #28 poslato: 05.12.2011, 20:52:02 »
vecina profitabilnih tako radi stavlja stop los od 200 do 300 pipa i jure od 60 do 90 pipa
ja pratim 3 SP i svi rade isto  - samo sto 1 otvara mnogo pozicija 2 stavlja stop naloge koji se aktiviraju uglavnom onda kad se taj trend zavrsi a reci juri 15 do 20 pipsa za sada bez greske
najvise donosi ovaj sto postavlja po 5 6 naloga ali ne u isto vreme nego sa nekim razmakom i sa sve boljim cenama juri 90 pipsa stop los 260
za sada mi je napravio 1400 pipsa profita, oko 1800 u plusu oko 400 u minusu
oko 13 % racuna
nije lose
Momentum counts.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #29 poslato: 06.12.2011, 00:10:09 »
Ja na zulu trgujem sa 0.10 lota,jutros mi nisu dali da otvaram vec samo standard loto 1.0.popodne je opet moguce 0.10 lot.Ako PS koristi Expert Advisor MT4 taj PS je obelezen i ima ikonicu EA.