Autor Tema: Zulu Trade  (Pročitano 24332 puta)

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: Zulu Trade
« Odgovor #30 poslato: 07.12.2011, 11:02:43 »
Sinoc mi dva SP otvorili po 3 pozicije sell, do pre par sati su bili po oko 200 pipsa u minusu, evo sada evro lagano pada pa se vracaju. Za 3 dana trgovine 0.01 lotom, sa po max 3 pozicije, 4 SP su mi napravili 36 evra/466 pipsa.

Dobri su, samo malo me nervira sto im pozicije odlaze mnogo u suprotni pravac pre nego sto uzmu profit, ali vecinom dodje profit sto je bitnije. Samo se ne sme zezati i rizikovati mnogo po poziciji, a i ograniciti ih na svega 2-3 pozicije odjednom maximalno.

Da li znate, da li moze da se otvori cent racun pa pustimo ih da trguju?

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #31 poslato: 07.12.2011, 22:01:06 »
Kako odaberete SP-a. Imate neke određene kriterijume ili samo uzimate prvih nekoliko po rangu?

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #32 poslato: 08.12.2011, 01:22:55 »
Kako odaberete SP-a. Imate neke određene kriterijume ili samo uzimate prvih nekoliko po rangu?

Ja u opste ne gledam na kom su mestu, pregledam celu istoriju njihovog trgovanja, kojim parovima trguju, kada, koliko, koliko idu u minus...

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #33 poslato: 08.12.2011, 08:05:23 »
Top 10 govori, o profitabilnosti u duzem periodu.. tako da je vazan i rang, ali obavezno se upoznati sa strategijom... svakog SP-a.. 
- Prva podela bi bila prema broju naloga, svaki koji postavlja vise od 5-6 naloga u isto vreme ne preporucujem, jer to odmah govori da se dosta oslanja na grid logiku.
- Vec su neki primetili da vecina koristi najblazu logiku za uvecanje broja pozitivnih naloga, a to je uvecan SL cak 150-200 pipa.. Ovde moze da se napravi paralela sa Elitovim brojem 165, koji nagovestava promenu trenda.. a to znaci da tek tada su spremni da prihvate SL. Ovakav nacin stvarno uvecava broj pozitivnih naloga ali samo kod volatilnih parova npr.. GBP..  I ako se tome doda i broj naloga (5-6), rasporedjenih na odredjen broj pipa, postujuci signal ulaska, sto opet jos vise povecava profit..
- Mozda moze da se izvuce neka predpostavka:
1. da svaki ulaz koji ima priblizan TP i SL, i da bi bio profitabilan.. verovatno se cesto ne desava, i njegov najgori neprijatelj  je over trading, i nestrpljenje, takvi ulazi su mozda jednom dnevno ili par puta nedeljno u najboljem slucaju..
2. Ulazi koji koriste produzeni SL (150-200 pipa), koji omogucava da se izvuce maximum iz svakog trend kretanja, i izbegava se da nam svaka korelaciju pokupi SL (sto se desava sa manjim SL-om).. za ovakve ulaze vaznije je pracenje trend kretanja na npr. nedeljnom nivou, od samog signala ili okidaca za postavljanje naloga...

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #34 poslato: 08.12.2011, 11:12:08 »
Top 10 govori, o profitabilnosti u duzem periodu.. tako da je vazan i rang, ali obavezno se upoznati sa strategijom... svakog SP-a.. 
- Prva podela bi bila prema broju naloga, svaki koji postavlja vise od 5-6 naloga u isto vreme ne preporucujem, jer to odmah govori da se dosta oslanja na grid logiku.
- Vec su neki primetili da vecina koristi najblazu logiku za uvecanje broja pozitivnih naloga, a to je uvecan SL cak 150-200 pipa.. Ovde moze da se napravi paralela sa Elitovim brojem 165, koji nagovestava promenu trenda.. a to znaci da tek tada su spremni da prihvate SL. Ovakav nacin stvarno uvecava broj pozitivnih naloga ali samo kod volatilnih parova npr.. GBP..  I ako se tome doda i broj naloga (5-6), rasporedjenih na odredjen broj pipa, postujuci signal ulaska, sto opet jos vise povecava profit..
1. da svaki ulaz koji ima priblizan TP i SL, i da bi bio profitabilan.. verovatno se cesto ne desava, i njegov najgori neprijatelj  je over trading, i nestrpljenje, takvi ulazi su mozda jednom dnevno ili par puta nedeljno u najboljem slucaju..
2. Ulazi koji koriste produzeni SL (150-200 pipa), koji omogucava da se izvuce maximum iz svakog trend kretanja, i izbegava se da nam svaka korelaciju pokupi SL (sto se desava sa manjim SL-om).. za ovakve ulaze vaznije je pracenje trend kretanja na npr. nedeljnom nivou, od samog signala ili okidaca za postavljanje naloga...
Dobro si primetio str 87/165,ja sam kada god da bay ili sel na 165 isao tim putem i uvek u trzistu,sta vecina PS  radi ceka bay ili sel na 165 zatim saceka npr da bay na 165 saceka da padne od 40 do 60 pip zatim daju BAY ulaze i traze tp od 40-60 pipsl100 do 150 pip,oni na dati bay 165 ne trtaze veci tp vec onih od 40 do 60 pip pada,nekada od 15 do 60,takoreci uzimaju profit unutar 165 pip dole gore.Provalio sam ih odma sta rade.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #35 poslato: 08.12.2011, 11:37:55 »
Pojasnicu ponovo vazni nivoi za bay i sel poz su 22,42,87 i 165.Na svim ovim nivoima postoje bocna kretanja,tako da na datom signalu bay na 87 pip moze bocno od2-7 puta ici gore dole,tako isto na 165 ima bocna kretanja od 1 do 2 puta redje 3 puta,Kada da BAY na 165 pip npr sa 1.3500+165 je 1.3665 BAY,zbog mogucih bocnih kretanja sacekaju cenu nizu npr 1.3625 udju u bay tp na1.3660 ili manji,sa cene bay 1.3625-125 je 1.3500 sto je sl znaci odakle je cena i krenula sa 1.3500,znaci unutar 165 pip uzimaju profit.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #36 poslato: 08.12.2011, 14:56:46 »
Pojasnicu ponovo vazni nivoi za bay i sel poz su 22,42,87 i 165.Na svim ovim nivoima postoje bocna kretanja,tako da na datom signalu bay na 87 pip moze bocno od2-7 puta ici gore dole,tako isto na 165 ima bocna kretanja od 1 do 2 puta redje 3 puta,Kada da BAY na 165 pip npr sa 1.3500+165 je 1.3665 BAY,zbog mogucih bocnih kretanja sacekaju cenu nizu npr 1.3625 udju u bay tp na1.3660 ili manji,sa cene bay 1.3625-125 je 1.3500 sto je sl znaci odakle je cena i krenula sa 1.3500,znaci unutar 165 pip uzimaju profit.
Ovo sto si naveo je odlicna struktura kretanja i preporucio bih je svakom kao osnovu.. Ona moze da se koristi kao pomoc u skoro svakoj strategiji..  a onda unutar tih kretanja traziti linije podrske i otpora, pivote, SMA..  a onda samo  1-2 indikatora koristiti za finalni okidac...

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #37 poslato: 09.12.2011, 02:06:02 »
od kad sam video tvoju strategiju elite stalno pratim 22 42 87 165 pipsa i uvek je tacna.
samo ne znam od koje cene se racuna tih 165 pipa. ja racunam od predhodnog high do predhodnog low na h1 tf ili mozda treba od cene otvaranja i zatvaranja londona i njujorka
Momentum counts.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #38 poslato: 09.12.2011, 15:40:19 »
od kad sam video tvoju strategiju elite stalno pratim 22 42 87 165 pipsa i uvek je tacna.
samo ne znam od koje cene se racuna tih 165 pipa. ja racunam od predhodnog high do predhodnog low na h1 tf ili mozda treba od cene otvaranja i zatvaranja londona i njujorka
Ne od londona i ostalih sesija vec od naj nize ili naj vece cene bay ili sel,tako da dobro racunas,u svemu tome glavni je 87vg,gde nakraci, srednji i duzi rok menja trend.

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #39 poslato: 10.12.2011, 20:37:29 »
Ne od londona i ostalih sesija vec od naj nize ili naj vece cene bay ili sel,tako da dobro racunas,u svemu tome glavni je 87vg,gde nakraci, srednji i duzi rok menja trend.
Malo smo otišli od teme ali je korisna informacija, a kad smo kod toga, kad kažeš od naj nize ili naj vece cene bay ili sel, da li to znači da ako je prethodnog dana najviša cena bila recimo 1,3500 mi čekamo da cena dođe do 1,3500 + 165, a ako se u međuvremenu pojavi cena koja je veća od 1,3500 npr. 1,3570 onda nam je to novi orjentir.

Da se vratim na temu.

Koliko su bitne informacije da PS ima i druge naloge na kojima je mnogo loš ili da trguje na demo računu. Predpostavljam da ova prva informacija i nije toliko bitna jer su verovatno u pitanju različite strategije tj. EA jer većina ako ne i svi tako trguju. U prilogu sam postavio slike PS-a koji je prvorangiran, a koje pojašnjavaju moje pitanje. Sudeći po rangu, ove stvari ne bi trebale da utiču, ali...?

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #40 poslato: 10.12.2011, 21:53:14 »
Napisao si dobro od predhodne naj nize ili naj vise cene 165 pip,pa ako od juce sa donje nije probila na gore racuna se od predhodnog dana,ako u toku jednog dana ode 200 gore dole opet od naj nize +165 pip Bay i od naj visocije -165 sel.Sto se tice razlike dema i reala  PS razlikuje se ne vise od 7%.Po meni nisu velike razlike,za svaki PS pise koliko je potrebno novca za trgovinu u odnosu na njegov dosadasnji rad,ako je mikro racun pise npr naj manje 200$,pritom pise da je prisutan godinu dana,Znaci mogu da udjem sa 200$ pod uslovom da se nece desiti manji pad nego u prosloj godini,ja preuzimam rizik ako stavim samo 200$ moguce je da opet ode 2000$ dole i ja izgubim pare,Moze da se desi da odma sa mojih 200$ za odredjeni period ode +100$ to je vec dobro jer ako ode opet 200$ dole imam jos 100$ podrske ako ode dole po neki minimum u novoj nastupajucoj godini,Oni su profitabilni sve je stvar ulask.Zato bi trebalo u startu ako je 200$ min potrebno uracunati 50% moguceg gubitka pa onda ispada da stavim 300$,znaci ja sam spreman da na njih izgubim 300$,kako  profit raste mogu uvek vuci preko 300$ zaradu.To dali ces na demu ili realu raditi odluka je tvoja,ti preuzimas rizik,tog trenutka kada udjes.Pravilo na berzama vazi da je uvek vreme da se udje,naravno uz rizik.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #41 poslato: 13.12.2011, 01:21:27 »
Ovo sto si naveo je odlicna struktura kretanja i preporucio bih je svakom kao osnovu.. Ona moze da se koristi kao pomoc u skoro svakoj strategiji..  a onda unutar tih kretanja traziti linije podrske i otpora, pivote, SMA..  a onda samo  1-2 indikatora koristiti za finalni okidac...
Stoch oscilator 60,5,5 je prava mera za 87vg/165

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #42 poslato: 13.12.2011, 10:05:32 »
Kako stojite sa testiranjem zulu SP, kakva su vam misljenja posle nedelju-dve, zadovoljni?

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #43 poslato: 13.12.2011, 11:41:13 »
jedan je napravio 10 % profita - ali ima i najvece i gubitke i dobitke - mada je to bilo u prvoj nedelji - sad sve vise gresi se drzi na 10% profita 1 nedelja 2 nedelja 0% mada je  tek pocela
drugi 1 % profit bez gubitaka
treci 2 % profit sa gubicima
ja 1 % profita sa gubicima
ovaj prvi je mercury fx i radi po eliteovom principu 87vg165 dakle juri 90 pipsa profita a rizikuje 170 do 300 pipsa stop los i stop loss mu se zatvara uglavnom kad su neke intervencije ili neke mnogo vazne vesti a tp dolazi kad stigne i cesto radi i hedz pozicije, npr ima buy u minusu 130 pipsa ond ide sel sa plusom od 30 pipsa i sad zavisi na koju stranu krene otvara sve vise i vise tih pozicija po slicnoj ceni a gubitni buy ne zatvara dok se sam ne zatvori...

Momentum counts.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #44 poslato: 14.12.2011, 08:06:33 »
Za sada minus, dva SP-a od 5, su napravili gubitke koje ovi drugi nisu uspeli da pokriju.. takodje gledajuci sta rade pratioci sa live racunima, dolazi se do toga da ne treba uzimati vise od 2 SP-a, i prethodno se dobro upoznati sa njihovim strategijama..