Mislim da vecina SP koristi neki EA, proverio sam nekoliko SP, sve njihove naloge i nije mi jasno kako neko moze pustati da cena ode i do -300 pipsa i to otvore po nekoliko naloga, u jednom trenutku taj SP je imao oko 7-8 otvorenih naloga, a svaki u minusu po oko 300 pipsa, ukupno oko 1800 pipsa u minusu, pa to bi pojelo svaki racun, na kraju je pozatvarao u minusu od po 100 pipsa, a najvise ostvareno pipsa u jednoj trgovini mu je oko 60 mislim.
Tako je kod vecine, svi odlaze u ogroman minus a love u proseku po 15-20 pipsa, to mi malo glupo, znaci da skoro svi koriste neki EA. Danas sam pratio trgovine jednog SP, otvorio je sell i otisao oko 40 u minus i zatvorio u plusu od 7 pipsa. Koji je to fazon pojma nemam, valjda orvore poziciju i samo stave TP a to bude neka sica, ili stave ogroman SL i mali TP, pa mora doci za ceo dan cekanja. Video sam npr zatvoren minus(5-6pozicija za redom) kod jednog SP i odem u nazad na grafikon da pogledam o cemu se radim, a on otvori sell gde je bio cist up trend ceo dan, i na kraju sve morao zatvoriti u minusu od oko 100tinak pipsa.
Ako bi ih stavio na live, ne bih stavio mogucnost od vise od 2 pozicije od jednom i pazljivo bih birao SP.