Autor Tema: Zulu Trade  (Pročitano 24331 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Zulu Trade
« poslato: 26.11.2011, 12:13:14 »
Dali je neko trgovao sa njihovim ponudjenim signalima i kakva su iskustva.
« Poslednja izmena: 27.11.2011, 12:31:50 FXModerator »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: ZULU TRADE
« Odgovor #1 poslato: 26.11.2011, 13:40:10 »
Odlicna tema elite.. 
za one kojima je ovo nepoznato obavezno procitajte sekciju F.A.Q na Zulu .. http://www.zulutrade.com/FAQ.aspx

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 26.11.2011, 14:20:26 »
Nisam trgovao direktno, niti koristio signale.. ali sam citao strategije prvih top 10 Provajdera signala, analizirao njihove rezultate, i citao komentare korisnika...
Evo nekih zapazanja..
- Provajderi signala se trude da sa sto boljom strategijom naprave konstantno dobar rezultat bez velikih gubitaka.. sto znaci da sve rizicne strategije odmah padaju u vodu..
Jer pratioci signala, pogotovo oni sa real racunima ne zele da rizikuju svoj kapital..
- Takodje ima jos nekih ogranicavajucih faktora za strategije..
Prilikom odabira SP-a (signal provajdera), pratilac ima opciju koliki broj naloga zeli da prati .. npr.. 2, 3, 5 itd.. ovo odmah znaci da i "paket" strategije koje koriste vise naloga da bi konacno zatvaranje bilo u profitu, ne mogu da se koriste..
- iz svega se zakljucuje, da najbolji SP moraju da imaju strategiju koja je zasnovana na dobrom ulazu za svaki pojedinacni nalog, sa tacno definisanim SL i TP-om.. Da bi bili sto uspesniji mnogi SP cak i vecina u prvih 10 koristi veci SL od TP-a..
- Iz komentara korisnika, sam saznao i da se jedan broj zali na sam rad servisa Zulu.. jer se ponekad nalozi SP-a ne podudaraju ili ih nema na racunima Pratilaca.. naravno i ovo moze da bude samo marketinska borba... da mozda neko namerno diskredituje nekog SP-a itd.
Ako neko radi sa njima to bi tek bila informacija iz prve ruke..

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 26.11.2011, 17:06:00 »
Do sada nisam obracao paznju na njih,tu sigurno dolaze kvalitetni signali,ali ne znam dali poslati PS sa platforme AVA fx u npr 22 00h eur-usd bay 1,3500,ako se svim investitorima u 2200h kod svih brokera to jes platformi pali Bay eur-usd zbog razlicitosti platformi 1,2,3 pip nekome ce biti bay 1.3501 nekome 1.3503.Ali zato ako nije vezan za vreme signal vec za cenu 1.3500 na mojoj platformi dodje do 1.3501 zbog razlicitosti u platformama tada moja poz bay 1.3500 poslata od SP nece biti aktivirana,verovatno se zbog toga zale na ZULU trade,a po meni su krive razlicitosti platformi u nekolko pip.Smatram ako bi neko koristio trebalo bi sa koje platforme SP dobija signal da kod tog brokera i trguje jer je cena signala tada i meni ista na zajednickoj platformi.Takodje smatram da i iskusnim trejderima i pocetnicima ne bi bilo lose koristiti ove signale ,jer i poted datih signala se moze  trgovati rucno hocu reci koristiti neku svoju strategiju.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 26.11.2011, 18:05:37 »
Evo komentar jednog SP-a:
"3 days ago 11/22 slippage comments.....reply from tech support...."Now, looking at particular trades, there were indeed some trades where the User did experience execution delays, for which as always, he can claim a refund if the discrepancy was more than the normal of 3 pips. However, I also noted cases where the delays were in favour of the User." Several weeks ago I did increase the TP by one pip to effectively reduce slippage.    "

Sa ovim mogu da se vezu i komentari korisnika koji savetuju da se SP ne biraju samo prema rangiranju, vec prema strategijama.. pri tome najveca prednost je za prosecno veliki broj pipa po nalogu sa malim DD... Idealni nalozi su sa TP vecim od 60-80 pipa..
« Poslednja izmena: 26.11.2011, 18:37:33 davidsp »

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 26.11.2011, 20:58:15 »
Otvorio sam demo account na Zulu, demo vazi 30 dana.. i zakacio 2 SP-a.. Moze da otvori jos neko.. pa na kraju meseca da analiziramo racune....

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 26.11.2011, 21:13:59 »
Do sada nisam obracao paznju na njih,tu sigurno dolaze kvalitetni signali,ali ne znam dali poslati PS sa platforme AVA fx u npr 22 00h eur-usd bay 1,3500,ako se svim investitorima u 2200h kod svih brokera to jes platformi pali Bay eur-usd zbog razlicitosti platformi 1,2,3 pip nekome ce biti bay 1.3501 nekome 1.3503.Ali zato ako nije vezan za vreme signal vec za cenu 1.3500 na mojoj platformi dodje do 1.3501 zbog razlicitosti u platformama tada moja poz bay 1.3500 poslata od SP nece biti aktivirana,verovatno se zbog toga zale na ZULU trade,a po meni su krive razlicitosti platformi u nekolko pip.Smatram ako bi neko koristio trebalo bi sa koje platforme SP dobija signal da kod tog brokera i trguje jer je cena signala tada i meni ista na zajednickoj platformi.Takodje smatram da i iskusnim trejderima i pocetnicima ne bi bilo lose koristiti ove signale ,jer i poted datih signala se moze  trgovati rucno hocu reci koristiti neku svoju strategiju.
Kada otvoris Demo.. i udjes u svoj nalog.. u kartici Podesavanja na samom dnu imas funkciju "Prati moj nalog" tu je objasnjeno ovo sto si napisao, ove razlike... i kako ova funkcija to resava...
"Prati moj račun
Ova funkcija nudi dodatni nivo zaštite vašeg računa; štiti vaš kapital zatvaranjem trgovina za koje se očekuje da se zatvore, ali su, zbog odbijanja ili greške u isporučivanju jednog ili više trgovinskih signala vašem brokeru, ostale otvorene na tržišu. Aktiviranjem ove opcije, ovlašćujete ZuluTrade da zatvori sve praćene trgovine na minimalnom mogućem gubitku ili na bilo kom profitu u slučajevima u kojima je to moguće. "
« Poslednja izmena: 26.11.2011, 21:40:24 davidsp »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 26.11.2011, 21:18:56 »
A rade na fazon mi izaberemo SP, ubacimo EA u svoju platformu(pre toga otvoren nalog, broker odobrio...) i signalima preko EA(a moze i rucno) nam se otvaraju pozicije i zatvaraju, od cega ce taj SP i zulu imati neki procenat dobiti?

Ako sam dobro shvatio?

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 26.11.2011, 21:47:51 »
A rade na fazon mi izaberemo SP, ubacimo EA u svoju platformu(pre toga otvoren nalog, broker odobrio...) i signalima preko EA(a moze i rucno) nam se otvaraju pozicije i zatvaraju, od cega ce taj SP i zulu imati neki procenat dobiti?
Ako sam dobro shvatio?
Najbolje otvori demo na Zulu.. odaberi nekog SP-a.. pa cemo da vidimo kako radi.. U sekciji F.A.Q. na Zulu pise da je servis potpuno besplatan... sto znaci da nema nikakvog dodatnog uvecanja spreda ili bilo cega sto umanjuje tvoj profit..

-- Mala izmena: uvecanja spreda nema samo kod brokera AAAfx, jer imaju neku posebnu saradnju sa Zulu, dok kod drugih brokera dolazi do uvecanja spreda..  evo jedne konverzacije:

"Hello, I have just opened a live account with a broker and linked it with ZuluTrade and I am shocked to see the spread for EURUSD is 4 pips and for GBPUSD is 5 pips. Is this normal?"
"The broker is charging a commission or spread markup in order for you to use zulutrade.
The broker decides how much this markup will be, so this is normal, but it differs from broker to broker."

- Tamo pise "provajderi signala dobijaju 0.5 poena za svaki trgovani paket SAMO na njihovom ili njenom signalu."
Tako je to onda verovatno kroz onaj uvecan spred..
« Poslednja izmena: 26.11.2011, 23:01:28 davidsp »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 26.11.2011, 22:15:11 »
Osim Zulu TRADE min 500$ ima i ovaj http://www.tradency.com/en/Solutions/Brokers.aspx,pronasao sam podrzava http://www.fxopen.com/TradingTerms.aspx  STANDARD RACUN100$  min depozit ,a za ECN racun minimalno 1000$ DEPOZIT,SIGLAL SE PLACA 1.75 PIP PO SVAKOJ OTVORENOJ POZ STANDARDNOG LOTA 1.0
« Poslednja izmena: 26.11.2011, 23:07:05 elite44 »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 27.11.2011, 12:44:09 »
Osim Zulu TRADE min 500$ ima i ovaj http://www.tradency.com/en/Solutions/Brokers.aspx,pronasao sam podrzava http://www.fxopen.com/TradingTerms.aspx  STANDARD RACUN100$  min depozit ,a za ECN racun minimalno 1000$ DEPOZIT,SIGLAL SE PLACA 1.75 PIP PO SVAKOJ OTVORENOJ POZ STANDARDNOG LOTA 1.0
Cini se da je zulu daleko kvalitetniji medju prvih 15 se moze odabrati.Ovo sto vidim na demu tradency je malo,ili je suzen izbor na demu ,a kada bi stvaran racun bio mozda su i kvalitetniji.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Zulu Trade
« Odgovor #11 poslato: 28.11.2011, 22:27:33 »
ja otvorio prateci racun na zulu trade i nije lose za sad 2.4 % profit za 1 dan
3 provajdera signala koji su u prvih 5 na rang listi...
i ja sam se prijavio za provajdera signala ali jos i zaradio 3 % za 1 dan na mom racunu :)
okacio bih i link da videte kako izgleda ali ne bih da se reklamiram - pa ko zeli nek zatrqazi na moj mejl

Otvorio sam demo account na Zulu, demo vazi 30 dana.. i zakacio 2 SP-a.. Moze da otvori jos neko.. pa na kraju meseca da analiziramo racune....

uporedicemo rezultate na kraju meseca  :)
Momentum counts.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 28.11.2011, 22:36:32 »
i ja sam se prijavio za provajdera signala ali jos i zaradio 3 % za 1 dan na mom racunu :)
okacio bih i link da videte kako izgleda ali ne bih da se reklamiram - pa ko zeli nek zatrqazi na moj mejl

Samo tako nastavi...  yes

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 29.11.2011, 01:27:50 »

Eto preduzece za pravljenje novca,tesko onom koga sat budi.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 29.11.2011, 10:00:11 »

Eto preduzece za pravljenje novca,tesko onom koga sat budi.

ne razumem komentar?
Momentum counts.