Ne znam kako se zove ova strategija ali ja sam je ovako krstio. Moze se primenjivati na svim valutnim parovima ali ja sam se odlučio za zlato. Ide ovako. Pratim 15-minutni trend i procenim u kom pravcu se kreće, otvorim buy, pa sacekam i otvorim sell na vecoj poziciji. Ne postavljam stop, mada moze i to... I onda kako god da ide kurs ja imam zagarantovan dobitak na toj razlici buy i sell. Preko noci ih ostavim otvorenim ako ne uspem preko dana da ih zatvorim. I tako nema straha od gubitka. I obicno ujutru oko 6 sati imam dobitak. Ali ono sto je najvaznije to je da se proceni kurs kao i kod svih drugih strategija. Zato sam ja odabrao zlato, jer kako sada stvari stoje zlato dugorocno ide na gore a kratkorocno ima sve vise bocnih kretanja i obicno koliko ide dole toliko ide i gore sve do trenutka naglog skoka ili pada. Taj trenutak je vrlo opasan pogotovu ako vam je mala slobodna margina. Ali ja taj nagli skok predvidim tako sto nastane slaba potraznja, trziste se umiri, nema kupovine, nema prodaje...zatisje..e onda obavezno nastupi strmoglavi skok gore ili dole...pozz
Inace ostvaruje se veliki dobitak, ali najveci problem je kako izaci iz trgovine jer uvek postoji rizik. A da bi na kraju izasli morate da imate samo jednu poziciju, buy ili sell. Tako ja ostvarujem veliki balans ali mi je depozit sve manji tako da je rizicno dugorocno a kratkorocno treba praktikovati par dana trejdovati i izaci iz svih pozicija. Sacekati dan, dva ili da prodje vikend, pa se opet posvetiti predvidjanju kursa. Tj. kako se trziste ponasalo bez vas. Pa opet postaviti pozicije. Evo ja sam danas napravio gresku, bilo mi je zao da zatvorim poziciju na -10 evra, pa sam otvorio i sell radi sigurnosti...tj. da mirno spavam
pozz