Autor Tema: Sudbina evra  (Pročitano 78214 puta)

Van mreže NenadPavlov

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Sudbina evra
« Odgovor #45 poslato: 14.12.2011, 10:47:17 »
Pitanje za stručnjake - Mene interesuje da vi mene kažete gde ima da se kupi.. ne, ne, ne, pogrešno pitanje.

Pričamo figurativno i hipotetički, evro propao. Oni koji treba to i priznaju, kažu "OK ljudi, prso je ko lajsna, vraćamo se na nacionalne valute", itd. Šta se tad dešava? Jel onda svako uspostavi kurs po kojem mogu evri da se menjaju za nacionalnu valutu? Bio sam mali kad se uvodio evro umesto valuta pa se ne sećam kako je to išlo..
I što je još zanimljivije, šta bi se desilo sa EUR parovima na forexu, jel bio to bio pad u nedogled pošto više ne postoji, ili bi brokeri zamrzli sve dok se ne uspostave novi valutni parovi?
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 14.12.2011, 11:04:53 »
Mislim da se upravo oko toga i vode polemike iza zatvorenih vrata ... kako li ce zemlje PIGS-a da vracaju dugove ako izadju iz eurozone  :-X

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #47 poslato: 16.12.2011, 10:33:52 »
Pojavile su se glasine da će S&P da snizi rejting Španiji i Italiji na zatvaranju Londona. Francusku navodno neće da diraju, zasada.

Ovo je glasina tako da ne treba da se uzima vrlo ozbiljno, ali ako dođe do toga, spremite se za sell-off na EU u to doba :odraditi:

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 20.12.2011, 18:54:54 »
KUM, pobednik

Van mreže gokifx

• Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 20.12.2011, 19:46:56 »

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #50 poslato: 28.12.2011, 17:06:31 »
Još uvek nema konkretnog razloga pomeraja tržišta ovog popodneva... U suštini je najviše nastradao GBPUSD sa medvedom teškim 200 pipa koji je seo na grafik!

EUR/USD se spustio ispod 1.3, tek da nas zagolica zvog ankete sa vrha ove teme. Većina je stavila da će kurs do kraja godine da bude između 1.3 i 1.4... ali, videćemo, ostalo je još 2,5 dana...

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 28.12.2011, 18:06:31 »
palo je sa 1.3076 na 1,2913 tako da ce sad neka korelacija do najverovatnije 1,2980, a posle videcemo. ipak nas nije samo zagolicao  - mene je dobro nasmejao sa 10 % profita!
Momentum counts.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #52 poslato: 28.12.2011, 18:11:58 »
palo je sa 1.3076 na 1,2913 tako da ce sad neka korelacija do najverovatnije 1,2980, a posle videcemo. ipak nas nije samo zagolicao  - mene je dobro nasmejao sa 10 % profita!

EUR/JPY na desetogodišnjem dnu!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #53 poslato: 08.02.2012, 22:58:30 »
Sjajan infografik trenutnog stanja duga zemalja EU...

Izvor: Oanda

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 12.02.2012, 20:38:18 »
Kako sada stoje stvari, smer evra isključivo zavisi o raspletu grčke dužničke krize.

Sporazum bi danas trebalo da usvoji grčki parlament, a kasnije treba da usledi odobrenje ministara finansija Evrope.

Prema poslednjim izvorima navodi se da je 20 članova Svehelenskog socijalističkog pokreta, koji ima većinu u parlamentu sa 153 mesta, najavilo da će glasati protiv sporazuma, za koji je potreban 151 glas da bi bio odobren.

Čekamo otvaranje tržišta i prve vesti iz Atine.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #55 poslato: 13.02.2012, 00:05:00 »
...
Čekamo otvaranje tržišta i prve vesti iz Atine.

Dok Atina "gori", grčki parlament je obezbedio većinu i time izglasao nove mere štednje koje bi trebale da obezbede tranšu pomoći od EU i MMF-a. Gap na EURUSD 40-ak pipa.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 22.03.2012, 11:42:18 »
Porazavajuci podaci za evro i evro zonu . Misljenja sam da smo na vrhu ledenog brega , a dno je jako duboko.  :)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 01.04.2012, 20:55:32 »
Nisam znao gdje da postavim ovo pitanje pa ću ovde a ako moderator misli da treba na drugu temu neka ga prebaci.
Interesuje me da li neko od vas zna da trejda samo po fundamentalnoj analizi tj po onim najbitnijim novostima sa kalendara ili možda znate gdje bi mogao to da naučim? Zadnje vrijeme me sve više privlači taj vid trgovanja znači samo news bez tehničke analize. ali nekako mi se izgleda čudno nekada dobra news za usd a on pada a opet nekada raste tako i  kad je loša, kad god pogledam djeluje kao da nema pravila.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #58 poslato: 01.04.2012, 22:35:50 »
Nisam znao gdje da postavim ovo pitanje pa ću ovde a ako moderator misli da treba na drugu temu neka ga prebaci.
Interesuje me da li neko od vas zna da trejda samo po fundamentalnoj analizi tj po onim najbitnijim novostima sa kalendara ili možda znate gdje bi mogao to da naučim? Zadnje vrijeme me sve više privlači taj vid trgovanja znači samo news bez tehničke analize. ali nekako mi se izgleda čudno nekada dobra news za usd a on pada a opet nekada raste tako i  kad je loša, kad god pogledam djeluje kao da nema pravila.

to zavisi od vesti do vesti-  i od devijacije u odnosu na predvidjanja i prethodnu vrednost - a na kraju i od ocekivanja - tj sentimenta trzista - ali i od poteza velikih igraca

nekad neka dobra cest za usd izazove kupovinu akcija od strane amerikanaca ili bilo koga ko ima dolare- samim tim dolar prvo padne ali se jos brze vrati i jos dodatno ojaca po pravilu vise dosta vise nego sto je pao - samno ej pitanje u odnosu na sta
uglavnom audusd i gbp usd dobro odrade vesti iz usa
Momentum counts.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 01.04.2012, 22:45:40 »

to zavisi od vesti do vesti-  i od devijacije u odnosu na predvidjanja i prethodnu vrednost - a na kraju i od ocekivanja - tj sentimenta trzista - ali i od poteza velikih igraca

nekad neka dobra cest za usd izazove kupovinu akcija od strane amerikanaca ili bilo koga ko ima dolare- samim tim dolar prvo padne ali se jos brze vrati i jos dodatno ojaca po pravilu vise dosta vise nego sto je pao - samno ej pitanje u odnosu na sta
uglavnom audusd i gbp usd dobro odrade vesti iz usa

Znam to za akcije ali u tome i jeste fora kako skontati ili je to stvarno nemoguće, možda jedino napraviti dobar RR kao 1:5 rizikovati 10 pipova a uzimati 50 pa USD stalno kupovati kad je dobar news za njega?