Autor Tema: Strategija udruzivanja trejdera  (Pročitano 4778 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Strategija udruzivanja trejdera
« poslato: 01.11.2011, 08:51:22 »
Pre nesto vise od 4 gdn kada sam se poceo baviti trgovanjem nisam mogao da se pomirim sa podacima da je samo 2-3 ili 5% profitabilnih trejdera,smatrao sam i tada i sada da uspesnih trejdera mora biti daleko vise.Podaci od skoro sa foruma  statistika profitabilnosti trejdera u americi  od 20 do 35% zavisno od brokera do brokera.Moja tadasnja vizija se polako ostvaruje,moja ocekivanja su 70-80% uspesnosti pa cak i neverovatnih 95%.U toj mojoj viziji vidim udruzivanje trejdera.Sobzirom da na ovom forumu ima bar 7-8 profitabilnih str,tejderi bi trebalo da se udruzuju.Recimo njih 5 trejdera sa foruma ili ne mora sa foruma vec nadje neke svoje prijatelje,ako svak od njih uzme po 1 str i stave recimo svaki po 200$ na racunu.Kada krenu da rade nema odustajanja i menjanja str znaci do kraja pa taman na nulu dosli,svih pet  nema sansi da puknu mozda recimo 1 str bude minus,Facticki delovali bi kao preduzece za pravljenje novca,novac je zajednicki po ostvarivanju dobiti deli se na 5 delova.Ovakvim nacinom bi se radilo ,a manje lutalo i trzilo nesto, a to nesto vec ima str.Prosek profitabilnosti oko 28$ udruzivanjem bi bio veci od 80 postoJednostavno receno trejderi se moraju udruzivati to je njihova buducnost,potrebno je poverenje medjusobno trejdera jer ako mi ne verujemo jedni drugima kome onda da verujemo????

Van mreže lime70

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Strategija udruzivanja trejdera
« Odgovor #1 poslato: 01.11.2011, 11:38:44 »
Mislim da je to interesantna ideja.Ja sam u Italiji bio u jednoj firmi koja se bavi trgovinom kako akcija tako i valute i fora je bas u tome ima nekih 10-tak trejdera koji trguju u toku dana zaradjuju na procenat e sad neznam dali imaju neka ograničenja .Interesantno je da kada sam razgovarao sa dečkom koji to radi pošto je to bio kao Open Day sa valutom nekada ne trguje i po nekoliko dana dok ne dobije prave signale.Što se tiče akcija tu je situacija mnogo lakša jer na platformi imaju cifru koliko akcija je na prodaji na sledećoj ceni .Ali da se vtatim na temu da dobara je ideja osnivanje firme koja se bavi trejdingom.

Pozdrav

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 01.11.2011, 11:52:06 »
Na ovom forumu ima dosta profitabilnih str ,svi traze nesto za sebe i tako se luta pa na kraju ni jedna, tako se moze ici u nedogled.Zato oni i razbijaju trejdereod 3 do 10 trejdera udruzenih i sa malo para  su opasnost po fx,pojedinacno sa 100$-200$ su nista gubljenje para ,mnogo se gubi vremena na trazenju str ,a tako se i novac gubi,zato trba prelomiti i raditi u nasu korist.Stvar je u svesti trejdera pa zar nije bolje ako sam resio da udjem sa 100$ da imam jos njih 4-5 trejdera sa po 100$ sa drugim strategijama jedni drugima dajemo garanciju za pocetnih 100$ ,e tako ce ih trejder tesko izgubiti sanse su male ako su 10%,a sam trejder vec je poznato.

Van mreže trgovac

• Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01.11.2011, 13:07:41 »
Šanse za uspeh su jednake radilo se o jednoj ili deset strategija. Sa više strategija dobiješ samo ravnomernije rezultate i na dole i na gore. Zbog manjih oscilacija može da se koristi veći margin i tada stvari idu malo brže.
A procenat uspešnosti ti ovisi samo koliki vremenski period posmatraš. Ako je to 1 dan tada imaš uspešnost oko 50%, gledaj na mesečnoj ratini i to je oko 30%, godišnje i ispod 1%.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 01.11.2011, 14:36:44 »
Šanse za uspeh su jednake radilo se o jednoj ili deset strategija. Sa više strategija dobiješ samo ravnomernije rezultate i na dole i na gore. Zbog manjih oscilacija može da se koristi veći margin i tada stvari idu malo brže.
A procenat uspešnosti ti ovisi samo koliki vremenski period posmatraš. Ako je to 1 dan tada imaš uspešnost oko 50%, gledaj na mesečnoj ratini i to je oko 30%, godišnje i ispod 1%.
Pet trejdera pet strategija ,za svaku strategiju odrediti povlacenje zarade,od 50% do 100%,onda tvoja racumica nevazi,cak neka str da pukne od povucenog novca koji je zaradjen opet davati trejderu za novu str,tako da se ne bi gubio svoj novac vec novac zaradjen zajedno.Ako bi trejder postovao str, a ona bankrotira dobija od zajednickih para za drugu str ili valutni par,ali ako je sam na svoju ruku prekrsio pravilo str ili ubacio drugi valutni par pa izgubio pare onda nema nadoknadu ni dobit vec ako zeli nastaviti raditi sa ekipom doslednih trejdera mora sam uneti novi depozit i ako zeli nastaviti dalje sa njima.

Van mreže forexs

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 01.11.2011, 15:56:22 »
Elite....  ideja nije nova . vec se radi od kad postoji forex i trziste...  FONDOVI  kao i brokerske kuce koje rade za tvoj depozit.. ogranicen rizik ali dobitak.. i tamo imas x ulagaca.. sto i ti predlazes i radi se sa vise strategija.. ponekad samo sa jednom...  a ovo sto ti predlazes... nemoguce jer iako 3 od 5 budu u plusu dve lose strategije ce uvek taj plus pojesti... jer ako si kako kazes 4god u forexu ( ja sam 3 od toga 2 real) i sam znas koliko je lako ici -100pipa...  a koliko tesko to vratiti... osim toga.. bar po meni.. jedini relevantan nacin ( koji mi donosi prihode) je pracenje trenda... pa ako sad svi na neki nacin prate trend... desice se da svima nekad ide lose,,,  i sta tada??????

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 01.11.2011, 19:07:43 »
CITIRAM----Elite....  ideja nije nova . vec se radi od kad postoji forex i trziste...  FONDOVI  kao i brokerske kuce koje rade za tvoj depozit.. ogranicen rizik ali dobitak.. i tamo imas x ulagaca.. sto i ti predlazes i radi se sa vise strategija.. ponekad samo sa jednom...  E  njima hvala na zaradama niskim,al zato na spedu zaradjuju sebi,njihov cilj su prevashodno oni a investitoru sta ostane takve su njihove str.5 trejdera  i 5 str  ,svaki put 35% profit vuce se zarada,3 puta po 35% vraca se investicija,Navescu primer,str876vg/165 pocetak 10000$ profit dolazi vec 4 puta od 17500 do 18500$ sto je max 85%,Ako se ne vuce novac na 35% cena se vec 7 meseci krece u rasponu 10000$ do 18500$,ako se vuce na 35% puta 2 je 70% puta 4 je 280% na putu je i peti put da doxvati zonu 80%,to je 2 valutna para non stop u trzistu 10% rizik kapitala sto je 0,50 lota po 1 par.Ako se radi sa 5% rizika onda uzimanje profita na 18%puta2 je 36% puta4 je oko 140% za sedam meseciTo da brokeri udruzuju trgovce je poznato meni,smo da se mi sami udruzujemo to je novo pa nema ni naknade i jos jednom uzeti 35% pa ono i izgubiti

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 01.11.2011, 19:23:51 »
CITIRAM----Elite....  ideja nije nova . vec se radi od kad postoji forex i trziste...  FONDOVI  kao i brokerske kuce koje rade za tvoj depozit.. ogranicen rizik ali dobitak.. i tamo imas x ulagaca.. sto i ti predlazes i radi se sa vise strategija.. ponekad samo sa jednom...  E  njima hvala na zaradama niskim,al zato na spedu zaradjuju sebi,njihov cilj su prevashodno oni a investitoru sta ostane takve su njihove str.5 trejdera  i 5 str  ,svaki put 35% profit vuce se zarada,3 puta po 35% vraca se investicija,Navescu primer,str876vg/165 pocetak 10000$ profit dolazi vec 4 puta od 17500 do 18500$ sto je max 85%,Ako se ne vuce novac na 35% cena se vec 7 meseci krece u rasponu 10000$ do 18500$,ako se vuce na 35% puta 2 je 70% puta 4 je 280% na putu je i peti put da doxvati zonu 80%,to je 2 valutna para non stop u trzistu 10% rizik kapitala sto je 0,50 lota po 1 par.Ako se radi sa 5% rizika onda uzimanje profita na 18%puta2 je 36% puta4 je oko 140% za sedam meseciTo da brokeri udruzuju trgovce je poznato meni,smo da se mi sami udruzujemo to je novo pa nema ni naknade i jos jednom uzeti 35% pa ono i izgubiti
A i to mi je poznato kako lako ode -100 pip,na 3% rizik orvaranja poz je -3% od kapitala e to je bas nije nista opasno.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 02.11.2011, 09:35:13 »
Moderator daje svaki dan predloge,a slabo ko trguje po tim parametrima,e pa vec 1 trejder od 4 ili 5 moze uzeti npr eur usd i udje po njegovim parametrima u postojeci sel stavi sl 40 pip,i postavi bay stop  sa sl 40 pip 2-3 posto rizik kapita,ako ne uspe gubitak  oko2% treba biti samo dosledan i raditi,po nekima se i na ovo mogu izgubiti pare,e pa onda najbolje preci na motiku.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 02.11.2011, 09:55:52 »
Moderator daje svaki dan predloge,a slabo ko trguje po tim parametrima,e pa vec 1 trejder od 4 ili 5 moze uzeti npr eur usd i udje po njegovim parametrima u postojeci sel stavi sl 40 pip,i postavi bay stop  sa sl 40 pip 2-3 posto rizik kapita,ako ne uspe gubitak  oko2% treba biti samo dosledan i raditi,po nekima se i na ovo mogu izgubiti pare,e pa onda najbolje preci na motiku.
Odrediti na +20-30 posto vuci zaradu,forex je opasan svima je poznat,ne menjanjem str doslednoscu se dobija novac,a npr 5 doslednih trejdera postaje opasnije od fx,jer ako bi jedan trejder samostalno i odustao od str,to vise nece ciniti zbog drugih tada to prelazi u ozbiljno trgovanje,podrska su jedni drugima i garancija.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 02.11.2011, 23:08:26 »
Odrediti na +20-30 posto vuci zaradu,forex je opasan svima je poznat,ne menjanjem str doslednoscu se dobija novac,a npr 5 doslednih trejdera postaje opasnije od fx,jer ako bi jedan trejder samostalno i odustao od str,to vise nece ciniti zbog drugih tada to prelazi u ozbiljno trgovanje,podrska su jedni drugima i garancija.
TP 70-80 pip

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 03.11.2011, 09:00:34 »
Ne znam sta sad da radim moderatorov predlog juce za eur-usd doslo 70-80 pip tp,nisam siguran dal ce opet,mozda bi me Merkelova podrzala imam str,u kad bi dala love ne bi morao ni trgovat sigurno bi ja na te moderatorove predloge izgubi pare taj globalizam ne valja ,bolje mi je da ja to potrosim,a ona je kriva sto mi je pozamila , ima ona para otpisac mi dug,a mozda ce mi ponovo dati ,e samo bi ja trebao se promeniti i biti dosledan  pratiti str ne menjati je  raditi a ne trositi i razbacivati se ha-ha
« Poslednja izmena: 03.11.2011, 09:02:23 elite44 »