Pozdrav,
Kako da namestim SMA indikator da ima one tri krivulje SMA 50, SMA 100 i SMA 200 kao na Tehnickoj analizi na AdmiralMarkets sajtu?
1. Da li se to radi o klasicnom MA indikatoru koju vec postoji na MT4 platformi ( na meniju : Indikatori->Trend->Moving Average) pa se samo trebaju doteraju parametri?
To sam pokusao na tabu Parametri promenio sam parametar Period umesto default 14 na 200 i stvarno dobio jednu SMA 200 krivulju (naravno MA metod je : Simple). Ali problem je sto neznam kako da postavim i druge dve krivulje SMA 50 i SMA 100 da budu sve tri na jednom grafikonu, jer kad promenim parametar Period opet imam samo jednu krivulju. Probao sam i sa tabom Nivoi - dodao sam dva nivoa 50 i 100 ali vidim samo jednu krivulju jer je Period definisan samo jedan.
2. Ili se radi o nekom spoljasnjem SMA indikatoru koju treba naci negde na internetu i instalirati ga u Experts Indicators.
Probao sam i instalirao nekoliko SMA indikatora :
SMA-Crossover_Signal.mq4
smma_crossover_signal_www.forexsrbija.rs.mq4
smi_www.forexsrbija.rs.mq4
ali svi su takvi da na samom grafiku dobijam u nekim tackama crvenu (na dole) ili zelenu strelicu (koja pokazuje na gore) i to je sve - nigde nema SMA krivulja.
Da li bi neko mogao da mi kaze gde da nadjem takav SMA indikator i da mi objasni podesavanje parametara, i kako se koristi SMA indikator?
Hvala unapred