Autor Tema: Kako se koristi SMA  (Pročitano 2589 puta)

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
Kako se koristi SMA
« poslato: 25.10.2011, 18:53:26 »
Pozdrav,
Kako da namestim SMA indikator da ima one tri krivulje SMA 50, SMA 100 i SMA 200 kao na Tehnickoj analizi na AdmiralMarkets sajtu?

1. Da li se to radi o klasicnom MA indikatoru koju vec postoji na MT4 platformi  ( na meniju : Indikatori->Trend->Moving Average)  pa se samo trebaju doteraju parametri?
To sam pokusao na tabu Parametri promenio sam parametar Period umesto default 14 na 200 i stvarno dobio jednu SMA 200 krivulju (naravno MA metod je : Simple). Ali problem je sto neznam kako da postavim i druge dve krivulje SMA 50 i SMA 100 da budu sve tri na jednom grafikonu, jer kad promenim parametar Period opet imam samo jednu krivulju. Probao sam i sa tabom Nivoi - dodao sam dva nivoa 50 i 100 ali vidim samo jednu krivulju jer je Period definisan samo jedan.

2. Ili se radi o nekom spoljasnjem SMA indikatoru koju treba naci negde na internetu i instalirati ga u Experts Indicators.
   Probao sam i instalirao nekoliko SMA indikatora :
SMA-Crossover_Signal.mq4
smma_crossover_signal_www.forexsrbija.rs.mq4
smi_www.forexsrbija.rs.mq4

ali svi su takvi da na samom grafiku dobijam u nekim tackama crvenu (na dole) ili zelenu strelicu (koja pokazuje na gore) i to je sve - nigde nema SMA krivulja.

Da li bi neko mogao da mi kaze gde da nadjem takav SMA indikator i da mi objasni podesavanje parametara, i kako se koristi SMA indikator?

Hvala unapred

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: Kako se koristi SMA
« Odgovor #1 poslato: 25.10.2011, 19:49:17 »
1. Da li se to radi o klasicnom MA indikatoru koju vec postoji na MT4 platformi  ( na meniju : Indikatori->Trend->Moving Average)  pa se samo trebaju doteraju parametri?
To sam pokusao na tabu Parametri promenio sam parametar Period umesto default 14 na 200 i stvarno dobio jednu SMA 200 krivulju (naravno MA metod je : Simple). Ali problem je sto neznam kako da postavim i druge dve krivulje SMA 50 i SMA 100 da budu sve tri na jednom grafikonu
Te 3 linije nisu jedan SMA nego 3.
Postavi SMA indikator na chart 3 puta, i kod svakog postavljanja stavis razlicit period.

Van mreže bosanova

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 27.10.2011, 18:14:07 »
Hvala.
Da li je  preporucljivo koristiti SMA na H4 i D1 graficima ili on moze posluziti i na M5 i M15?

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #3 poslato: 15.11.2011, 10:04:45 »
Moze se koristiti na svim TF SMA ili Simple Moving Average e sad ako volis manje TF kao M5 onda evo ti jedan savet stavi sledece 8 exponential moving average ili (ema) 21 ema 50 sma 89 sma (89 sma jako dobar bolji nego 100)  i 200 sma e sad 8 i 21 ema na M5 evo isprobaj na demo pa ces videti kada gledas M5 i nadjes mesto gde ema 8 sece ema 21 od dole na gore signal za buy kada ema 8 sece ema 21 od gore ka dole signal za sell te 8 i 21 isto mozes da koristis na svim TF ali su vise pogodne za M5 M15.