Autor Tema: mileFX strategija  (Pročitano 47596 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: mileFX strategija
« Odgovor #90 poslato: 29.11.2011, 17:32:42 »
Pipson  malo je cudno da nakon 5 godina ovo napises.... i pritom raspolazes sa zavidnim kapitalom..  Iskreno meni je sada vece pitanje koliko si ti ozbiljan, i da li je ovo mala sala sa tvoje strane...
mada uvek je dobro malo prodrmati raspolozenje :)

Pokazi mi to sto zelim... statement od godinu dana u plusu i mozemo se dogovoriti kada ces poceti sa vođenjem mog racuna, za pocetak 50 000 evra...

Pokazi statement i videces koliko sam ozbiljan...
Na ovom forumu niko nista ne prodaje niti menadzira racun,tu svoju ozbiljnost mozes ispljavati na mestima gde se to nudi,na primer Zulu trade i njemu slicni,tamo na godisnjem nivou imas profitabilnih koliko hoces pa im daj te milione,sve ce ti oni pokazati sto te interesuje,ne razumem sto si se dohvatio ovog foruma sa takvim namerama.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 29.11.2011, 17:42:42 »
Covek ima malo agresivniji nastup ali ima i poentu.
Statistika kaze da je samo 5% uspesno a mala je sansa da nema niko od onih 95% na ovom forumu, sto se tice sajta edukativni materijal je veoma kvalitetan ali da budemo realni sve je to vec sazvakano na raznoraznim internacionalnim forumima tako da nema bas razloga da ovde taj odnos bude promenjen, zar ne?
Eto napokon javio neko i iz tih 95%, cenim iskrenost a posto su ovde pare na kocki ne mogu da ga krivim ni za nastup.

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 29.11.2011, 17:45:32 »
Pipson  malo je cudno da nakon 5 godina ovo napises.... i pritom raspolazes sa zavidnim kapitalom..  Iskreno meni je sada vece pitanje koliko si ti ozbiljan, i da li je ovo mala sala sa tvoje strane...
mada uvek je dobro malo prodrmati raspolozenje :)

Pokazi mi to sto zelim... statement od godinu dana u plusu i mozemo se dogovoriti kada ces poceti sa vođenjem mog racuna, za pocetak 50 000 evra...

Pokazi statement i videces koliko sam ozbiljan...

Pipson,

sa  tolikim  novcem, nece  ti  biti  problem  da  podjes  do Svajcarske  ili  Londona i  sisguran  sam da  ce  ti  ponuditi  ono   sto  te  interesuje.
Nema  potrebe  ovdje  da  reklamiram  bilo  koga,  ali  mislim da  je svima  poznat  John  Paulson koji  i danas uredno  trguje  na  svom  bloomberg  terminalu.
Retail  trading,  ili kucno  trejdanje, je  vecinom za  zaradjivanje  dodatne  plate  ili  primarne  zarade koja  ne  ide  u milione(makar  na retail  nivou).

Cak je i John  Paulson u minusu 40% http://www.businessinsider.com/john-paulson-down-40-bank-of-america-2011-8

Zasto neko nebi zaradio vise ako mu se nudi? Nekome na ovom forumu smeta sto mu ja nudim da zaradi?

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 29.11.2011, 18:05:44 »
Statistika kaze da je samo 5% uspesno a mala je sansa da nema niko od onih 95% na ovom forumu, sto se tice sajta edukativni materijal je veoma kvalitetan ali da budemo realni sve je to vec sazvakano na raznoraznim internacionalnim forumima tako da nema bas razloga da ovde taj odnos bude promenjen, zar ne?
Eto napokon javio neko i iz tih 95%, cenim iskrenost a posto su ovde pare na kocki ne mogu da ga krivim ni za nastup.

Drug svaka čast na iskrenosti, nisam htjeo ovo gore komentarisati da nebi neko pogrešno shvatio ali vidim da svaka izjava prelazi u svađu. Isto tako mnogo cijenim ovo što si rekao ''a posto su ovde pare na kocki'' ja to stalno govorim da je ovo kocka i ništa više. Oni koji misle da je ovo biznis mnogo se zavaravaju. Ovo je čista kocka gdje 95% ljudi gubi e samo je fora kada počneš da li ćeš izdržati sve padove i imati dovoljno love pa da te malo sreća pogleda i da vratiš izgubljeno i malo zaradiš. Ja sam imao sreću da sve vratim i da još zaradim ali zadnjih dana ozbiljno razmišljam da odustanem od svega dok je još vrijeme i da pređem na neki drugi posao. Ipak ja ovde radim minimalno po 10 sati na dan, glava mi puca od bolova i stresa, svaki trejd je novi rizik, čak i vikendima radim analize i jednostavno osjećam da polako pucam pa se bojim da ću početi da gubim. u početku sam čak dizao kredite i ulagao na forex, jednostavno nema bolje škole online koju nisam plaćao i boljeg trejdera kojeg nisam upoznao...sada nakon svega mislim da je vrijeme ili možda još do ljeta pa da se povlačim. Moj savjet svima koji su tek na početku neka odma odustanu. Kao što reče pipson ovdje konstantno mogu samo brokeri da zarađuju i niko više, pre ili kasnije pucaš. Još samo da spomenem da sam se danas samo sjetio nekoliko mojih poznanika sa forexa koji su izgubili oko 100 000 € za godinu dana i odustali, kontam ja kako je taj broker zaradio, to je bila ona fora prije par godina sa myprivate brokerom a oni uopšte nisu ni izlazili na tržište sa nalozima  ;D eto toliko o tome ko zarađuje a ko gubi. Forex je još postao popularan kod nas radi siromaštva, kao što su i kladionice i ostali vidovi igara na sreću. Balkan je siromašan pa svi vide priliku na forexu ili u kladionici a to im dođe isto. Možda je i bolje kladionica odeš staviš 50 € na kvotu dva i to je to.

LP

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 29.11.2011, 18:20:02 »
...
« Poslednja izmena: 30.11.2011, 07:42:45 davidsp »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 29.11.2011, 19:03:03 »
To 5% profitabilnosti ne stoji vise,to je znatno vise.To je vracanje u proslost,a sa kladionicom tek blage veze nema,kada bi se zavrsavali fakulteti za to mozda bi covek i poverovao,smatrao bih da su isti kada bi mi kladionica dozvolila da stavim 1000$ na keca kvota 2.00 i pri tome da mogu na poluvremenu da izadjem ako moj klub vodi sa profitom na kvotu 1.50 sa zaradom manjom od prve kvote gde bih bio na prvu kv 2.00 zarada 1000$ ,a na poluvremenu izadjem sa 500%,ovako nesto je na FX moguce a u kladionici nije,FX je daleko daleko posteniji.

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 29.11.2011, 20:00:22 »
Zasto neko nebi zaradio vise ako mu se nudi? Nekome na ovom forumu smeta sto mu ja nudim da zaradi?
Kakvo naivno pitanje... ova tema je davno otisla u offtopic, ako si hteo da skrenes paznju na sebe uspeo si, ali na zalost u negativnom smislu..
Otvori temu "poslovna ponuda" ostavi kontakt, neki mail i sigurno ces da dobijes ponude, paznju i publiku..

Forumi sluze za upoznavanje ljudi, i razmenu ideja i strategija... Kroz teme ljudi se pronalaze sa slicnim idejama, a onda i produbljuju saradnju.. i to je prirodan tok dogadaja.. Ako ovo nisi razumeo, onda neznam sta da ti kazem.. Ovo sto ti radis je smesno, nigde se ozbiljno nisi ukljucio u temu.. Sada sa ovakvim provokativnim ponudama pravis neki cirkus.. i smejes se kako se ljudi loze.. malo nam je brokera sa laznim bonusima, jos i ti sine Brute iz nasih redova da nam kidas zivce...

Za takav posao vec postoje "Signal Provajderi",  i sve je regulisano... a ako trazis nesto sto si namirisao ali neznas gde je .. e to kosta i ne mozes da ga dobijes.. mozes da dobijes samo 30% profita od tvog kapitala..

jeste - tamo ima ljudi koje prate investitori nedeljama i nedeljama - a ima i 1 kog prati 17 000000$ na pravim racunima
i  moze da se vide njegove pefomanse - profit gubitci - otvorene pozicije - maximalni pad tokom celog perioda i jos mnogo toga
nedvosmisleno konstantu zaradu na forexu imaju brokeri - zato su tu da zarade - oni nisu dobrotvorne ustanove
a trejder i - moze se zaraditi - samo sto mali broj ljudi mogu da budu disciplinovani i postuju pravila koji su sami postavili.
matematika je prosta - ulozis 1 da bi zaradio 2
koja je verovatnoca da padne na novcicu glava ili pismo ?
50%
tako da uz zakon velikih brojeva koliko god puta da bacis doci ce do 50%
ako dobijas 2 a ulazes 1 i trujes 20 dana mesecno 12 meseci to je 240 ulozeno - rizikovano
ako sve dobijes onda je zarada 480
ako sve izgubis  onda je gubitak 240
ako izgubis 50% to je 120 i dobije 50% to je 240, onda je zarada 120 a nije 0 i nije u minusu
cak i da izgubis u tih 240 trgovanja vise nego sto dobijes - vise trejda - sve dok si dobio1 trecinu ili 33% od tih 240 trejda ti si na 0 - ne gubis nista
ako i posle 160 trejda izgubis 160 a posle sa 80 zaradis 160 profit je 0
e sad u trenucima kad gubis javlja se panika - i rade nervi i opet panika - pa ide nada - pa panika pa ocaj i onda przenje racuna
ako doobijas ide pohlepa i panika da smanjis profit jer se plasis da opet ne udje u minus i smanjis profit i uzmes
onda postajes previse samo uveren - i ides iz greske u gresku
i to je lavirint - i nema izlaza ako ne postujes pravila
ako utvrdis pravilo onda nije bitno ni kad izgubis jer znas da ce onih 50 % doci
a da bi osigurao da dodjes do 50 %
mora da ulazes onoliko koliko ti omogucava da napravis sve trgovine i da uspesnot bude 50 %
zato se testiraju strategije - koje daju malo veci procenat uspesnosti pa tako i vecu verovatnocu za profit
ali ako i posle tih 50 % na veliki broj trgovanja nisu zaradio- onda nisi postovao pravila i dzaba ti i forex i kocka i bilo sta gde je verovatnoca uspesnog dogadjaja 50%
ili manje
onda idi na sigurno - kes u banku 5 % godisnje i to je to
ima 5% profitabilni ili 20% profitabilnih trejdera u svetu  - na forexu -  zato sto oni mogu da iskljuce emocije - i postuju pravila - i tokom vremena su stalno 50 % uspesni
a strategiija odredjuje da li ce da zaradjuju 10% mesecno ili ili malo vise ili malo manje
opet to nije penzija pa da stize svakog 10 i 25og u mesecu pa da se profit gleda na 1 mesec -
ja za 1 dan padnem sa 10000 usd centi na 8500 usd centi a onda sa 8500 odem na 10500 u sledecem danu
tako da je bitan konstantan profit na duzi period
a mesec dana nije nista
jedino 1 godina moze da se gleda kao merilo
a na mesec dana se samo prati kako se stvari razvijaju

Momentum counts.

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 29.11.2011, 20:07:35 »
...
« Poslednja izmena: 30.11.2011, 07:43:31 davidsp »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 29.11.2011, 20:52:41 »
Sledece godine u ovo doba .... :)

Svaka cast, divim se tvom strpljenju i istrajnosti, svaki dan te pratim u tvojoj temi, smatram da je najbitnije istrajati u svakom poslu, dajem + za karmu ;)

Nek ostane sve ovo sto je napisano veceras, moze nekom pomoci.

Moj moto je NIKAD ALI NIKAD NE ODUSTAJ, mora se isplatiti, samo gubitnici odustaju, moram da pobedim  ;)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 29.11.2011, 21:09:44 »
Nemam komentar na ove vaše postove.

Kome ne ide ni posle par godina bavljenja fx-om naravno da i treba da odustane. Ja bih prvi to uradio da je to slučaj kod mene. Mogao bi 10 god. studirati medicinu i opet bi bio na početku - džabe kada mi ne leži ta nauka. Tako je i ovde, nije svako rođen za ovo.

Nikoga ne prisiljavamo na ništa, nikome ništa ne prodajemo, nikome ništa ne nudimo. Ko je naelektrisan, negativnog raspoloženja i spreman za svaki oblik svađe bolje neka zaobiđe ovaj forum, nismo mu mi krivi za to njegovo stanje.

Svako treba da razmišlja svojom glavom i u dobru i u zlu !

Ko misli da je forex kocka, ja mu ne mogu zabraniti da on i u budućnosti tako razmišlja. Ko misli da je ovo kocka neka batali sve ovo, neka traži drugi posao. Forex je ipak jedna jako velika i široka nauka.

I na kraju... Za sve u životu je potrebno vreme !

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 29.11.2011, 21:34:10 »
Ok pipson, sada vec tema gubi smisao, nemoj vise, otvori zasebnu temu pa trazi nekog, imas novac kako kazes a ne znas kako da ga ulozis, ja koliko god dobar bio ne bih ti to radio, kao ni drugima, ako znam dobro da trgujem, sam cu na svom racunu da radim...

Nek moderatori obrisu poslednjih nekoliko poruka ili nek prebace u drugu temu...

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 29.11.2011, 21:37:10 »
Ok pipson, sada vec tema gubi smisao, nemoj vise, otvori zasebnu temu pa trazi nekog, imas novac kako kazes a ne znas kako da ga ulozis, ja koliko god dobar bio ne bih ti to radio, kao ni drugima, ako znam dobro da trgujem, sam cu na svom racunu da radim...

Nek moderatori obrisu poslednjih nekoliko poruka ili nek prebace u drugu temu...
Ok lemi... sorry...

Strategija ti nije losa... pojacaj je na H4 TF i pokusaj sa ovim indikatorom

Pozdrav..
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 21:39:22 pipson »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 29.11.2011, 21:47:07 »

Ok lemi... sorry...

Strategija ti nije losa... pojacaj je na H4 TF i pokusaj sa ovim indikatorom

Pozdrav..

Eto, to je lepo ucestvovanje u razvoju teme ;)

Kao sto vidis da sam ovu strategiju jednim delom i napravio pomocu te, ali problem je sto je trix za M1 i M5, preko toga TF je prilicno los, zato koristim ovaj Macd DiNapoli.

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 29.11.2011, 21:55:00 »
Radi odlicno ako ulazis na H4 trixom, ali uz trend odnosno niz trend... u kombinaciji na heiken ashi ili sa renko svecama... ulaz na drugu svecu, heikena ili renka... sl ispod dna ili iznad vrha... ali samo u trendu, nikako protiv trenda... moze da se uzme i po nekoliko stotina pipova bez stresa, a sl ti je otprilike od 50 do 150 pipova...

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 29.11.2011, 22:08:13 »
Evo je situacija od veceras, ovo je vreme kada ja odmaram, trgovine pravim samo ujutru od 8h pa do 15-16h odprilike, samo u tom vremenskom intervalu trgujem, sada nema nekog bitnog pomeranja na trzisutu tako da je bolje odmoriti...

I ako ovo nekom izgleda kao dobar signal sa ovom strategijom, evo zasto je bolje odmoriti...