Da vam predstavim svoju strategiju, jako profitabilnu do sada, poceo sam da je koristim na Live racunu, pisem opsirnije zbog svezih trgovaca koji razmisljaju kao sto sam ja razmisljao ranije
.
Sve sto vam treba su dva indikatora, vkafrika(velika zamena za MACD, mnogo bolji indikator) I heiken ashi.
Glavni indicator je vkafrika, on vam pomaze u prepoznavanju trenda, a heiken ashi vam sluzi cisto vizuelno da da vam olaksa pracenje trenda I da vidite kako se predhodni kretao. Preporucujem da podelite prozor da pola zauzme jedan, a pola drugi indicator I uvecate sliku za jedan.
TF vam preporucujem H1, mojim dosadasnjim testiranjem pokazalo se da je definitivno najbolji za ovu strategiju, sve ispod je nesigurno, mogu biti i manji TF-ovi dobri ali su manje sigurni, a preko H1 ako pogledate koliko dugo treba da cekate, a kolika je dobit videcete da nije nesto.
Poziciju otvaram kada se preseku linije, s time sto morate malo I svece gledati, jer ako je trend vec daleko otisao, tj. kasno se linije presekle(cak I u ovim situacijama mozete napraviti profit, samo manji), tada ili sacekajte da cena ode gore pa pogledajte da li indicator I dalje govori da ce trend da nastavi(tada mozete pogledati I manji TF) I ako hoce onda otvorite nalog(za ovo treba bas dobro prepoznavanje indikatora I pracenje sveca) ili jednostavno preskocite tu trgovinu.
Iz pozicije izlazite kada se preseku linije indikatora, nekada bas I nije najbolji slucaj, ali u vecini slucajeva jeste, jer se desava da se linije lome I malo im treba da se preseku, vi pomislite da je to signal da izadjete, kad ono posle par minuta trend nastavi jos dugo da ide.
Desavalo mi se da I po 500-600 pipa dnevno skupim, na demo racunu, signali su svakodnevni na svakom paru, bude ih I vise ponekad, evo I slike:
// EDIT: strategija je poboljsana u postu 65 na 5. stranici.