Autor Tema: mileFX strategija  (Pročitano 47600 puta)

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
Odg: mileFX strategija
« Odgovor #75 poslato: 29.11.2011, 14:18:26 »
Prica je jedno i gledanje u proslost, vidis da sam uradio ovde buy islo bi gore i uzeo bi 50 pipova, vidis ovde da sam isao sell uzeo bi 70 pipova... itd... A niko ne gleda koliko bi uzeo minusa, a njega uvek bude vise nego plusa...

Znaci sve strategije trebaju da se prate statementima a ne pricama, jer sa sve i jednim indikatorom se zaradjuje kad se gleda history, a kad krene pravo trejdanje nailazi se na mali milion poteskoca i propusta jer se trziste menja, pa se ti propusti zele nadoknaditi sa novim indikatorima, pa opet u krug bez kraja... Nikad naci dobar indikator ili strategiju koja je profitabilna...

Stalno iz pocetka, to je moje iskustvo na forexu vec 5 godina... I ios nikad nisam sreo ili upoznao nekog ko stvarno profitira na forexu konstantno vec nekoliko godina, sve to radi mesec, dva ili 3-4 i onda puca racun...

Kad bi covek mogao da pravi konstantno 50% mesecno onda bi od 1$ za 6 godina napravio tacno 4,7 biliona dolara! To je samo jedna VELIKA bajka...

Treba naci neku strategiju s kojom mozes brzo udvostruciti svoj ulog, onda svoj ulog povuci nazad u "sigurno" a sa napravljen profitom ici u daljne pohode i povremeno povlaciti profit ako ga uopste bude... Samo se tako moze opstati na forexu... Nekakav konstantan mesecni profit na duzi period je samo zabluda....

Ako neko moze da dokaze drugacije, (sa statementom od godinu dana) ja mu za 1 mesec skupim 1 milion evra investicija da trejda, 30% od napravljenog profita ide trejderu..
Znaci ako moze mesecno radi konstantno 20% (to je 200 000 evra) njemu ide 30% od toga a to je 60 000 evra mesecno, pa ako se pokaze dobro brzo cemo stici i do 2 miliona evra, a onda ce mesecno zarađivati 120 hiljada evra!!!

Ja sam tu da vidim statemente???? Najmanje godinu dana u profitu, a minimalno mesecno 10%??? Ima li ko tako nesto?
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 16:11:22 pipson »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 29.11.2011, 15:13:51 »
Ako si gledao sliku, video bi gde sam otvorio poziciju, gde stavio SL a gde sam ocekivao TP, posto je to slikano pre nego sto je uzet profit ne vidi se dokle je cena isla, ali zato pogledaj na grafik i videces da je cena otisla jedno 6-7 pipsa ispod mog TP, sto znaci da sam uzeo profit.

Znaci ja sam otvorio poziciju pa tek posle slikao, a slikao sam samo iz razloga sto je bilo jako tesko jutros za ovu strategiju, ali je ipak dosao TP, samo iz tog razloga.

Posto sam dokazao strategiju(sebi), poceo sam da je koristim na LIVE racunu i necu kaciti nikakve statemente, jer ja nikog ne teram da koristi ovu strategiju niti je prodajem, kome odgovara koristice je.

Kazes da si 5 godina na forexu, znaci da si iskusniji od mene, pa eto malo se ubaci u pricu, napisi koje su tvoje metode trgovanja...

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 29.11.2011, 15:36:05 »
Evo jos jedna slicica. Posle ove pogledajte prethodnu sliku sto sam objavio u ovoj temi i videcete gde je ocekivan TP za ovaj BUY, to je u napred a ne u nazad :)

I jos nesto, kada trgujem samo trgujem :), nista drugo ne radim, tako da ne mogu u toku trgovine da kazim slike i objasnjavam, vec sam objasnio kako koristim ovu strategiju i nadam se da jos nekome dobro sluzi.

Pozdrav svima :)
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 15:41:53 mileFX »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 29.11.2011, 15:57:32 »
Sta ih je na zulu trade i ostalima koji naplacuju ,pri tome koliko investitora zaradjuje para,sa sve prikazanim stejtmentima na godisnjem nivou,pre 4-5 gdn profitabilnih bilo 2-3 posto,skoro objavljeno na ovom forumu prosek kod americkih brokera kazuje da ima od 20 do 35 % profitabilnosti, ide foreh na mojih zamisljenih 80 i 100% uspesnosti oplodnje novca,forex je zivi organiza,moze i mora  biti oplodnja 100% u dogledno vreme eur usd su mama i tata i jedni i drugo donosi profit na dole ili na gore i u dogledno vreme mora doci do 100% oplodnje.Sve je vise sistema i strategija u realnom vremenu.
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 22:23:58 SuperFX »

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 29.11.2011, 16:27:26 »
Nemojte se samo posvađati  ;D oko statementa. Svako ima svoju teoriju. Ja lično nisam profitabilan svaki mjesec, radim razne strategije i uvijek nešto novo testiram ali jedna je samo glavna  :) . Januar sam bio 0.6% u plusu  :( Februar u minusu a ostale mjesece u plusu. Ali također imam dokaz iz mog Trader Rooma koliko sam novca povukao na banku,radi se o iznosu koji mnogi neće ni da zamisle misleći da je nedostižan. Ali nije uvijek bilo ovako, bilo je minusa i pluseva, tržište se stalno mijenja i treba se svaki put prilagoditi. Treba naravno pratiti i dešavanja u svijetu, evo recimo ako Izrael napadne na Iran skočiće cijena nafte pa svi znamo šta će biti sa dolarom. Uglavnom svako ima svoj način trejdanja, ja vjerujem da bi 10 trejdera nakon mjesec dana rada sa istom strategijom imalo totalno različite rezultate, zato je bitno sebe pronaći i svoj cilj sa koliko si zadovoljan. To što pipson kaže da bi skupio 1 mio  da mu neko pokaže statement je sasvim ok ali za one koji hoće da vode nekome račune. Ja bi prvi sada uložio barem 10 000 EUR kod nekoga ko se bavi vođenjem računa ali naravno da mi pokaže rezultate zadnjih godinu dana, neću slike nego investor password.

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 29.11.2011, 16:30:18 »
Ako si gledao sliku, video bi gde sam otvorio poziciju, gde stavio SL a gde sam ocekivao TP, posto je to slikano pre nego sto je uzet profit ne vidi se dokle je cena isla, ali zato pogledaj na grafik i videces da je cena otisla jedno 6-7 pipsa ispod mog TP, sto znaci da sam uzeo profit.

Znaci ja sam otvorio poziciju pa tek posle slikao, a slikao sam samo iz razloga sto je bilo jako tesko jutros za ovu strategiju, ali je ipak dosao TP, samo iz tog razloga.

Posto sam dokazao strategiju(sebi), poceo sam da je koristim na LIVE racunu i necu kaciti nikakve statemente, jer ja nikog ne teram da koristi ovu strategiju niti je prodajem, kome odgovara koristice je.

Kazes da si 5 godina na forexu, znaci da si iskusniji od mene, pa eto malo se ubaci u pricu, napisi koje su tvoje metode trgovanja...

Govorili su da je potrebno 4-5 godina iskustva da shvatis forex.... Bili su u pravu... ja sam posle 5 godina shvatio da je to cisto uzimanje para od strane brokera....

Mozes biti u plusu, mesec, dva, tri, cetri, pet, pa ti se osladi a onda PUFFFF... Ode sve brokeru...

U svemu ovome zaradjuju samo brokeri, zato ih i ima sve vise i vise...

Kao sto je moj deda govorio "Ako hoces da dobijes na lotu, otvori sam svoj kiosk i neka narod tebi uplacuje pare, samo ces tako doci do njih"

E tako je i u forexu, ako hoces da zaradis na forexu, otvori svoju brokersku kucu pa neka narod uplacuje kod tebe i trejda tj. gubi novac (ko i zaradi par meseci, na kraju ce izgubiti i to i jos ce doneti...)... Samo ces tako moci da zaradjujes na forexu i nikako drugacije... Samo ako si ti blagajnik, tj. brokerska kuca....

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 29.11.2011, 16:37:09 »
Nemojte se samo posvađati  ;D oko statementa. Svako ima svoju teoriju. Ja lično nisam profitabilan svaki mjesec, radim razne strategije i uvijek nešto novo testiram ali jedna je samo glavna  :) . Januar sam bio 0.6% u plusu  :( Februar u minusu a ostale mjesece u plusu. Ali također imam dokaz iz mog Trader Rooma koliko sam novca povukao na banku,radi se o iznosu koji mnogi neće ni da zamisle misleći da je nedostižan. Ali nije uvijek bilo ovako, bilo je minusa i pluseva, tržište se stalno mijenja i treba se svaki put prilagoditi. Treba naravno pratiti i dešavanja u svijetu, evo recimo ako Izrael napadne na Iran skočiće cijena nafte pa svi znamo šta će biti sa dolarom. Uglavnom svako ima svoj način trejdanja, ja vjerujem da bi 10 trejdera nakon mjesec dana rada sa istom strategijom imalo totalno različite rezultate, zato je bitno sebe pronaći i svoj cilj sa koliko si zadovoljan. To što pipson kaže da bi skupio 1 mio  da mu neko pokaže statement je sasvim ok ali za one koji hoće da vode nekome račune. Ja bi prvi sada uložio barem 10 000 EUR kod nekoga ko se bavi vođenjem računa ali naravno da mi pokaže rezultate zadnjih godinu dana, neću slike nego investor password.

Ja cu uloziti 50 000 evra odmah, a u roku mesec dana cu imati investiciju od milion evra!!! Ako neko hoce da vodi racune, ali prvo da vidim statement od godinu dana sa minimalnim mesecnim plusom od 10%, sve ostalo me ne ZANIMA!!! SAMO STATEMENT OD GODINU DANA U PLUSU!
Kao sto si napisao, necu ni ja slike nego da vidim statement uzivo....

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 29.11.2011, 16:46:44 »

Govorili su da je potrebno 4-5 godina iskustva da shvatis forex.... Bili su u pravu... ja sam posle 5 godina shvatio da je to cisto uzimanje para od strane brokera....

Mozes biti u plusu, mesec, dva, tri, cetri, pet, pa ti se osladi a onda PUFFFF... Ode sve brokeru...

U svemu ovome zaradjuju samo brokeri, zato ih i ima sve vise i vise...

Kao sto je moj deda govorio "Ako hoces da dobijes na lotu, otvori sam svoj kiosk i neka narod tebi uplacuje pare, samo ces tako doci do njih"

E tako je i u forexu, ako hoces da zaradis na forexu, otvori svoju brokersku kucu pa neka narod uplacuje kod tebe i trejda tj. gubi novac (ko i zaradi par meseci, na kraju ce izgubiti i to i jos ce doneti...)... Samo ces tako moci da zaradjujes na forexu i nikako drugacije... Samo ako si ti blagajnik, tj. brokerska kuca....

Ima istine, ali malo i gresis, moze se zaraditi na forexu, ali ga treba ozbiljno shvatiti. Mora se napraviti plan po kome se trguje i nikako odstupati od plana, dzabe i profitabilna strategija ako se ne drzis isplaniranog, a u dobar plan ubrajam:
-dobro znanje trgovca i njegove sposobnosti
-dobra strategija
-dobar MM
-dobar broker
-STRPLJENJE I DISCIPLINA

Brokeri su cudo, tu nema price, zato treba traziti iskljucivo ECN brokere a ne MARKET MAKER-e koji igraju protiv nas.
Ali ako imamo dobar plan, onda nam ni Market Maker-i ne mogu nista :)

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 29.11.2011, 16:51:45 »
Pipson  malo je cudno da nakon 5 godina ovo napises.... i pritom raspolazes sa zavidnim kapitalom..  Iskreno meni je sada vece pitanje koliko si ti ozbiljan, i da li je ovo mala sala sa tvoje strane... Jer nakon ovakvih postova tesko ko moze da te shvati ozbiljno u bilo cemu..
mada uvek je dobro malo prodrmati raspolozenje :)
« Poslednja izmena: 29.11.2011, 17:06:42 davidsp »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 29.11.2011, 16:53:56 »
I jos nesto, ako ja pravim dobre rezultate na forexu, ne treba mi niciji racun sa kojim bih radi na procenat, jer to mogu raditi na svom racunu, to je moje misljenje, tako da ja nikad ne bih nekom dao svoj racun da on upravlja njim, ne bih imao poverenja ni sa tima statmentom od godinu dana sa svakim mesecom u profitu :)

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 29.11.2011, 17:04:34 »
Pipson  malo je cudno da nakon 5 godina ovo napises.... i pritom raspolazes sa zavidnim kapitalom..  Iskreno meni je sada vece pitanje koliko si ti ozbiljan, i da li je ovo mala sala sa tvoje strane...

Pokazi mi to sto zelim... statement od godinu dana u plusu i mozemo se dogovoriti kada ces poceti sa vođenjem mog racuna, za pocetak 50 000 evra...

Pokazi statement i videces koliko sam ozbiljan...

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 29.11.2011, 17:13:54 »
...
« Poslednja izmena: 30.11.2011, 07:44:17 davidsp »

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 29.11.2011, 17:15:59 »
I jos nesto, ako ja pravim dobre rezultate na forexu, ne treba mi niciji racun sa kojim bih radi na procenat, jer to mogu raditi na svom racunu, to je moje misljenje, tako da ja nikad ne bih nekom dao svoj racun da on upravlja njim, ne bih imao poverenja ni sa tima statmentom od godinu dana sa svakim mesecom u profitu :)

Ako trenutno i pravis dobre rezultate. Mislis da ces moci tako da radis godinu dana ili dve ili vise godina?? Pogotovo vidim da radis na TF 15

Ako radi na manje TF, vec nakon par meseci ces poceti da gubis zivce, jer si primoran da buljis stalno u racunar...

Ako radis na veci TF (sto je za mene puuuuuno sigurnija opcija na forexu, minimum TF H4) ne mozes da ocekujes velik profit, znaci sa malom investicijom, nikad neces moci zaraditi dovoljno koliko gubis vremena za racunarom i na kraju ces se iznervirati i smanjiti TF i sve izgubiti iopet... Jer skalping kad tad dodje glave....

Ja nudim gotovu lovu, za pocetak 50 000 evra - koliko god napravis od profita tebi ide 30%
A kroz mesec dana investicija bi se popela na milion evra... Opet tebi od profita 30%

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 29.11.2011, 17:23:57 »
Pipson  malo je cudno da nakon 5 godina ovo napises.... i pritom raspolazes sa zavidnim kapitalom..  Iskreno meni je sada vece pitanje koliko si ti ozbiljan, i da li je ovo mala sala sa tvoje strane...

Pokazi mi to sto zelim... statement od godinu dana u plusu i mozemo se dogovoriti kada ces poceti sa vođenjem mog racuna, za pocetak 50 000 evra...

Cekam da prvo procitas sve ponude koje si vec dobio, i da oslobodis onda sanduce za postu.. :)

Nazalost od nikoga nisam dobio ponudu, a ne verujem ni da cu je dobiti... ;)

Van mreže markot

• Moderator
  • Sr. Member
  • Alea iacta est !
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 29.11.2011, 17:28:21 »

Pipson,

sa  tolikim  novcem, nece  ti  biti  problem  da  podjes  do Svajcarske  ili  Londona i  sisguran  sam da  ce  ti  ponuditi  ono   sto  te  interesuje.
Nema  potrebe  ovdje  da  reklamiram  bilo  koga,  ali  mislim da  je svima  poznat  John  Paulson koji  i danas uredno  trguje  na  svom  bloomberg  terminalu.
Retail  trading,  ili kucno  trejdanje, je  vecinom za  zaradjivanje  dodatne  plate  ili  primarne  zarade koja  ne  ide  u milione(makar  na retail  nivou).