Čitao sam nešto malo o trgovanju sa EA, ali mi nije jasno zašto se trejderi odlučuju za trgovanje sa njima,
kada mogu i ručno?
Nadam se da nije jako glupo pitanje.
Pozdrav novifx i dobro nam došao,
ni jedno pitanje nije glupo ako se postavi na pravom mestu.
Što se tiče postavljenog pitanja, evo ukratko par osnovnih razloga i prednosti trgovanja sa EA.
EA vam omogućava ono što je san svakog trejdera, a to je trgovanje 0-24h, 5/7 dana.
Expert Advisors su autoamtizovani sistemi koji kao što im i sama reč, kaže rade sami, tj oni rade ono što im vi zadate ili ti po onim podešavanjima koja im vi postavite.
Predstavljaju gotove sisteme , tj. strategije koje su programirane tako da otvaraju i zatvaraju naloge kako vama odgovara.
Postoji puno vrsta EA, kao i što postoji puno vrsta trgovačkih strategija. Pa ih i po logičkom sledu možemo podeliti na profitabilne i neprofitabilne, a na vama je SAMO da ih razlikujete
Najzastupjeniji su među trejderima koji su razvili strategije pa ih kasnije preneli u EA, kako ne bi morali biti non stop ispred računara.
Međutim u zadnje vreme su postali veoma popularni među početnicima i trejderima koji nemaju profitabilne gotove strategije i koji bi ujedno da preskoče prve i najteže korake u Forexu, a to je EDUKACUJA.
Praktično dobijate gotov sistem, SAMO još treba da je i profitabilan...
Ako imate još koje pitanje u vezi EA, slobodno ovde postavite, jer je ovo moje omiljeno područje, ugodno trgovanje vam želimo.