Autor Tema: Koje su prednosti trgovanja sa Expert Advisors-om  (Pročitano 3831 puta)

Van mreže novifx

• Pogledaj profil
Koje su prednosti trgovanja sa Expert Advisors-om
« poslato: 26.07.2010, 16:05:18 »
Čitao sam nešto malo o trgovanju sa EA, ali mi nije jasno zašto se trejderi odlučuju za trgovanje sa njima,
kada mogu i ručno?
Nadam se da nije jako glupo pitanje.  :D

Van mreže FXMaster

• Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: Koje su prednosti trgovanja sa Expert Advisors-om
« Odgovor #1 poslato: 26.07.2010, 16:24:02 »
Čitao sam nešto malo o trgovanju sa EA, ali mi nije jasno zašto se trejderi odlučuju za trgovanje sa njima,
kada mogu i ručno?
Nadam se da nije jako glupo pitanje.  :D
Pozdrav novifx i dobro nam došao,
ni jedno pitanje nije glupo ako se postavi na pravom mestu.
Što se tiče postavljenog pitanja, evo ukratko par osnovnih razloga i prednosti trgovanja sa EA.
EA vam omogućava ono što je san svakog trejdera, a to je trgovanje 0-24h, 5/7 dana.  ::)
Expert Advisors su autoamtizovani sistemi koji kao što im i sama reč, kaže rade sami, tj oni rade ono što im vi zadate ili ti po onim podešavanjima koja im vi postavite.
Predstavljaju gotove sisteme , tj. strategije koje su programirane tako da otvaraju i zatvaraju naloge kako vama odgovara.
Postoji puno vrsta EA, kao i što postoji puno vrsta trgovačkih strategija. Pa ih i po logičkom sledu možemo podeliti na profitabilne i neprofitabilne, a na vama je SAMO da ih razlikujete  :-\
Najzastupjeniji su među trejderima koji su razvili strategije pa ih kasnije preneli u EA, kako ne bi morali biti non stop ispred računara.
Međutim u zadnje vreme su  postali  veoma popularni među početnicima i trejderima koji nemaju profitabilne gotove strategije i koji bi ujedno da preskoče prve i najteže korake u Forexu, a to je EDUKACUJA.
Praktično dobijate gotov sistem, SAMO još treba da je i profitabilan...  8)
Ako imate još koje pitanje u vezi EA, slobodno ovde postavite, jer je ovo moje omiljeno područje, ugodno trgovanje vam želimo.
« Poslednja izmena: 26.07.2010, 16:27:20 FXMaster »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 10.08.2010, 23:31:44 »
Svaki EA je napravljen sa nekom logikom, načinom razmišljanja, matematičkom formulom itd...
Na svakom EA treba puno da se radi, ukoliko želite profitabilnost tokom cele godine.
Poenta kod kupovine EA (da li je profitabilan ili ne) je što vi ne poznajete autora tog EA, a samim tim nemate ključnu podršku u procesu trgovanja.
Nama ne treba sistem koji će raditi mesec, dva ili tri - nama treba sistem koji će raditi zauvek uz određene izmene i podešavanja.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 03.09.2010, 13:25:49 »
Dali postoji robot koji ce pri nekoj ceni aktivirati odredjenu grupu unapred zadatih pending oredr-a?
Npr ukoliko napravim tri grupe sa po tri pending ordera u svakoj grupi, trenutno mi je aktivna jedna grupa(tj imam otvoreni nalog i dva pending ordera), ako se dostigne TP vrednost iz trenutno otvorenog naloga da se dva pending ordera na cekanju obrisu a da se aktivira novi nalog sa dva nova pending ordera, isti slucaj i za trecu grupu.
Nisam siguran dali sam ovo dobro objasnio pa slobodno pitajte ako ima nekih dodatnih pitanja ili kritikujte ako ovo nema veze sa vezom  ::)
« Poslednja izmena: 03.09.2010, 14:19:25 SuperFX »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 03.09.2010, 14:20:16 »
Dali postoji robot koji ce pri nekoj ceni aktivirati odredjenu grupu unapred zadatih pending oredr-a?
Npr ukoliko napravim tri grupe sa po tri pending ordera u svakoj grupi, trenutno mi je aktivna jedna grupa(tj imam otvoreni nalog i dva pending ordera), ako se dostigne TP vrednost iz trenutno otvorenog naloga da se dva pending ordera na cekanju obrisu a da se aktivira novi nalog sa dva nova pending ordera, isti slucaj i za trecu grupu.
Nisam siguran dali sam ovo dobro objasnio pa slobodno pitajte ako ima nekih dodatnih pitanja ili kritikujte ako ovo nema veze sa vezom  ::)

To što ti zahtevaš nemam, ali nije problem da se napravi !

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 03.09.2010, 14:52:58 »
Mozda nebi bilo lose da se otvori jedan deo foruma gde bi se postavljali zahtevi, molbe... za pravljenje EA,
mozda mi programerski nepismeni imamo neke dobre ideje ali ih ne znamo realizovati  :D

A sto se tice konkretno ovog iz mog predhodnog posta bio bih zahvalan ukoliko bi neko nasao vremena da skrpi nesto sto tako funkcionise.
« Poslednja izmena: 03.09.2010, 15:01:32 dukfx »

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 03.09.2010, 14:55:47 »
Mozda nebi bilo lose da se otvori jedan deo foruma gde bi se postavljali zahtevi, molbe... za pravljenje EA,
mozda mi programerski ne pismeni imamo neke dobre ideje ali ih ne znamo realizovati  :D

A sto se tice konkretno ovog iz mog predhodnog posta bio bih zahvalan ukoliko bi neko nasao vremena da skrpi nesto sto tako funkcionise.

Uzeću te u razmatranje !  ;)

Van mreže NenadPavlov

• Moderator
  • Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 11.11.2010, 23:40:13 »
Dok SuperFX ne razmotri zahtev za otvarenje teme gde bi se predlagale ideje za EA - upravo čitam o hedžingu i institucionalnoj strategiji, pa se pitam da li već postoji EA koji bi recimo u petak otvarao,  a u nedelju zatvarao pozicije, možda automatizovati otvaranje 3-4 para istovremeno? Ili da mu se zadaju datumi ona 3 izveštaja pa da on sam pootvara šta treba i kad treba?  8)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #8 poslato: 12.11.2010, 04:06:50 »
Dok SuperFX ne razmotri zahtev za otvarenje teme gde bi se predlagale ideje za EA - upravo čitam o hedžingu i institucionalnoj strategiji, pa se pitam da li već postoji EA koji bi recimo u petak otvarao,  a u nedelju zatvarao pozicije, možda automatizovati otvaranje 3-4 para istovremeno? Ili da mu se zadaju datumi ona 3 izveštaja pa da on sam pootvara šta treba i kad treba?  8)

http://www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/ea-news/