Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55579 puta)

Van mreže davidsp

• Hero Member
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #150 poslato: 13.11.2011, 00:06:08 »
Takve situacije se ne desavaju cesto... ali ipak postoji mogucnost..
jedno resenje je da se prihvati SL, na odredjenom broju nivoa..
a drugo opasnije resenje je da kada cena nakon otvorenih svih nivoa u trenutku otvaranja 8 nivoa jedne strane pokrene ponovo istu logiku.. to bi omogucilo da onda u povratku ka prvom signalu, pokrije sve pozicije jedne strane.. i mali prelazak na drugi zatvara paket.. Ova druga logika nebi trebala da juri profit vec samo izlazak na BE..
Ovo bi u vecini slucajeva pozitivno zatvorilo paket.. ali postoji opasnost da se udje u Grid logiku koja u jednom trenutku moze da istopi racun... bilo bi dobro testirati ovo sa EA, i videti koliko puta bi se tako nesto desilo..
« Poslednja izmena: 13.11.2011, 00:08:11 davidsp »

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #151 poslato: 13.11.2011, 10:08:39 »
Takve situacije se ne desavaju cesto... ali ipak postoji mogucnost..
jedno resenje je da se prihvati SL, na odredjenom broju nivoa..
a drugo opasnije resenje je da kada cena nakon otvorenih svih nivoa u trenutku otvaranja 8 nivoa jedne strane pokrene ponovo istu logiku.. to bi omogucilo da onda u povratku ka prvom signalu, pokrije sve pozicije jedne strane.. i mali prelazak na drugi zatvara paket.. Ova druga logika nebi trebala da juri profit vec samo izlazak na BE..
Ovo bi u vecini slucajeva pozitivno zatvorilo paket.. ali postoji opasnost da se udje u Grid logiku koja u jednom trenutku moze da istopi racun... bilo bi dobro testirati ovo sa EA, i videti koliko puta bi se tako nesto desilo..

Planirano je nešto slično k ovome(nije ista logika) i izlazak u takvoj situacije je upravo BE(odnosno mali profit) no to treba vidjeti s programerom da li je uopče moguće to riješiti u EA (moju zamisao koju sam uradio sada ručno i trenutno je u testiranju). Po izlasku iz pozicije ću javiti dali to ili S/L.

Van mreže dzon

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #152 poslato: 13.11.2011, 15:55:46 »
dal je moguce pokrenuti EA na platformi dok je trziste zatvoreno ?

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #153 poslato: 13.11.2011, 16:24:12 »
dal je moguce pokrenuti EA na platformi dok je trziste zatvoreno ?

Mozes ga samo ubaciti u platformu i postaviti podesavanja, ali nikakvi nalozi se nece otvarati dok se trziste ne otvori.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #154 poslato: 14.11.2011, 17:46:35 »
Radim na poboljšanju strategije u smislu da kada se nalozi otvaraju u večem broju od 6 u svaku stranu potrebno je dodati (odnosno preklopiti buy i sell naloge - postaviti ručno nove pendinge)

primjer ako imamo otvoreno 6 naloga na obje strane:

1,3040 buy otvaranjem buy na 1,3160 ovdje postavlja sell stop pending
1,3060 buy
1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy

itd.

1,3060 buy otvaranjem buy na 1,3180 ovdje postavlja sell stop pending
1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy
1,3180 buy

Ovo je primjer za buy isto se primjenjuje i za sell naloge otvaranjem sell pendinga postavljaju se u istom smislu i buy pendinzi. Ovo će dovesti do toga da ćete imati otvoreno na istom mjestu i sel i buy nalog pa će jedni prevladati.

Druga vrlo bitna stvar je da za ulaz preporučam koristiti ručno postavljeni pending nalog i to 90 pipa od vrha ili dna na h4 u kontra smjeru.

primjer:

ako je vrh onda sell pending postavite na 90 pipa ispod  vrha , a ako je dno onda buy pending postavite na 90 pipa iznad dna, postavku u ea za otvaranje ostalih naloga prilagodite prema trenutnoj cijeni i trendu, ako je cijena u trendu može ostati 20 pipa , no ako niste sigurni u trend tada stavite postavku na 90 pipa, mislim na ulaz 2.

Druga opcija je ona koju ja ne preferiram a to je S/L koji si sami odredite.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #155 poslato: 14.11.2011, 17:51:15 »
Tražim pomoć programera sa ovog sajta za izradu ovog EA (do kraja) ili potpuno novog kako želite (dosadašnji programer mi se opravdava nedostatkom vremena zbog preuređenja stana-kuće), sve je objašnjeno u postovima do sada no za sve što nije jasno na raspolaganju sam svaki dan od 14-22 sata skoro non stop , ostalo vrijeme nije poželjno jer treba se i spavati a i radim u firni te pristup netu imam samo preko mobitela a tako mi je teško bilo što pisati a pogotovo nešto više od toga.

Radim na poboljšanju strategije u smislu da kada se nalozi otvaraju u večem broju od 6 u svaku stranu potrebno je dodati (odnosno preklopiti buy i sell naloge - postaviti ručno nove pendinge)

1,3060 buy
1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy

itd.

1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy
1,3180 buy

Ovo je primjer za buy isto se primjenjuje i za sell naloge otvaranjem sell pendinga postavljaju se u istom smislu i buy pendinzi. Ovo će dovesti do toga da ćete imati otvoreno na istom mjestu i sel i buy nalog pa će jedni prevladati.

Druga vrlo bitna stvar je da za ulaz preporučam koristiti ručno postavljeni pending nalog i to 90 pipa od vrha ili dna na h4 u kontra smjeru.

primjer:

ako je vrh onda sell pending postavite na 90 pipa ispod  vrha , a ako je dno onda buy pending postavite na 90 pipa iznad dna, postavku u ea za otvaranje ostalih naloga prilagodite prema trenutnoj cijeni i trendu, ako je cijena u trendu može ostati 20 pipa , no ako niste sigurni u trend tada stavite postavku na 90 pipa, mislim na ulaz 2.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #156 poslato: 14.11.2011, 19:09:23 »
Ako znaš engleski a nesnađeš se ovde, najbolje je da kontaktiraš SteveHopwood na ForexFactory forumu
http://www.forexfactory.com/stevehopwood

Evo šta on kaže za bilo koji EA:

EA coding
If I code your EA for free, then I will share it here at FF. If you want me to code your EA without sharing, then my fee is $100 payable into my paypal account.

Tražim pomoć programera sa ovog sajta za izradu ovog EA (do kraja) ili potpuno novog kako želite (dosadašnji programer mi se opravdava nedostatkom vremena zbog preuređenja stana-kuće), sve je objašnjeno u postovima do sada no za sve što nije jasno na raspolaganju sam svaki dan od 14-22 sata skoro non stop , ostalo vrijeme nije poželjno jer treba se i spavati a i radim u firni te pristup netu imam samo preko mobitela a tako mi je teško bilo što pisati a pogotovo nešto više od toga.

1,3060 buy
1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy

itd.

1,3080 buy
1,3100 buy
1,3120 buy
1,3140 buy
1,3160 buy
1,3180 buy

primjer:

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #157 poslato: 14.11.2011, 19:40:24 »
Ako znaš engleski a nesnađeš se ovde, najbolje je da kontaktiraš SteveHopwood na ForexFactory forumu

EA coding
If I code your EA for free, then I will share it here at FF. If you want me to code your EA without sharing, then my fee is $100 payable into my paypal account.

Neznam što da ti odgovorim na ovo , osim da sam to tražio našao bi i sam.

Hvala !!!

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #158 poslato: 14.11.2011, 19:45:53 »
Pa po ovome sto ti je napisao ispada kao da je samo vama potreban ovaj EA, a vi ste trazili pomoc da se usavrsi, ajde da cujemo KO CE DA POMOGNE!

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #159 poslato: 14.11.2011, 20:11:04 »
Pa po ovome sto ti je napisao ispada kao da je samo vama potreban ovaj EA, a vi ste trazili pomoc da se usavrsi, ajde da cujemo KO CE DA POMOGNE!

Tako je, ja tražim da netko napiše kod za EA prema strategiji - uostalom pa mislim da je to svima jasno osim nekima i najbolje je o tome više i ne raspravljat, ajmo dalje sa strategijom ručno dok se netko ne javi da ju pretvori u EA.

Prvi dan s dodatkom u strategiji!

Testiranje je u tijeku !

Danas uspješno kao iz snova nadajmo se da će se tako i nastaviti. Profit se zatvara na 1500€c tako sam stavio u postavke.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #160 poslato: 14.11.2011, 20:38:02 »

Tako je, ja tražim da netko napiše kod za EA prema strategiji - uostalom pa mislim da je to svima jasno osim nekima i najbolje je o tome više i ne raspravljat, ajmo dalje sa strategijom ručno dok se netko ne javi da ju pretvori u EA.

Prvi dan s dodatkom u strategiji!

Testiranje je u tijeku !

Danas uspješno kao iz snova nadajmo se da će se tako i nastaviti. Profit se zatvara na 1500€c tako sam stavio u postavke.

Gledaćemo da pomognemo.

Van mreže apolo

• Newbie+
  • *
    • Pogledaj profil
« Odgovor #161 poslato: 14.11.2011, 23:28:45 »
Definitivno ova strategija ima problema sa bocnim kretanjem.Postavljanjem limit naloga moze donijeti dodatni profit pri ovakvom kretanju.Vec nekoliko dana testiram sa postavljanjem kontra naloga na drugom i sestom orderu postavljajuci  tp na drugom odnosno sestom orderu na suprotnoj strani u kontra smjeru.Pri kretanju cijene od jedne do druge grupe ordera od stop buy do stop sell zatvaraju se limit orderi.Ovim se prakticno jedan nalog potire a pri ovakvom cik cak kretanju omogucava vam da sakupljate profite dok ne naidje na jaci trend i nalozi se ne zatvore na predefinisanoj dobiti.Tako za realizaciju naloga umjesto 3-1 treba ce vam 4-1 umjesto 5-2 trebat ce vam 6-2.Dakle ove naloge je najbolje postavljati na 2,6 ,10 i to uslovno kad je situcija u nalozima 2-2,3-2 itd. i to u opadajucem volumenu jer kad naidje jak trend okrecu se protiv vas,ali se definitivno isplate,jer ovo cik cak kretanje moze jako dugo da traje,a trejderu s/l ovdje nista ne treba.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #162 poslato: 15.11.2011, 09:26:18 »
Pa ništa pokušavam da ti pomognem onoliko koliko ja mogu, neznam da li si uopšte razumio šta tamo piše, pošto se nisi izjasnio za engleski jezik. Čovjek kaže da će ti napisati EA samo ako dozvoliš da on tamo postavi temu na tvoju strategiju i isti taj EA a ako hoćeš da bude samo tvoje privatno onda je to 100$

EA coding

Hvala !!!

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #163 poslato: 15.11.2011, 12:01:17 »
zasto da trazim pomoc drugdje kad ovdje ima dovoljno potencijala i potrebna je samo volja.
Pa ništa pokušavam da ti pomognem onoliko koliko ja mogu, neznam da li si uopšte razumio šta tamo piše, pošto se nisi izjasnio za engleski jezik. Čovjek kaže da će ti napisati EA samo ako dozvoliš da on tamo postavi temu na tvoju strategiju i isti taj EA a ako hoćeš da bude samo tvoje privatno onda je to 100$

EA coding

Hvala !!!

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #164 poslato: 15.11.2011, 15:41:19 »
Neznam zašto su neki ljudi toliko nervozni i drčni, sve odgovaraju drsko, valjda prenose privatne probleme od kuće ovde???? Ja ti lijepo kao čovjeku u prvom postu napišem ''Ako znaš engleski a nesnađeš se ovde, '' da odeš tamo, znači ako se nesneđeš ovde a ti se ponašaš kao da sam te izvrjeđao!? Mislim da imam mnogo više iskustva od tebe na forexu u ostalom ja živim od toga,drugi posao nemam pa sve što mogu da uradim to je da ti pomognem a nikako odmognem, ako se vratiš malo nazad vidjećeš da sam ti već pisao da ti ovo nije dobro i da će zaglaviti i pisao sam ti da unosiš ručno kontra stranu kada ode u jednu ali pošto vidim da me ignorišeš pa tek sada nakon mjesec pišeš isto to ja sam odustao sa savjetima.Sada ti kažem za EA a ti poludiš. Prvo pipson tamo kod elitea napada a sad ti ovde. Ako će ti neko pomoći extra a ako neće što možeš, vrati se na pređašnje postove kada sam i ja sam pozivao programere da ti pomognu kada niko nije ni obraćao pažnju na tvoju temu. Još samo da ti kažem treba biti zahvalan kada neko hoće da ti pomogne, ja sam prije godinu i pol plaćao dva koda po 1000 EUR da mi čovjek napiše a ovde je sve free.
Toliko o zahvalnosti.

zasto da trazim pomoc drugdje kad ovdje ima dovoljno potencijala i potrebna je samo volja.

EA coding

Hvala !!!