Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55598 puta)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #135 poslato: 02.11.2011, 20:41:54 »
kako da ubacim EA na platformu?meni ne ide od ruke to,mozda grijesim nedje,a posto sam i relativno nov u ovom da ne lupam sta sam pokusavao :).dal postoji mogucnos da ne dozvoljavaju da se ubaci na platformu.
kao i koju EA koristit 3 ili 2?

Preporučam EA 3 ako ti nije pomogao savjet FXModeratora javi mi se na PP, pa ću ti pokušati pomoći. Samo da napomenem da se na bonus i natjecateljskim računima nemože koristiti EA, nego samo na demo te live računima.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #136 poslato: 02.11.2011, 22:12:23 »
Da li neko zna zasto strategija ne radi na Admiral Market meta traderu?
 I evo voleo bih da dobijem savet:
Imam 200 dolara na live racunu, poluga je 1:1000, sad ja stvarno ne znam koliko je tu jedan lot (ako bi mi neko pomogao izrazeno u dolarima), e sad koje je najbolje podesavanje strategije jel ostaje onaj predlog o otvorenih po 20 pendinga? I usput kad ocekujemo novu verziju :)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 03.11.2011, 06:32:18 »
Da li neko zna zasto strategija ne radi na Admiral Market meta traderu?
Imam 200 dolara na live racunu, poluga je 1:1000, sad ja stvarno ne znam koliko je tu jedan lot (ako bi mi neko pomogao izrazeno u dolarima), e sad koje je najbolje podesavanje strategije jel ostaje onaj predlog o otvorenih po 20 pendinga? I usput kad ocekujemo novu verziju :)

Meni radi,  nešto nisi dobro podesio, sa 200$ i polugom 1000(mada nisam čuo za više od 500) mogao bi sa lotom 1 bez brige jeran lot bi trebap biti oko 10$ no nisam siguran jer tu polugu još nisam vidio.

Van mreže dukfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 03.11.2011, 09:25:55 »
Nisi trebao ni otvarati live racun dok to nisi naucio i preporucujem ti da otvoris demo sa istim uslovima i tamo testiraj strategiju.
Ne znam jel u pitanju cent racun ali ako nije ne ulazi ni pod razno sa jednim lotom, vrednost pipa nema veze sa polugom. Vrednost pipa sa jednim lotom je 10$.
Bolje izracunaj sam sta ti odgovara
http://www.forexsrbija.rs/kalkulator-vrednosti-trgovine.html

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #139 poslato: 03.11.2011, 10:13:27 »
Na mom racunu demo kod admirala 10000$ ima opcija 0.01 loto to je 10 centi  je 1 pip,kreditna podrska je 1 prema 500,tako da umesto 13.70$ zauzima 2.74$ od kapitala,trenutno ima 6 bay poz i 5 sel poz otvorenih minus je oko 750 pipsa sto je u datoj situaciji 75$,na osnovu tvojih 200$ vidis gde bi trenutno bio.E sada neznam kakav je tvoj real racun,na ovom je min 10 centi 1 pip ,ako na tvoj rear racun ima i manja opcija 1 cent jedan pip to je i bolje odnosno sigurnije.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 03.11.2011, 12:00:26 »
Na osnovu str87vg/165 iznecu misljenje o expertovoj str ili EA,trenutno imam 6 bay poz i 5 sel poz minus je bio naj veci oko 8% ,sada mnogi misle da se rizikuje 8% da bi se izaslo sa 3% tp,medjutim moze on otvoriti i svih 10 poz bay i svih 10 poz sel i imati 15 -20% gubitka ,ali jednostavno se mora odvojiti od desetog naloga na bay ili sel sve jedno i otici 100-150 pip i ostvariti 3% profita,zazmak na svih 10 bay i 10 sel poz je 400 pip i onih 40 to jeste razmak od prve bay do prve sel poz je tih 40 pip,sve zajedno je 440 ,kada bi otvorilo svih 10 i bay i sel naloga sto je raspon dole gore 440 pip,jednostavno mora otici negde dole ili gore po 3% TP

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #141 poslato: 03.11.2011, 12:47:09 »
Na osnovu str87vg/165 iznecu misljenje o expertovoj str ili EA,trenutno imam 6 bay poz i 5 sel poz minus je bio naj veci oko 8% ,sada mnogi misle da se rizikuje 8% da bi se izaslo sa 3% tp,medjutim moze on otvoriti i svih 10 poz bay i svih 10 poz sel i imati 15 -20% gubitka ,ali jednostavno se mora odvojiti od desetog naloga na bay ili sel sve jedno i otici 100-150 pip i ostvariti 3% profita,zazmak na svih 10 bay i 10 sel poz je 400 pip i onih 40 to jeste razmak od prve bay do prve sel poz je tih 40 pip,sve zajedno je 440 ,kada bi otvorilo svih 10 i bay i sel naloga sto je raspon dole gore 440 pip,jednostavno mora otici negde dole ili gore po 3% TP
U bilo kojem trenutku kada ulazim na 57 pip suprotno od trenda bay ili sel stop,mogao bih hteti i 5 ili 10 pa cak i vise posto TP,ali zbog ovakvih situacija 3% TP dosta i onda ulazak u nove poz.Jer ako bi isao na otvatanje jos naloga  11 ,12 15,mogao bi opet da otvori petnaesti nalog na bay stop i da ga vrati na dole skroz na sel stop onda bi minu,s bio i 40-50%,ovako ako na deseti nalog bay stop ako ne uspe 3% tp i do petnaestog naloga bay stop na primer cekam ga onda dole na 3%TP tako dalje ne idem u moguce minuse dok se ne resi postojeca situacija.U sadasnjoj situaciji znaci nema otvaranja novih poz,vec cekam da se sama resi ili gore ili dole,posto kod mene EA3 zna da dodje i do 4 ili 5% TP a kada pocne da pada gasi ga na nesto vise od 3%,zbog sigurnosti ja cu izaci rucno pogasiti poz na vise od 3 % TP,i uci u nove na 57 suprotno od trenda

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 03.11.2011, 13:18:06 »
U bilo kojem trenutku kada ulazim na 57 pip suprotno od trenda bay ili sel stop,mogao bih hteti i 5 ili 10 pa cak i vise posto TP,ali zbog ovakvih situacija 3% TP dosta i onda ulazak u nove poz.Jer ako bi isao na otvatanje jos naloga  11 ,12 15,mogao bi opet da otvori petnaesti nalog na bay stop i da ga vrati na dole skroz na sel stop onda bi minu,s bio i 40-50%,ovako ako na deseti nalog bay stop ako ne uspe 3% tp i do petnaestog naloga bay stop na primer cekam ga onda dole na 3%TP tako dalje ne idem u moguce minuse dok se ne resi postojeca situacija.U sadasnjoj situaciji znaci nema otvaranja novih poz,vec cekam da se sama resi ili gore ili dole,posto kod mene EA3 zna da dodje i do 4 ili 5% TP a kada pocne da pada gasi ga na nesto vise od 3%,zbog sigurnosti ja cu izaci rucno pogasiti poz na vise od 3 % TP,i uci u nove na 57 suprotno od trenda

Nije potrebno da gasiš pozicije jednu po jednu pogotovo ako radiš sa EA 3 jer tih 3% preračunaj u dolare/eure ili koju vrstu acc već imaš te postavi zatvori na iznos balansa (npr: 100 $ - 3% = 3$. No ja savjetujem da staviš barem 5% znaći 5$ pa ako krene na dolje promjeniš u postavkama na 3 % odnosno 3 $ i automatski će ti EA početi zatvarati pozicije u profitu.

Ima još jedan način a taj je da ostaviš pa čak i povečavaš postotak profita ako trend pokazuje da bi tečaj odnosno profit trebao rasti i dalje tako da postaviš S/L na sve otvorene naloge tako da ti u slučaju pada tečaja zatvori na određenom profitu.

Ovo sve će biti u finalnoj verziji EA. Kada? Kada programer nađe dovoljno vremena i sve to uradi.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 03.11.2011, 13:23:47 »
Nisi trebao ni otvarati live racun dok to nisi naucio i preporucujem ti da otvoris demo sa istim uslovima i tamo testiraj strategiju.
Ne znam jel u pitanju cent racun ali ako nije ne ulazi ni pod razno sa jednim lotom, vrednost pipa nema veze sa polugom. Vrednost pipa sa jednim lotom je 10$.
Bolje izracunaj sam sta ti odgovara
http://www.forexsrbija.rs/kalkulator-vrednosti-trgovine.html
Sory zaboravio sam napomenuti da 1 lot može samo sa cent acc na 100$.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 09.11.2011, 00:04:23 »
I dalje 8 bay i 4 sel poz.Ovo nema nameru da se resava

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 09.11.2011, 04:42:35 »

Da baš smo sa strategijom zaštekali odnos eur/usd, no mislim da će danas biti dan d ili gore ili dole jer ovo već mislim da je već 7 dana u kanalu ni dole ni gore.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 09.11.2011, 07:04:56 »

Da baš smo sa strategijom zaštekali odnos eur/usd, no mislim da će danas biti dan d ili gore ili dole jer ovo već mislim da je već 7 dana u kanalu ni dole ni gore.
I po str87vg blizi se resenje situacije

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 09.11.2011, 13:55:55 »

Mnogo bolje rezultate daje sa otvaranjem svakih 10 pipova i naravno manji TP, tako reći pa nikada ne zaglavi. Najbolje je ako postaviš TP na 10 Eura a pip ima vrijednost 1 Eura na računu od 1000 Eura znači čim otvori i ode 10 pipova on naplati a to je 1% računa, više nego dovoljno i onda tako ide dalje kada zaglavi otvara svakih 10 i brže zatvara a ovo što si ti postavio kao default na svakih 20 da otvara i veći TP kao 15% može da drži i po 15 dana da zaglavi, a šta dobijaš sa tim ništa‚, hebeš 15% kad si 15 dana zaglavljen a ovako možeš svaki dan da praviš nekoliko puta po 1% recimo 4% pa to pomnoži sa 15 dana i vidiš da imaš 60% još ako ti broker naplaćuje swap, gadno je. Postavi jedan demo po ovim postavkama pa ćeš da vidiš a ništa te ne košta. Ja inače neradim po ovoj strategiji ali je vidim kao alternativu za čupanje iz promašenih trejdova.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #148 poslato: 09.11.2011, 20:17:28 »

Trenutno 8 poz bay i 8 sel ,minus 16 posto,izadji iz ove situacije je cini mi se nimoguce,Treba ostaviti sve kako jeste samo treba odrediti procenat rizika na koji bi se izlazilo od 5 do 10% i ulazilo u nove poz.Otvaranje novih poz na ove je dosta rizicno i nastavljati.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 12.11.2011, 17:37:19 »

Trenutno 8 poz bay i 8 sel ,minus 16 posto,izadji iz ove situacije je cini mi se nimoguce,Treba ostaviti sve kako jeste samo treba odrediti procenat rizika na koji bi se izlazilo od 5 do 10% i ulazilo u nove poz.Otvaranje novih poz na ove je dosta rizicno i nastavljati.

Da nastao je mali problem sa puno otvorenih naloga na obje strane no mislim da sam pronašao riješenje samo da malo to istestiram pa ću i objaviti , a i još se moram posavjetovati sa programerom jel moguće to staviti da i to radi EA jer ako to EA ne može uraditi morat čemo odrediti postotak za S/L.