Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55643 puta)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #105 poslato: 31.10.2011, 14:09:48 »
Od petka sam imao 3 bay i 2 sel poz,jednu poz bay sam ugasio sa -1% predpostavio sam da ce dole da bi smanjio gubitak,isto tako ob petka sam otvorio i sel aus -usd ,kada je jutros uzimao profit osim sto je pogasio sve poz na eur-usd u istom tom trenutku ugasio je i aus-usd,verovatno da pamti broj poz  pa je i aus-usd zatvorio,ili je sa aus-usd bilo 5% profita pa je i njega zatvorio

Ne mogu ti na ovo jasnije odgovoriti osim da mi je programer rekao da se strpim da se EA posloži do kraja sa svim mojim zamislima pa će onda tek staviti da se može raditi sa više parova.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #106 poslato: 31.10.2011, 14:28:09 »
Trebalo mi je malo vremena da analiziram sta se ovde radi,primenom str 87vg znacajnih nivoa 22,42 87 i 165 pip dosao sam do zakljucka da se uklapa u okviru desavanja unutar str 87vg.Takodje sam odredio ulaz rucno na 57 pip suprotno od trenda,to jeste uvek se moze uci odnossno postaviti prvi nalog bay ili sel stop.Npr cena sada naj niza 1.3968+57 je 1.4015 tu postavi bay stop,znaci trend je dole a nalog se postavlja suptotno od trenda to jeste BAY STOP,ostale naloge ce sam otvoriti.Kada je cena bila gore na 1.4245 tada -57 je 1.3988 tu se postavlja SEL STOP ostale otvara sam.TP 3% i novi ulazak moze odma na isti nacin i naravno prva poz suprotno od trenda +-57 pip zavisno gde je cena gore ili dole.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #107 poslato: 31.10.2011, 14:28:53 »
Evo kako je prošla zadnja sesija.

Mala napomena da nekog ne zbuni uvijek skoro jedan te isti saldo na grafu, to je zato jer profit uvijek uzimam van(isplačujem na moneybookers)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #108 poslato: 31.10.2011, 14:37:08 »
Trebalo mi je malo vremena da analiziram sta se ovde radi,primenom str 87vg znacajnih nivoa 22,42 87 i 165 pip dosao sam do zakljucka da se uklapa u okviru desavanja unutar str 87vg.Takodje sam odredio ulaz rucno na 57 pip suprotno od trenda,to jeste uvek se moze uci odnossno postaviti prvi nalog bay ili sel stop.Npr cena sada naj niza 1.3968+57 je 1.4015 tu postavi bay stop,znaci trend je dole a nalog se postavlja suptotno od trenda to jeste BAY STOP,ostale naloge ce sam otvoriti.Kada je cena bila gore na 1.4245 tada -57 je 1.3988 tu se postavlja SEL STOP ostale otvara sam.TP 3% i novi ulazak moze odma na isti nacin i naravno prva poz suprotno od trenda +-57 pip zavisno gde je cena gore ili dole.
Mislio sam na novi ulazak cim zatvori sve poz pa bilo to u minus ili plus.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #109 poslato: 31.10.2011, 14:37:43 »

Rekao si:
''Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.''

Jel to radis na taj način što opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False pa onda tek kada uđeš ručno u trade onda otvoriš EA i  opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na true i on tada sve podesi? Interesuje me zbog toga da li EA prepozna ručno otvorenu opciju? Bilo bi dobro kad bi mogli probati i ostale parove.

Pa jasno je kao dan da ako opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False možeš otvoriti prvi pending ili instant ručno.

EA podesi prema postavkama ostale pendinge i nije potrebno ništa dirati, osim ako želiš da ti po zatvaranju profita sljedeča sesija počne automatski onda podesiš opciju ''Ulaz_automatski''  na true.

Za sada se može raditi sa jednim parom, strpi se za više parova, objavit ću kada bude EA spreman za to.

Neznam da li se ovo još kome dešava, inače sam postavio na Demo račun forex4you (znam da broker nema veze ali eto da naglasim), koristim verziju EA3, opciju ''Ulaz_automatski'' podesim na False otvorim prvi instant ručno ali EA poslije toga uopšte neotvara ako sam ja ručno to uradio, vratim ga na ''Ulaz_automatski'' True ali ništa ne regira sve dok ja ne zatvorim ručno ovu ručno otvorenu opciju i tada iste sekunde on počne da postavlja naloge!? Sve sam probao, da ostavim i na False i na True nakon što ja ručno uđem ali ne vrijedi, vidim u Journal-u i Experts da nema rekcije.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #110 poslato: 31.10.2011, 15:21:49 »
Ja radim sa Admiralom i liteforexom  i sve radi besprijekorno i to sa real i demo accountima.

Rekao si:
''Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.''

Jel to radis na taj način što opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False pa onda tek kada uđeš ručno u trade onda otvoriš EA i  opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na true i on tada sve podesi? Interesuje me zbog toga da li EA prepozna ručno otvorenu opciju? Bilo bi dobro kad bi mogli probati i ostale parove.

Pa jasno je kao dan da ako opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False možeš otvoriti prvi pending ili instant ručno.

EA podesi prema postavkama ostale pendinge i nije potrebno ništa dirati, osim ako želiš da ti po zatvaranju profita sljedeča sesija počne automatski onda podesiš opciju ''Ulaz_automatski''  na true.

Za sada se može raditi sa jednim parom, strpi se za više parova, objavit ću kada bude EA spreman za to.

Neznam da li se ovo još kome dešava, inače sam postavio na Demo račun forex4you (znam da broker nema veze ali eto da naglasim), koristim verziju EA3, opciju ''Ulaz_automatski'' podesim na False otvorim prvi instant ručno ali EA poslije toga uopšte neotvara ako sam ja ručno to uradio, vratim ga na ''Ulaz_automatski'' True ali ništa ne regira sve dok ja ne zatvorim ručno ovu ručno otvorenu opciju i tada iste sekunde on počne da postavlja naloge!? Sve sam probao, da ostavim i na False i na True nakon što ja ručno uđem ali ne vrijedi, vidim u Journal-u i Experts da nema rekcije.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #111 poslato: 31.10.2011, 15:40:28 »

Probaj da staviš gde ti je aktivan EA chart na TF 1min. i da mu instaliraš najnoviju verziju platforme (mislim da je trenutno u opticaju verzija 409).

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #112 poslato: 31.10.2011, 17:56:19 »
Još profita danas!

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #113 poslato: 31.10.2011, 18:40:05 »

Probaj da staviš gde ti je aktivan EA chart na TF 1min. i da mu instaliraš najnoviju verziju platforme (mislim da je trenutno u opticaju verzija 409).

Inače ga držim na TF 1min a platformu sam skinuo novu sa njihovog sajta ali evo ponovo ću. Hvala ti u svakom slučaju.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #114 poslato: 31.10.2011, 18:47:28 »
Još profita danas!

Evo od petka šta sam napravio 73.33%, većinu sam radio sa usmjerenim trejdovima. Jednom mi se desio problem nije zatvorio sve trejdove i tako ih ostavio pa nije mogao nove da otvori, to je opasno može da zezne račun ako nismo pored. Problem je u tome što ovaj EA šalje samo jednom naredbu i ako je broker odbije EA je neće ponoviti, znači programer bi ga trebao podesiti da šalje konstantno sve dok broker ne prihvati i sve zatvori, kao što radi ona scripta close all position. Danas sam ulazio dosta ručno i koristio sam jednu scriptu koju sam skinuo sa neta Close_Trades_Afther_Profit_Reached, u nju samo upišem na koliko love plusa da zatvori isto kao u ovom EA i ona neprestano šalje naredbe dok sve ne zatvori.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #115 poslato: 31.10.2011, 18:54:07 »
Ja nisam najbolje razumeo ovaj rucni ulaz, jel to znaci kad napravim ako imam neki signal instant trgovinu jednu, on od nje otvori sve ostale?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #116 poslato: 31.10.2011, 19:04:56 »
Još profita danas!

Evo od petka šta sam napravio 73.33%, većinu sam radio sa usmjerenim trejdovima. Jednom mi se desio problem nije zatvorio sve trejdove i tako ih ostavio pa nije mogao nove da otvori, to je opasno može da zezne račun ako nismo pored. Problem je u tome što ovaj EA šalje samo jednom naredbu i ako je broker odbije EA je neće ponoviti, znači programer bi ga trebao podesiti da šalje konstantno sve dok broker ne prihvati i sve zatvori, kao što radi ona scripta close all position. Danas sam ulazio dosta ručno i koristio sam jednu scriptu koju sam skinuo sa neta Close_Trades_Afther_Profit_Reached, u nju samo upišem na koliko love plusa da zatvori isto kao u ovom EA i ona neprestano šalje naredbe dok sve ne zatvori.

Taj problem još nisam imao a i nitko do sada ga nije prijavio tako da je možda greška kod tebe kao i ovo s brokerom.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #117 poslato: 31.10.2011, 19:07:20 »
Ja nisam najbolje razumeo ovaj rucni ulaz, jel to znaci kad napravim ako imam neki signal instant trgovinu jednu, on od nje otvori sve ostale?

Nije bitno uđeš li ručno pendingom ili instant nalogom EA će odraditi zadane postavke i zatvoriti sve na zadani profit.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #118 poslato: 01.11.2011, 07:27:06 »
Evo nočas novi profit i naravno odmah povlačenje na Moneybookers pa je zato i ovaj pad na kraju i dok sam ovo pisao lova je sjela na MB jer neko je negdje napisao kako liteforex nije dobar broker pa vam i ovim putem skrečem pažnju da se pazi što se piše ako nemate informaciju iz prve ruke.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #119 poslato: 01.11.2011, 08:12:04 »
Ko nije usao do sada moze odma od done cene +57 bay stop ostali nalozi ce se otvoriti sami.1.3754