Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55650 puta)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #90 poslato: 28.10.2011, 09:12:46 »
Zdravo

To sam i mislio da dodam ručno a nisam ni mislio u EA. Nego sam kontao da li će EA da zatvori te ručno postavljene. Hvala ti na odgovoru.

Izuzetno lijepa strategija, sve pohvale.
Sada sam skinuo oba EA 2 i 3 i probao sam ih, desilo mi se to da je broker odbio prvi BUY Stop a EA je nastavio dalje, tj otvarao je drugi Buy stop, samo je  preskočio taj prvi odbijen od strane brokera, znači otvorio je 29 buy naloga i 30 sell naloga, da li to može da se ispravi znači ako broker odbije nalog da ga ea ponovo pošalje i da li mu smeta ako bih ja ovaj nalog sada ručno postavio da li ga prepoznaje EA?

Hvala

Imam jedan predlog, sta mi se na primer ne svidja, pratim kako radi kad zatvara, ok zatvori otvorene, ali pendinge zatvara od najdaljeg, jel ima neka mogucnost da se uradi da zatvara one koji su najblizi, tj koji su prvi otvoreni, jer sad yatvara ove koji su zadnji otvoreni!

Prenjet ću to programeru no mislim da je jedino ovako moguće jer zahtjev mi je bio upravo to što si naveo.

Vratite se na prijasnju verziju s ovom nešto nije u redu.
U ovoj verziji je to navodno ispravljeno , molim te javi ako je i sa njom isto. ja čekam zatvaranje 18 naloga pa možda potraje još koji dan mada bi moglo i danas jer fali mi 20-tak pipsa.

Nisam siguran da to može u EA , ručno možeš dodati svaki nalog koji nedostaje , mada meni nikad nije falio nijedan nalog.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #91 poslato: 28.10.2011, 10:11:14 »
Jel može da se postavi na više valutnih parova i kako, da li treba magic number da se upiše?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #92 poslato: 28.10.2011, 16:02:41 »
Jel može da se postavi na više valutnih parova i kako, da li treba magic number da se upiše?

Za sada ne, to čemo kasnije kada odradimo sve opcije da se EA neće trebati dirati(ručno dodavati nalozi) tako da se još malo strpite.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #93 poslato: 28.10.2011, 16:08:24 »
Napomena:

Pazite na ulaz 1 da ne stavite premali razmak jer kada cijena skoći za 3-4 pipa neće vam se otvoriti prvi pending nego će ga preskočiti to se dogodilo "jasam-u" odnosno ako otvarate ručno opet oprez premali razmak nije dobro stavljati iz istog razloga , kod mene je postavljeno ulaz1 =10 a ulaz 2 = 20 i za sada stavljam 10 naloga, kada dođe opcija da EA sam dodaje naloge otvarat čemo samo 3 naloga.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #94 poslato: 28.10.2011, 22:12:48 »
Napomena:

Pazite na ulaz 1 da ne stavite premali razmak jer kada cijena skoći za 3-4 pipa neće vam se otvoriti prvi pending nego će ga preskočiti to se dogodilo "jasam-u" odnosno ako otvarate ručno opet oprez premali razmak nije dobro stavljati iz istog razloga , kod mene je postavljeno ulaz1 =10 a ulaz 2 = 20 i za sada stavljam 10 naloga, kada dođe opcija da EA sam dodaje naloge otvarat čemo samo 3 naloga.

Važi, hvala ti, baš to mi se danas desilo, cijena je naglo proletjela i poslije nista ostalo za jedan nalog manje.
Reci mi jos da li si razmisljao da recimo kada udjes u buy prvi nalog i cijena ide gore pa pocne da pada da otvoris rucno jos jedan dole sell nalog prije onog postavljenog? Evo primjer:

Cijena je 1.3880 ulaz1 =10 a ulaz 2 = 20, što znači da je buy ulaz1 na 1.3890 a sell ulaz1 na 1.3870, cijena je otisla gore i aktivirala buy ulaz1, onda počinje da ide dole ali ti je sell ulaz1 daleko 20 pipova na 1.3870, šta misliš da sada kad se tay buy aktivirao dodaš još jedan sell nalog na 1.3880 (na cijeni koja je bila u vrijeme gdje smo postavljali pendinge) tako da ti ovaj buy moze ici samo 10 pipa do headginga i onda naravno ici ce u jednu stranu cijena!?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #95 poslato: 29.10.2011, 07:05:42 »
odgovorit cu ti ovako, cijena opet krene dolje otvori ti taj sell i vrati se u buy stranu pa imas jedan nepotreban sell u minusu, osnovna opcija ti je 20;20;10
Napomena:

Važi, hvala ti, baš to mi se danas desilo, cijena je naglo proletjela i poslije nista ostalo za jedan nalog manje.
Reci mi jos da li si razmisljao da recimo kada udjes u buy prvi nalog i cijena ide gore pa pocne da pada da otvoris rucno jos jedan dole sell nalog prije onog postavljenog? Evo primjer:

Cijena je 1.3880 ulaz1 =10 a ulaz 2 = 20, što znači da je buy ulaz1 na 1.3890 a sell ulaz1 na 1.3870, cijena je otisla gore i aktivirala buy ulaz1, onda počinje da ide dole ali ti je sell ulaz1 daleko 20 pipova na 1.3870, šta misliš da sada kad se tay buy aktivirao dodaš još jedan sell nalog na 1.3880 (na cijeni koja je bila u vrijeme gdje smo postavljali pendinge) tako da ti ovaj buy moze ici samo 10 pipa do headginga i onda naravno ici ce u jednu stranu cijena!?

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #96 poslato: 29.10.2011, 13:38:02 »
odgovorit cu ti ovako, cijena opet krene dolje otvori ti taj sell i vrati se u buy stranu pa imas jedan nepotreban sell u minusu, osnovna opcija ti je 20;20;10
Napomena:

Znam sta hoces reci, probacu na oba nacina, ali evo recimo sta je bilo juče, cijena je otvorila buy pa je otišla dole u sell nakon 20 pipova od buy opcije znači stvorila je tu razliku od 20 pipova a tek kada je upalila drugi sell počinje da smanjuje minus pošto prvi sell pokriva minus od buy a ovaj drugi sada treba da nadoknadi onu razliku minusa od 20 pipova, tako da tek treći sell kada ga otvori može početi zarađivati a recimo da sam postavio novi sell taj minus nakon prvog buy nebi bio 20 nego 10 pipova, što znači da bi vec nakon drugog sell počeo da zarađuje.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #97 poslato: 29.10.2011, 15:23:27 »
Moja strategija je zasnovana na podacima koje sam iznio, a svi ostali možete to prilagoditi prema svojim željama.

Da li će se time smanjiti ili povećati profit ovisi o tome kamo krene cijena.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #98 poslato: 29.10.2011, 16:22:20 »
Moja strategija je zasnovana na podacima koje sam iznio, a svi ostali možete to prilagoditi prema svojim željama.

Da li će se time smanjiti ili povećati profit ovisi o tome kamo krene cijena.

Znam, u pravu si, svako treba sebi da prilagodi kako mu je najbolje tako će svako vidjeti da li to radi ili ne pa se vratiti na izvornu ako neradi dobro.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #99 poslato: 30.10.2011, 10:24:36 »
Da vam svima skupa skrenem pažnju na moju strategiju i ovaj EA i objasnim da možda nikad neće EA biti savršen i da će se uvjek trebati uraditi nešto i ručno.

Kao prvo strategija će ostati bazirana na to što je, a neki sitni detalji će se sigurno mijenjati pa tako i sam EA.

Najbitnija stvar je sama strategija dok mi EA služi samo za otvaranje naloga da to nemoram raditi ručno jer je to ponekad mukotrpan i spor posao.

Što se tiće zarade odnosno profita opet se radi o samoj strategiji koju EA prati i radi automatsko zatvaranje da nebi sve to ručno trajalo predugo(ponekad se desi da zbog razlike u brzini u zatvaranju pozicija ručno/automatski  pokupite veći odnosno manji profit) i najbitnija stvar nije potrebno sjediti pored kompa jer ipak EA radi ono što ste mu zadali.

Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.

Zašto to radim tako?

Možda bi bilo i bolje da se radi automatski no ja oko 10 sati dnevno ( u komadu) trenutno nemogu na platformi ništa promijeniti(nije mi dostupan kompjuter) no ako se strategija pokaže u idućih par mjeseci toliko profitabilna kako su pokazali back testovi razmišljam o VPS i tada bi trebalo biti moguće i preko mobitela upravljati platvormom no to ima svoju cijenu tako da čekam rezultate strategije u idučih 2-3 mjeseca.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #100 poslato: 30.10.2011, 19:51:49 »
Da vam svima skupa skrenem pažnju na moju strategiju i ovaj EA i objasnim da možda nikad neće EA biti savršen i da će se uvjek trebati uraditi nešto i ručno.

Kao prvo strategija će ostati bazirana na to što je, a neki sitni detalji će se sigurno mijenjati pa tako i sam EA.

Najbitnija stvar je sama strategija dok mi EA služi samo za otvaranje naloga da to nemoram raditi ručno jer je to ponekad mukotrpan i spor posao.

Što se tiće zarade odnosno profita opet se radi o samoj strategiji koju EA prati i radi automatsko zatvaranje da nebi sve to ručno trajalo predugo(ponekad se desi da zbog razlike u brzini u zatvaranju pozicija ručno/automatski  pokupite veći odnosno manji profit) i najbitnija stvar nije potrebno sjediti pored kompa jer ipak EA radi ono što ste mu zadali.

Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.

Zašto to radim tako?

Možda bi bilo i bolje da se radi automatski no ja oko 10 sati dnevno ( u komadu) trenutno nemogu na platformi ništa promijeniti(nije mi dostupan kompjuter) no ako se strategija pokaže u idućih par mjeseci toliko profitabilna kako su pokazali back testovi razmišljam o VPS i tada bi trebalo biti moguće i preko mobitela upravljati platvormom no to ima svoju cijenu tako da čekam rezultate strategije u idučih 2-3 mjeseca.

Rekao si:
''Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.''

Jel to radis na taj način što opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False pa onda tek kada uđeš ručno u trade onda otvoriš EA i  opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na true i on tada sve podesi? Interesuje me zbog toga da li EA prepozna ručno otvorenu opciju? Bilo bi dobro kad bi mogli probati i ostale parove.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #101 poslato: 30.10.2011, 21:02:01 »

Rekao si:
''Meni EA naloge otvara na ručni način što znaći da mi postavlja pendinge tak kad ja otvorim prvi nalog ručno(govorim o pending nalozima nikad ne otvaram instant poziciju) i kad zatvori profit čeka opet moje otvaranje prve pozicije.''

Jel to radis na taj način što opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False pa onda tek kada uđeš ručno u trade onda otvoriš EA i  opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na true i on tada sve podesi? Interesuje me zbog toga da li EA prepozna ručno otvorenu opciju? Bilo bi dobro kad bi mogli probati i ostale parove.

Pa jasno je kao dan da ako opciju ''Ulaz_automatski'' podesiš na False možeš otvoriti prvi pending ili instant ručno.

EA podesi prema postavkama ostale pendinge i nije potrebno ništa dirati, osim ako želiš da ti po zatvaranju profita sljedeča sesija počne automatski onda podesiš opciju ''Ulaz_automatski''  na true.

Za sada se može raditi sa jednim parom, strpi se za više parova, objavit ću kada bude EA spreman za to.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #102 poslato: 31.10.2011, 08:08:00 »
Od petka sam imao 3 bay i 2 sel poz,jednu poz bay sam ugasio sa -1% predpostavio sam da ce dole da bi smanjio gubitak,isto tako ob petka sam otvorio i sel aus -usd ,kada je jutros uzimao profit osim sto je pogasio sve poz na eur-usd u istom tom trenutku ugasio je i aus-usd,verovatno da pamti broj poz  pa je i aus-usd zatvorio,ili je sa aus-usd bilo 5% profita pa je i njega zatvorio

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #103 poslato: 31.10.2011, 13:54:56 »
Moze se raditi i sa 5 cifara,postavio sam na fxcc mali im je sped tako da moze dobro funkcionisati,ulaz1-200 ulaz2 -200 loto 0.10,iznos balanca 3000.0

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #104 poslato: 31.10.2011, 14:07:44 »
Moze se raditi i sa 5 cifara,postavio sam na fxcc mali im je sped tako da moze dobro funkcionisati,ulaz1-200 ulaz2 -200 loto 0.10,iznos balanca 3000.0

Može samo postavke ulaza treba prilagoditi kao što si naveo.