Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55659 puta)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #75 poslato: 26.10.2011, 20:08:24 »
Jutros je na prvu otvorenu poz uze 3pippogasio sve pa ponovo otvorio 45 poz i radio normalno,pre oko pola sata otvorio bay 1.3828 izasao na 1.3831 +3tp i sada ce raditi normalno stim sto sada ima oko 65 bay i sel otvorenih poz.Od jutros -3pip i sada +3 znaci ) TP 0

U postavkama nema zatvaranje na pips, nego na $,€ i to kako si postavio u postavkama, isto tako otvori naloga koliko si postavio u postavkama da otvori (npr 20 , znaći 40 naloga , 20 buy stop i 20 sell stop)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #76 poslato: 26.10.2011, 20:09:37 »
Cek nije mi jasno, ovde nema opcija koliko pipsa profit da uzme vec koliko profita na primer 1 2 3 5 .... dolara eura ...

Tako je ima opcija u dolarima i postocima.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: 26.10.2011, 20:11:11 »
Ja sam stavio na zlato da testiram kako radi, krenulo je lepo, ali ovi mi ugasili struju jutros i ona kad sam pokrenuo kad je dosta struja situacija se skroz promenila, ali kad je bilo struje islo je jako lepo! 0.01 pip i da yatvara na 5 eura!

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #78 poslato: 26.10.2011, 20:12:52 »
Sta se desava ako ostanu buy pozicije otvorene. Kao dans dali ce EA odraditi nove pozicije.

Ovo mi nije jasno pitanje ili je zatvorio profit pa i sve naloge ili nije zatvorio ništa.

Ako zatvara profit a postavka ulaz automatski je true odmah vam otvara nove naloge.

No ako nije zatvorio profit ne otvara novu rundu dok ne zatvori profit sa postoječim.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: 26.10.2011, 21:32:06 »
Sta se desava ako ostanu buy pozicije otvorene. Kao dans dali ce EA odraditi nove pozicije.

Ovo mi nije jasno pitanje ili je zatvorio profit pa i sve naloge ili nije zatvorio ništa.

Ako zatvara profit a postavka ulaz automatski je true odmah vam otvara nove naloge.

No ako nije zatvorio profit ne otvara novu rundu dok ne zatvori profit sa postoječim.

mislo sam ako otvori naloge recimo 20 sel i 20 buy trend ode na dole logicki ostju orederi od buy otvoreni. kako se ponasa tada EA.

U kojoj se opciji podesava provit od naloga?

Ako imaš 20 sell i buy pendinga i ode dole, otvori sell naloge i na zadani profit pozatvara sve što je postavio na platformu i postavlja nove pendinge ako ti je ulaz automatski na true, ako je false onda prvi nalog otvaraš sam a ostali EA otvori, defoult postavke su za sada ok i pazite kako postavljeate ako što mijenjate.

Profit se postavlja na 3 mjesta.

1. zarvara na iznos balansa = true
    iznos balansa = tu upišite koliko $ ili € ili ako imate mikro acc koliko centi zelite profita

opa opcija je 7 i 8 po redu u postavkama

2. basket take profit dollars = isto kao i opcija 1 , koristite jednu od njih , nije poželjno koristiti obje

3. basket maximum profit percent = stavite koliki postotak želite kao profit (računa prema balansu, 100 $ - 10%=10 $)

Opcija 2 i 3 vam je na dnu postavki( 6 i 8 odostraga).

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 26.10.2011, 21:40:11 »
Da malo obnovimo postavke!!!

Osnovne postavke:

ulaz automatski: true ili za ručno false
ulaz_1: 20
ulaz_2: 20
broj naloga: 20
ulazni lot: ovisno o vašem MM, moja preporuka je da sa 10 $(1000 centi) koristite najviše 0,10 lot (micro i lite accounti), 100$ (10000 centi) do najviše 1 lot (micro i lite accounti), real accounte u dolarima prilagodite MM na 100 $ = 0,01 lot, 1000 $ = 0,10 lot
zatvaranje na iznos balansa: true
max profit u $ ili € ili centima: 25

Ostale funkcije nije potrebno dirati osim ako baš želite isprobavati neke svoje ideje.

Napomena za profit u postocima: Ako ste kod brokera Liteforex(kod njih ja radim) i dobili ste na svoj uplačeni deposit bonus i on vam je iskazan kao kredit odmah poslije balansa, taj bonus će vam u startu biti prikazan kao dobit na displeju na platformi pa stavku "max profit u postocima: 5" morate uvečeti za taj postotak.
Npr.:
dobili ste bonus od 15% znaći da morate zbrojiti tih 15 % + 5 % iz postavki i umjesto 5 upisati 20 %.

Napomena za otvorene naloge: U slučaju da vam se otvori i u jednu i u drugu stranu više od 3 naloga obavezno dodajte na obje strane toliko naloga da ih imate 3 puta više.
Npr.:
Ako imate od 10 pending sell i buy naloga otvoreno 3 ili najmanje 4 sel i buy naloga postavite ručno dodatne pending naloge s razmakom od 20 pipa kao što su postavljeni i ovi koji su postavljeni automatski. Znaći 3 otvorena sell morate imati ukupno otvorenih 10 naloga buy, 4 otvorena sell = pošto imate otvoreno 10 buy naloga a zbog 4 otvorena naloga morate  dodati još 2 pendinga na udaljenosti 20 pipa od zadnjeg u nizu na obje strane i sell i buy.

Ovo više nije potrebno raditi jer u postavkama možete odmah staviti veći broj naloge jer prvo će zatvoriti sve otvorene a zatim tek pending ordere.

Sve nejasnoće na koje budete nailazili slobodno pitajte! 

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: 27.10.2011, 16:04:40 »
Imam jedan predlog, sta mi se na primer ne svidja, pratim kako radi kad zatvara, ok zatvori otvorene, ali pendinge zatvara od najdaljeg, jel ima neka mogucnost da se uradi da zatvara one koji su najblizi, tj koji su prvi otvoreni, jer sad yatvara ove koji su zadnji otvoreni!

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: 27.10.2011, 16:58:44 »
Imam jedan predlog, sta mi se na primer ne svidja, pratim kako radi kad zatvara, ok zatvori otvorene, ali pendinge zatvara od najdaljeg, jel ima neka mogucnost da se uradi da zatvara one koji su najblizi, tj koji su prvi otvoreni, jer sad yatvara ove koji su zadnji otvoreni!

Prenjet ću to programeru no mislim da je jedino ovako moguće jer zahtjev mi je bio upravo to što si naveo.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: 27.10.2011, 17:57:34 »

Prenjet ću to programeru no mislim da je jedino ovako moguće jer zahtjev mi je bio upravo to što si naveo.

U ovoj verziji je to navodno ispravljeno , molim te javi ako je i sa njom isto. ja čekam zatvaranje 18 naloga pa možda potraje još koji dan mada bi moglo i danas jer fali mi 20-tak pipsa.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #84 poslato: 27.10.2011, 21:16:43 »

Vratite se na prijasnju verziju s ovom nešto nije u redu.
U ovoj verziji je to navodno ispravljeno , molim te javi ako je i sa njom isto. ja čekam zatvaranje 18 naloga pa možda potraje još koji dan mada bi moglo i danas jer fali mi 20-tak pipsa.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #85 poslato: 27.10.2011, 22:18:22 »

Ja imam verziju EA3
« Poslednja izmena: 27.10.2011, 22:20:41 elite44 »

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #86 poslato: 28.10.2011, 00:26:54 »
Izuzetno lijepa strategija, sve pohvale.
Sada sam skinuo oba EA 2 i 3 i probao sam ih, desilo mi se to da je broker odbio prvi BUY Stop a EA je nastavio dalje, tj otvarao je drugi Buy stop, samo je  preskočio taj prvi odbijen od strane brokera, znači otvorio je 29 buy naloga i 30 sell naloga, da li to može da se ispravi znači ako broker odbije nalog da ga ea ponovo pošalje i da li mu smeta ako bih ja ovaj nalog sada ručno postavio da li ga prepoznaje EA?

Hvala

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #87 poslato: 28.10.2011, 00:47:51 »
Profitabilne se ne postavljaju po forumima zasto ih uzimas i zanvaljujes,kada vec toliko zaradjujes imas strategiju i cilj.Jedno pises drugo radis,tvoja profitabilna nije za forume interesantno.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #88 poslato: 28.10.2011, 04:53:43 »
Izuzetno lijepa strategija, sve pohvale.
Sada sam skinuo oba EA 2 i 3 i probao sam ih, desilo mi se to da je broker odbio prvi BUY Stop a EA je nastavio dalje, tj otvarao je drugi Buy stop, samo je  preskočio taj prvi odbijen od strane brokera, znači otvorio je 29 buy naloga i 30 sell naloga, da li to može da se ispravi znači ako broker odbije nalog da ga ea ponovo pošalje i da li mu smeta ako bih ja ovaj nalog sada ručno postavio da li ga prepoznaje EA?

Hvala

Nisam siguran da to može u EA , ručno možeš dodati svaki nalog koji nedostaje , mada meni nikad nije falio nijedan nalog.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #89 poslato: 28.10.2011, 04:54:23 »
Profitabilne se ne postavljaju po forumima zasto ih uzimas i zanvaljujes,kada vec toliko zaradjujes imas strategiju i cilj.Jedno pises drugo radis,tvoja profitabilna nije za forume interesantno.

Ne razumijem što si ovime mislio reći.