Autor Tema: expertx strategija buy/sell  (Pročitano 55668 puta)

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: expertx strategija buy/sell
« Odgovor #45 poslato: 20.10.2011, 23:48:56 »
Interesuje me na koji se timeframe postavlja?

Strategija nije vezana za TF.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #46 poslato: 21.10.2011, 00:19:31 »
Interesuje me kada mogu da ocekujem da se pojave trgovine, ja sam ubacio ea i pokrenuo ponovo program ali samo ima neki tekst nema pendinga?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #47 poslato: 21.10.2011, 04:47:50 »
Interesuje me kada mogu da ocekujem da se pojave trgovine, ja sam ubacio ea i pokrenuo ponovo program ali samo ima neki tekst nema pendinga?

Ako si postavio postavke EA kako sam dolje opisao i nemaš otvoreno ručno od ranije ni jednu poziciju čim postaviš EA trebalo bi ti se otvoriti odmah sve(postaviti pending nalozi) pogledaj da li ti je uključen Expert advisor(stručni savjetnik) gore u izborniku (glava sa šeširičem) mora biti zelena strelica(play).

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #48 poslato: 21.10.2011, 04:51:48 »
Interesuje me na koji se timeframe postavlja?

Strategija nije vezana za TF.

Upravo tako , strategija nije vezana ni uz jedan TF ni indikator ali vam dosadašnje iskustvo može pomoći kod postavljanja EA jer dobro je uhvatiti trend i povremeno pratiti. Imate i opciju za ručno "ulaz automatski" = false - tada otvorite sami pending stop (buy ili sell) a EA će ostale naloge posložiti prema postavkama sam.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #49 poslato: 21.10.2011, 10:11:07 »
Aha, znaci ne treba ni jedna trgovina da bude otvorena, jer meni stoje neke trgovine sa nekom drugom valutom, ne sa ovom na koju hocu da postavim, jel to moze biti problem?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #50 poslato: 21.10.2011, 14:30:41 »
Aha, znaci ne treba ni jedna trgovina da bude otvorena, jer meni stoje neke trgovine sa nekom drugom valutom, ne sa ovom na koju hocu da postavim, jel to moze biti problem?

Za sada se može raditi samo j jednim valutnim parom i jednim grafom na platvormi tako da ti to može biti problem. No ujedno ti može ako radiš sa više valuta i MM biti problem ako dobro ne izračunaš koji rizik odnosno veličinu naloga možeš postaviti.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #51 poslato: 21.10.2011, 14:44:38 »
ja imam otvorenih nekoliko grafikona, imam nekih 150 e na live racunu i stavio sam za lot da bude 0.01 da bih probao kako radi? Da li negde gresim, cim mi nije otvorio nista danas?

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #52 poslato: 21.10.2011, 15:05:39 »
ja imam otvorenih nekoliko grafikona, imam nekih 150 e na live racunu i stavio sam za lot da bude 0.01 da bih probao kako radi? Da li negde gresim, cim mi nije otvorio nista danas?

Ako ti je stručni savjetnik uključen kao što je to moj na slici znaći da bi koristio EA moraš prvo pozatvarati sve ostale naloge na drugim grafovima. Tako ćeš morati raditi dok ne osposobimo EA za više valuta idnosno grafova.
« Poslednja izmena: 21.10.2011, 15:13:26 expertx »

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #53 poslato: 21.10.2011, 15:12:14 »
onda je znaci problem u tome sto imam otvorene dve trgovie

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #54 poslato: 21.10.2011, 15:14:53 »

Tako je , to zatvori i pusti EA da radi.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #55 poslato: 21.10.2011, 15:19:42 »

Tako je , to zatvori i pusti EA da radi.

Imam ti i drugi prijedlog !!!

Otvori ručno prema strategiji na tim grafovima ostale pendinge i stavi bazni EA na grafove "fx trade manager" imaš ga u ovoj temi i na njemu pokreni samo opciju zatvaranja naloga s profitom od koliko % želiš ili koliko $ želiš ta postavka se nalazi pri kraju u postavkama.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #56 poslato: 21.10.2011, 22:59:19 »
Ipak ću za profit morati pričekati Nedjelju odnosno Ponedjeljak.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #57 poslato: 21.10.2011, 23:04:51 »
Da i ja kazem svoje iskustvo, ja sam na metatrader 5 platformi i tu su dosta vece kretnje tj veci broj pipsa je u opticaju (10 puta vise), danas nisam bio uspesan jer nisam ispostovao strateguju u potpunosti i nisam dodavao nove pendinge kako su bili otvoreni vise od 3, i na kraju sam zavrsio tako sto su mi se svi otvorili i ostao sam bez profita :) No dobro na greskama se uci, od ponedeljka novi momenti! Inace kako mi je rekao expertx posto je MT5 u pitanju, samo treba da umesto 20 pipa razmak da bude 200 pipa!

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #58 poslato: 22.10.2011, 10:42:57 »
Da i ja kazem svoje iskustvo, ja sam na metatrader 5 platformi i tu su dosta vece kretnje tj veci broj pipsa je u opticaju (10 puta vise), danas nisam bio uspesan jer nisam ispostovao strateguju u potpunosti i nisam dodavao nove pendinge kako su bili otvoreni vise od 3, i na kraju sam zavrsio tako sto su mi se svi otvorili i ostao sam bez profita :) No dobro na greskama se uci, od ponedeljka novi momenti! Inace kako mi je rekao expertx posto je MT5 u pitanju, samo treba da umesto 20 pipa razmak da bude 200 pipa!

5. decimala nema veze da li je MT4 ili MT5 platforma, nego sa vrstom računa. Peta decimala je u stvari deseti deo jednog pipa, pa kad se pomeri cena sa 1.00000 na 1.00001, cena se pomerila za 0.1 pip. E sad, u nekim expertima je to definisano kao da je to pomeraj od 1 celog pipa, pa takva podešavanja moraš da napraviš, dok je unekima napravljena opcija na početku EA da biraš da li imaš 4 ili 5 decimala pa dalje sam računa.

Van mreže mikintosh

• Pogledaj profil
« Odgovor #59 poslato: 22.10.2011, 10:55:58 »
Naravno, na greskama se uci, tako da od ponedeljka krecem sa 4 decimale! Pa da vidimo :)