Autor Tema: Nedostatak vremena, a želja velika  (Pročitano 5238 puta)

Van mreže kristian

• Pogledaj profil
Nedostatak vremena, a želja velika
« poslato: 01.10.2011, 01:49:43 »
     Poštovani članovi foruma,

Ovu temu bih posvetio svim čitaocima, koji se nalaze u sličnoj situaciji poput mene. Ja sam porodičan čovek, imam suprugu i dvoje male dece. Takodje sam u radnom odnosu i radim u tri smene. Kao što možete pretpostaviti, dan mi je ispunjen obavezama i malo vremena mi ostaje, koje mogu da posvetim sebi, odnosno forexu.
Za forex sam saznao pre otprilike šest meseci. Od tada sam puno radio na svojoj edukaciji, tako da mi je jasno da ispred još uvek stoji dug put. Dva meseca trgujem na demo računu. Stanje je takvo da sam uglavnom oko početne sume. Bude malo dobitaka, zatim gubitaka i tako u krug. Sada mi je najbitnije da vežbam na demo računu, ali mi je nedostatak vremena najveći neprijatelj. Imam veliku želju da postanem uspešan trgovac u forexu.

Pretpostavljam da bi swing trgovanje bilo moguće rešenje za ovaj problem. Zbog toga bih hteo da pitam sve iskusne članove za savet i ako može neka proverena strategija. Da li postoji razlika u MM kod swing trgovanja u odnosu na intraday?
Hteo bih da uputim sve pohvale kreatorima ovog sajta, zbog svoje nesebičnosti i dobre namere.   

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: Nedostatak vremena, a želja velika
« Odgovor #1 poslato: 01.10.2011, 12:18:44 »
Pozdrav ...

MM ti je u svakom slucaju obavezan koju god strategiju da radis . Imas vise strategija, koje su jako dobre na ovom sajtu .
Za swing bi trebao da imas dosta sredstava na racunu, kao i dosta strpljenja.

Ne koristim swing strategiju , jer uglavnom radim sa manjim sumama, tako da sam i kratko u pozicijama.

Najvise trgujem na vesti i pratim fundametne  .

S obzirom da nemas mnogo vremena, savetovao bih ti da pogledas strategiju toros vs orsos.
Jako jednostavna , i sa EA koji stavis i ubiras profit, naravno uz male modifikacije i veliku analizu .

Van mreže kristian

• Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 01.10.2011, 14:16:54 »
Urosh1-e, hvala na odgovoru. Uzeću u obzir tvoj predlog. Šta misliš o skalping strategijama?

Van mreže aleksandarmfx

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 01.10.2011, 15:42:12 »
ja radim uglavnom skalping... ali za to treba vremena i mora da se prati trziste.
preko noci koristim hedge strategiju.
swing do sada nisam koristio pa ne mogu da komentarisem.
ja sam u istoj situaciji kao i ti. imam vremena samo uvece posle 9 10 a tad je uglavnom volatilnost slaba sto je lose za skalp...
Momentum counts.

Van mreže marko

• Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 03.10.2011, 21:22:48 »
imamo slican problem  i zato moji trejdovi ili su jako dugi (nekad i po nekoliko dana) ili skalpiram na m5( sto je naravno cesci slucaj).Uvek se moze naci dabar skalp u  periodu 1-2 sata cak i u vecernjim satima.Meni je najbitnije imati koncetraciju i uzmem 5-10 pipseva i cao.Strategiju biras koja ti najvise odgovara ali da bude sto jednostavnija( gledao sam charteve nekih ljudi koji izgledaju ko novogodisnja jelka, i ja stvarno ne znam kako se oni snalaze).To je moje misljenje i nadam se da sam ti pomogao

Van mreže kristian

• Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 04.10.2011, 07:23:03 »
Marko, hvala na odgovoru. Slažemo se u tome da strategija treba da bude jednostavna i bez preterivanja po pitanju indikatora. Da li koristiš neki poseban indikator prilikom skalpiranja? Od prilike, koliki ti je procenat uspešnih trgovina ovakvim načinom rada.

Van mreže marko

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 04.10.2011, 08:31:02 »
evo ovako ja licno najvise koristim fibo. kanale i linije otpora .Procenat  oko 80% ,ali procenat nista ne znaci moze neko imati i 10% uspesnosti a da bude dobar trejde( mora se uzeti u obzir ako gubis koliko gubis a i kad dobijas koliko dobijas).Moras sam naci koja ti strategija odgovara( nije sve samo u strategiji jer bi onda samo roboti radili).Meni licno je najveci problem odrzati punu koncentraciju prilikom rada duze vreme.

Van mreže tozla

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 04.10.2011, 08:56:36 »
     Pozdrav radnim i porodičnim ljudima, od istog. (Naravno pozdravljam i ostale koji ne spadaju u tu kategoriju).
     Što se tiče teme, ja koristim Pivot, Bollinger Bands, RSI i Stochatic, TF M1 i M5. Uglavnom uspevam da uhvatim trend, ali napominjem da radim na demo računu. Ne znam da li bih imao živaca na pravom računu.

I da dodam da skalping radim kod objave vesti ili popodne kad se ustali trend, a još uvek ima aktivnosti.
« Poslednja izmena: 04.10.2011, 13:10:46 tozla »

Van mreže pedja81

• Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 29.10.2011, 22:54:04 »
Za vecina nas koji bi u celu pricu da udjemo sa malim sredstvima, cini mi se da u globalu stoji neka preporuka da se koristimo skalping strategijom. Jel to znaci ne vise od par pozicija, zatvaranje pozicije cim ona udje u neki profit kao i to da vreme trajanja pozicije u tom slucaju nije duze od par min? ...uz koriscenje stop-loss opcije naravno.

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 30.10.2011, 00:11:24 »
Za vecina nas koji bi u celu pricu da udjemo sa malim sredstvima, cini mi se da u globalu stoji neka preporuka da se koristimo skalping strategijom. Jel to znaci ne vise od par pozicija, zatvaranje pozicije cim ona udje u neki profit kao i to da vreme trajanja pozicije u tom slucaju nije duze od par min? ...uz koriscenje stop-loss opcije naravno.

Pozdrav pedja81 ...

Skalping strategija je samo jedna od strategija u ovom poslu, složiće te se ima ih jako puno. To ne znači ako kreneš sa malom svotom novca da se prvenstveno moraš osloniti na nju, naprotiv.
Bilo koji princip (strategiju) da izabereš, drži se strogo MM-a i neće biti problema.
Za početnike je naravno od prvenstvenog značaja bitno na koji način sačuvati račun, a posle izvesnog perioda možete da počnete razmišljati o bilo kakvom profitu. To je jedini i najbolji recept od samog starta za trejdere početnike.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 30.10.2011, 10:35:51 »
     Poštovani članovi foruma,

Ovu temu bih posvetio svim čitaocima, koji se nalaze u sličnoj situaciji poput mene. Ja sam porodičan čovek, imam suprugu i dvoje male dece. Takodje sam u radnom odnosu i radim u tri smene. Kao što možete pretpostaviti, dan mi je ispunjen obavezama i malo vremena mi ostaje, koje mogu da posvetim sebi, odnosno forexu.
Za forex sam saznao pre otprilike šest meseci. Od tada sam puno radio na svojoj edukaciji, tako da mi je jasno da ispred još uvek stoji dug put. Dva meseca trgujem na demo računu. Stanje je takvo da sam uglavnom oko početne sume. Bude malo dobitaka, zatim gubitaka i tako u krug. Sada mi je najbitnije da vežbam na demo računu, ali mi je nedostatak vremena najveći neprijatelj. Imam veliku želju da postanem uspešan trgovac u forexu.

Pretpostavljam da bi swing trgovanje bilo moguće rešenje za ovaj problem. Zbog toga bih hteo da pitam sve iskusne članove za savet i ako može neka proverena strategija. Da li postoji razlika u MM kod swing trgovanja u odnosu na intraday?
Hteo bih da uputim sve pohvale kreatorima ovog sajta, zbog svoje nesebičnosti i dobre namere.

Ja sam u forexu već evo oko 4 godine i svo vrijeme me mući isti problem(vrijeme koje mogu provesti za kompjuterom), na forumu postoje mnoge strategije popračene i sa EA pa možete pokušati i na taj način nadoknaditi taj dio. Meni je uspjelo nadoknaditi manjak vremena istražujući mnoge strategije pa sam tako na kraju došao i svoje.

Van mreže kristian

• Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 30.10.2011, 23:02:58 »
     Pozdrav svim porodičnim ljudima, a naravno i onima koji su singl!
Moj staž na forexu je skroman i još uvek trgujem na demo računu, a mislim da ću na istom ostati još par meseci. Kao početnik još uvek lutam i imam velikih problema sa disciplinom. Mislim da sam teoriju dovoljno savladao, ali naravno da mi je jasno da o forexu čovek mora konstantno da uči i da bude u toku sa svim novinama i dešavanjima u svetu. Medjutim, po mom dosadašnjem iskustvu praksa je još važnija, jer kroz trgovanje čovek razvija odredjeni način razmišljanja, i stiče osećaj za tržište. Moje mišljenje je da je MM od ključnog značaja za dugoročnu profitabilnost, a da je sama strategija manje važna. Ne postoji savršena strategija, niti neki neki savršeni spoj indikatora. Takodje je vrlo važno uspostaviti kontrolu nad sopstvenom pohlepom, koja mi je puno puta donela samo negativne trgovine. Na primer: svestan sam da je tržište u zatišju, volatilnost je mala, strategija mi ne daje jasne signale, ali u meni radi neki crv i ja ulazim u poziciju koja se na kraju zatvara na SL.
Poslednje dve nedelje sam se više posvetio skalping trgovanju iz razloga što imam malo vremena za forex. Mislim da bi to bilo jedno od boljih rešenja za ljude sa malo slobodnog vremena.
Kada budem mogao da u potpunosti radim disciplinovano i apsolutno kontrolišem svoju pohlepu, bez obzira na strategiju, mislim da ću biti na putu dugoročne profitabilnosti.
Imam pitanje za moderatore, kao i za sve ostale iskusne trejdere: da li smatrate da je neko uspešan trejder, ako na mesečnom nivou pravi profit od 15% do 20% svog računa? 

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 31.10.2011, 08:46:31 »
     Pozdrav svim porodičnim ljudima, a naravno i onima koji su singl!
Moj staž na forexu je skroman i još uvek trgujem na demo računu, a mislim da ću na istom ostati još par meseci. Kao početnik još uvek lutam i imam velikih problema sa disciplinom. Mislim da sam teoriju dovoljno savladao, ali naravno da mi je jasno da o forexu čovek mora konstantno da uči i da bude u toku sa svim novinama i dešavanjima u svetu. Medjutim, po mom dosadašnjem iskustvu praksa je još važnija, jer kroz trgovanje čovek razvija odredjeni način razmišljanja, i stiče osećaj za tržište. Moje mišljenje je da je MM od ključnog značaja za dugoročnu profitabilnost, a da je sama strategija manje važna. Ne postoji savršena strategija, niti neki neki savršeni spoj indikatora. Takodje je vrlo važno uspostaviti kontrolu nad sopstvenom pohlepom, koja mi je puno puta donela samo negativne trgovine. Na primer: svestan sam da je tržište u zatišju, volatilnost je mala, strategija mi ne daje jasne signale, ali u meni radi neki crv i ja ulazim u poziciju koja se na kraju zatvara na SL.
Poslednje dve nedelje sam se više posvetio skalping trgovanju iz razloga što imam malo vremena za forex. Mislim da bi to bilo jedno od boljih rešenja za ljude sa malo slobodnog vremena.
Kada budem mogao da u potpunosti radim disciplinovano i apsolutno kontrolišem svoju pohlepu, bez obzira na strategiju, mislim da ću biti na putu dugoročne profitabilnosti.
Imam pitanje za moderatore, kao i za sve ostale iskusne trejdere: da li smatrate da je neko uspešan trejder, ako na mesečnom nivou pravi profit od 15% do 20% svog računa?

Neko ko pravi konstantan profit od 15 do 20 posto mesečno je fantastičan trejder. Uzmimo donju granicu a to je da praviš 15 posto mesečno kontsntno, to ti je godišnje 435 posto.

Van mreže Berkut

• Full Member
    • Pogledaj profil
    • ForexProjekat
« Odgovor #13 poslato: 15.11.2011, 09:21:48 »
Za sve vas porodicne i ljude sa puno obaveza koji tek pocinjete i obicno mozete da odvojite malo vremena tek uvece imate na forumu jednu vrlo jednostavnu ali dobru strategiju http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/5-minute-silence-time/ koja je scalp strategija a uvece moze da se radi i ne daje lose rezultate kad je mala volatilnost takodje postoje jos raznih scalp strategija koje mozete naci na ovom forumu.

Ja sam na live trgovanju vec nekih 14 meseci pre toga 3 meseca demo i mogu da kazem da je Forex nesto najbolje sto mi se desilo doduse ja nisam imao previse obaveza jer nisam u radnom odnosu ali danas posle malo vise od godinu dana sve cesce ulazim jednom do dva puta u toku dana i desava se da ostanem po vise dana u trejdu koji naravno zasticujem ili trailing stopom ili pozitivnim stop loss-om ono sto hocu da kazem jeste da je forex osim konstantne edukacije i pracenja ekonomskih vesti potrebno je vreme i iskustvo, i sam sam poceo sa sklaping strategijama ali kako vreme prolazi sve cesce volim trgovati na vecim TF H1 i H4 naravno svakodnevno posmatram sve TF pogotovo Daily Weekly i Monthly jer one mi pomazu u odredjivanju dugorocnijeg trenda.

Demo je ok vezbati i 6 meseci ali Demo nije isto sto i Live uz upozorenje da investirate u forex samo ono bez cega  mozete, moj savet je da otvorite cent racun negde sa pocetnih 50$ ili 100$ i te pare smatrajte kao skolu nista vise ne ocekujte da cete odma napraviti neku zaradu 90% trejdera da se izrazim narodski spucaju prvi pa i drugi balans to ne treba posmatrati kao gubitak nego jedino kao skolu jer i live trgovanje je skola.

Na kraju ovog mog malo poduzeg i filozofskog posta  ;D najvaznija stvar koju treba da naucite je da prihvatite gubitak ako to ne budete mogli da izdrzite na live racunu da gledate kako vam zatvara sl onda bolje gledajte neki drugi vid zaradjivanja investiranja to je po meni od krucijelnog znacaja jer sam to doziveo bilo mi je u pocetku strasno da izgubim svoje pare ali iz literature koje sam citao u vezi psihologije i forexa video sam da je to korak od sedam milja, da dodam sa sam svoj prvi balans od 300$ skoro skroz izgubio ostalo mi je nesto manje od 10% od pocetnog balansa i onda sam shvatio gde gresim od tad sam gradio i krcio moju forex sumu i uspeo da iskrcim danas imam 3 live racuna kod 3 razlicita brokera nisu nesto veliki recimo da ukupna suma nije iznad 2500$ sto se smatra malim balansom ali sobzirom na podizanja meni licno je to uspeh jer nisam imao vise para za poceti.

Izvinjavam se ako sam bio predugacak a ako je nekom pomoglo ovo onda mi je drago jer znam kako je bilo na pocetku :)

P.S. Pratite redovno forum ucestvujte u njemu i to pomaze ovaj forum je najbolji u regionu a administratori i moderatori iskusni znalci forex tematike.
« Poslednja izmena: 15.11.2011, 09:24:27 Berkut »