Pozdrav svima.
Zeleo bih i ja sa par reci da mozda pomognem nekom u odluci da li je forex zivotni posao.
Ja sam 3 god u forexu ( od toga godinu na demo ).
O zaradama ne bih jer je relativno nekom je 1000e mesecno malo nekom za godinu dosta.
Ono na sta bi ja stavio akcenat je prica o samom pristupu.
Vidim da mnogi zele i traze ( i gube vreme) neke robote i ea. Nista protiv sveg toga samo, da li se neko zapitao zasto velike brokerske kuce zaposljavaju masu brokera, zar im nije bolje da ukljuce ea i da tako budu u dobitku?
Jos uvek je covek i njegove odluke i njegovo shvatanje svega sto cini komplex forexa nezamenljiv.
Forex se NE MOZE pobediti matematickim putem ( A sve ea rade na nekoj krutoj formuli) vec stalnim pracenjem svih faktora koji uticu na forex
I pored svega uvek ima i crvenih perioda gde jednostavno ne ide. Umetnost je preziveti to i nastaviti kao da nije bilo nista,
Po meni, i mom skromnom misljenju, stvar koja je vaznija od MM je bas ta psiholoska stabilnost i sposobnost d se kreces svojom linijom i ne pokusavas nista drugo do ono sto si zacrtao.
A oni koji budu razumeli da je forex samo uzburkano more i koji budu shvatili kako da se odrze na talasima koje izazivaju veliki igraci, videce da je forex relativno lep posao i mesto gde se moze solidno zaraditi... Ostali ce shvatiti da je forex mesto gde se novac brzo gubi....
Jos da dodam da sam ja na pocetku karijere spalio prvi live sa 500e, sa drugim dosao do 10k i to je sada margin.
Moj cilj je mesecno vise od 1000 pip uz rizik do 5 posto
Svim trejderima zelim zelim uspesno trgovanje i da dugo opstanu na forexu.
PS: Bolji put od demo racuna je koristiti cent racun kao demo, brze se privikava na prave uslove jer na demo je sve ionako igra
A forex nije igra
I... ne zaboravite, nisu vracare vec je trend vas najbolji prijatelj