Autor Tema: Staz,zarada...  (Pročitano 4243 puta)

Van mreže ekonomista

• Pogledaj profil
Staz,zarada...
« poslato: 25.09.2011, 00:00:02 »
E pa moja pitanja su jednostavna:
1)Koliko prosecno zaradite mesecno trgujuci na forexu?
2)Koliki vam je staz na istom?
3)Da li vam je forex full time job ili dodatno?
Poz :)

Van mreže gokifx

• Pogledaj profil
Odg: Staz,zarada...
« Odgovor #1 poslato: 25.09.2011, 08:01:10 »
Pozdrav svima na definitivno najboljem sajtu o forexu u Srbiji.
Ja sam jos pocetnik u ovom biznisu(tri meseca na demo racunima).
Moj plan je da u oktobru otvorim mikro racun(100$),pa kada tri meseca
budem u plusu,mini racun(500$),pa opet tri uzastopna meseca u plusu
do standardnog racuna(5000$).Cilj mi je da radeci samo ovo dnevno, u proseku,
pravim 50 pips-eva.
Sta iskusni trejderi misle o ovom planu?

Van mreže montenegro

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 25.09.2011, 11:05:12 »
Tri mjeseca je malo da bi bio uspjesan, ali sagorijevanje racuna je neizbjezan korak, da bi prosao na putu dalje, zato  postoji izreka: Vas prvi gubitak je ujedno i najmanji gubitak! Videces sta to znaci. Svakako treba da osjetis real - trade ali nemoj ulagati mnogo, i sto se vise budes kretao u svojim trgovinama od onog hazarderskog ka promisljenom i baziranom na cinjenicama ulaganju bices uspjesniji.Ja sam pocinjao, zaradjivao, gubio, odustajao, ali Forex je jednostavno privlacan, zanimljiv i vidim da ce mi to biti zanimacija duzi niz godina! Moras da ucis,stalno, pratis ekonomske pokazatelje,razimijes zasto neki ekonomski pokazatelji mijenjaju kurs  parova itd. uostalom ekonomije je veoma zanimljiva, barem meni. Takodje bih zelio da naglasim da ne postoji investicija gdje ces uloziti 100e da bi dobio 10000e osim kladionice, sto Forex  ne smije nikako da predstavlja, tako da manje sume su samo za igranje a kad budes ozbiljan igrac ulozices 5000 ili 10000 da bi dnevno mogao da zaradis neku solidnu dnevnicu, ili prosjecnu platu na mjesecnom nivou,ali svakako na veoma interesantan i uzbudljiv nacin i jos nesto,gubljenje vremena na raznorazne robote i ostale gluposti je po meni promasaj, i dobra zarada za prodavace magle. Uostalom na taj nacin pokusaja zarade se ne razumije forex, i nece se nikada ni razumjeti pa na duze staze predstavlja  potpuno izgubljeno vrijeme.Kad bi se mogao samo upaliti robot,i slagati pare pa svi bi bili nepismeni milioneri!!! Zato zelim ti puno uspjesnih trejdova! :)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 25.09.2011, 16:24:52 »
Moja razmisljanja o robotima su bil slicna tvojim,medjutim sada mislim da je sve u dobroj strategiji i dobrom programeru da opismene robota,pojavom norberta i njegovim mogucnostima dobio sam nadu da se to moze odraditi.Stvar je u tome kako ce kod koga funkcionisati sobzirom na razliku platformi u pipsma,to je jedino sto me  zabrinjava.Sve u svemu i da ne uspe robot, STR3 se moze raditi i rucno izlaziti na triling stopovima.Sto se tice strategije na duzi period STR 3 je proistekla iz osnovne  strategije elite 4487vg,koja od 4.04 do danas skoro 6 meseci drzi se dobro dva valutna para non stom u trzistu 24 sata deset posto kapitala rizik nema bankrota,tako da STR3  sa tri posto kapitala ne preti bankrot naj manje 18 meseci,za dalje ce se videti

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 25.09.2011, 16:59:32 »
Moja razmisljanja o robotima su bil slicna tvojim,medjutim sada mislim da je sve u dobroj strategiji i dobrom programeru da opismene robota,pojavom norberta i njegovim mogucnostima dobio sam nadu da se to moze odraditi.Stvar je u tome kako ce kod koga funkcionisati sobzirom na razliku platformi u pipsma,to je jedino sto me  zabrinjava.Sve u svemu i da ne uspe robot, STR3 se moze raditi i rucno izlaziti na triling stopovima.Sto se tice strategije na duzi period STR 3 je proistekla iz osnovne  strategije elite 4487vg,koja od 4.04 do danas skoro 6 meseci drzi se dobro dva valutna para non stom u trzistu 24 sata deset posto kapitala rizik nema bankrota,tako da STR3  sa tri posto kapitala ne preti bankrot naj manje 18 meseci,za dalje ce se videti
STR3 znaci ima sigurnost buducih 18 meseci,a sa triling stopom smatrm da je bankrot u granicama nemogceg,sve ovo ne pisem napamet i bez veze vec na osnovu pracenja STR i cinjenica.Ekonomije se odrazavaju na cenu valuta ali kakve god one bile sa strategijom cu biti uvek na pravoj strani nikad na pogresnoj to je garant uspeha vidimo se gore u nekoj novoj buducoj ceni.

Van mreže Vojvoda

• Full Member
  • https://twitter.com/Forex_Matador
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 25.09.2011, 18:29:09 »
Gokifix ne bih da budem zlonameran ali smatram da ma koliko brzo napredovao za 9 meseci suviše je rizično riskirati 5000 $. Naravno želim ti da sa tih 50 pipa ili manje uz 10% mesečno za 5 godina stigneš do miliona kao i sebi što želim. Ja planiram da otvorim cent account i da pratim STR3 pa se vidimo gore.
Da ispoštujem ekonomistu:
1. Trenutno nemam real račun
2. Pola godine
3. Na treće pitanje ti  još ne mogu odgovoriti
Dobar je način da profesionalno napreduješ posebno ako si ekonomista i ako te zanimaju berze, makroekonomija, finansije...
In this business, if you’re good, you’re right six times out of ten. You’re never going to be right nine times out of ten  -   Peter Lynch

Van mreže forexs

• Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 25.09.2011, 19:42:43 »
Pozdrav svima.
Zeleo bih i ja sa par reci da mozda pomognem nekom u odluci da li je forex zivotni posao.
Ja sam 3 god u forexu ( od toga godinu na demo ).
O zaradama ne bih jer je relativno  nekom je 1000e mesecno malo nekom za godinu dosta.
Ono na sta bi ja stavio akcenat  je prica o samom pristupu.
Vidim da mnogi zele i traze ( i gube vreme) neke robote i ea. Nista protiv sveg toga samo, da li se neko zapitao zasto velike brokerske kuce zaposljavaju masu brokera, zar im nije bolje da ukljuce ea i da tako budu u dobitku???? Jos uvek je covek i njegove odluke i njegovo shvatanje svega sto cini komplex forexa nezamenljiv.
Forex se NE MOZE pobediti matematickim putem ( A sve ea rade na nekoj krutoj formuli) vec stalnim pracenjem svih faktora koji uticu na forex
I pored svega uvek ima i crvenih perioda gde jednostavno ne ide. Umetnost je preziveti to i nastaviti kao da nije bilo nista,
Po meni, i mom skromnom misljenju, stvar koja je vaznija od MM je bas ta psiholoska stabilnost i sposobnost d se kreces svojom linijom i ne pokusavas nista drugo do ono sto si zacrtao.
A oni koji budu razumeli da je forex samo uzburkano more i koji budu shvatili kako da se odrze na talasima koje izazivaju veliki igraci, videce da je forex relativno lep posao i mesto gde se moze solidno zaraditi...  Ostali ce shvatiti da je forex mesto gde se novac brzo gubi....
Jos da dodam da sam ja na pocetku karijere spalio prvi live sa 500e, sa drugim dosao do 10k i to je sada margin.
Moj cilj je mesecno vise od 1000 pip  uz rizik do 5 posto
Svim trejderima zelim zelim uspesno trgovanje i da dugo opstanu na forexu.
PS: Bolji put od demo racuna je koristiti cent racun kao demo, brze se privikava na prave uslove jer na demo je sve ionako igra
A forex nije igra
I... ne zaboravite, nisu vracare vec je trend vas najbolji prijatelj

Van mreže ekonomista

• Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 25.09.2011, 20:37:15 »
Hvala svima na odgovorima,ali opet mi niko osim forexs-a nije konkretno odgovorio na pitanje..Zato bih molio malo iskusnije trejdere da se ukljuce,jave :) I da, kad sam pitao za zaradu,naravno mislio sam u pip ne u novcu.Znaci neka prosecna vrednost..

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 25.09.2011, 22:32:53 »
Hvala svima na odgovorima,ali opet mi niko osim forexs-a nije konkretno odgovorio na pitanje..Zato bih molio malo iskusnije trejdere da se ukljuce,jave :) I da, kad sam pitao za zaradu,naravno mislio sam u pip ne u novcu.Znaci neka prosecna vrednost..

Ok. Naravno da mislim u pipima. Pogledaj zadnji moj statement koji sam prikazao na live-u. U pitanju je TREND je tvoj najbolji drug ( FxS team ). Diplomirao sam na ekonomskom fakultetu, ali moje zadnje 4 god. je samo FOREX. I naravno, EA je zakon, sve ostalo su sitnice ( ali EA rađen pod mojim pristupima). ! :)