Autor Tema: elite44 strategija 3 & 4  (Pročitano 88406 puta)

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
Odg: elite44 strategija 3 & 4
« Odgovor #165 poslato: 28.09.2011, 16:32:52 »
Cim se pali bay gasi se sel automatski,sta bude na toj otvorenoj poz bude ,ti bi onaj sel da se ne gasi pa da ides u sel to ne preporucujem,zato postoje 3 sesije ulaza vise parova pa odaberi a ulaziti u suprotan smer je rizicano.

Ovo sam pitao zato jer mi se otvorio buy no sel se nije ugasio nego sam ga kasnije ručno ja ugasio. No to je bilo na pretposljednjoj verziji EA danas sam skinuo ovu zadnju pa ću vidjeti večeras.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #166 poslato: 28.09.2011, 17:22:08 »
Cim se pali bay gasi se sel automatski,sta bude na toj otvorenoj poz bude ,ti bi onaj sel da se ne gasi pa da ides u sel to ne preporucujem,zato postoje 3 sesije ulaza vise parova pa odaberi a ulaziti u suprotan smer je rizicano.

Ovo sam pitao zato jer mi se otvorio buy no sel se nije ugasio nego sam ga kasnije ručno ja ugasio. No to je bilo na pretposljednjoj verziji EA danas sam skinuo ovu zadnju pa ću vidjeti večeras.
Mene se cini da ima jos jedna EA dobar pre sinocnjeg  ja ostavljam poslednju,tako da neznam tacno gde je ako neko znaa neka napise gde je,na njoj nema triling stopa i ako krene u bay gasi automatski sel poz

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #167 poslato: 28.09.2011, 17:39:34 »
Napravio sam ispravke sa podesenim cenama i u vezi SL.
Poslao sam da proveri Elite44, kad kaze da je sad ok, postavicu i ovde.

Inace i prethodna verzija treba da brise nalog ako se drugi aktivira, kod mene vec danima radi tako, nikad nije ostao ni jedan. Inace u novoj verziji je ukljucen da javlja ako slucajno nije mogao da psotavi, ili da obrise neki nalog.

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #168 poslato: 28.09.2011, 17:59:56 »
Jasam: Evo ispravio, stavio sam na 10min, ako nemoze ni za to vreme, bolje da ni ne stavi poz.

Drugo: Podesio sam da mogu uraditi backtest na 99% tacnim podacima, to je mnogo bolje nego sto inace imamo po defaultu.
Uradio sam optimizaciju parametra na period 1.avg - 21.sept, radio mi komp satima da izproba stotine kombinacije SL, TSMin, TSDiff itd parametra, da nadje najbolju kombinaciju.
Evo sta sam dobio za EURUSD:
Test poceo sa 1000 Eur, Risk stavio na 2 (ne zelim da gubim vise od 20 evra na jednoj poziciji):
Najveci profit sam dobio sa sledecim parametrima: PosSpace=42; SL=30; TSMin=19; TSDiff=12;
Za taj period je zaradio 227 evra, max drowdown je bio 19%.

Probao sam i staru verziju bez trailing stop, ali sam dobio losije rezultate.
Ko je dovoljno hrabar, moze da proba i sa ovim parametrima.

Stavio sam u prilog i detaljan report sa najboljim parametrima.
Poz.

Hvala ti.
Samo nam još molim te bolje objasni postavke pošto ti je rezultat ok, nisi rekao koliki je TP jesi ga pomjerao i ovaj TSMin=19; koji je to TSMin1 ili TSMin 2 koju vrijednost upisujes na drugi?

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #169 poslato: 28.09.2011, 18:09:45 »
Hvala ti.
Samo nam još molim te bolje objasni postavke pošto ti je rezultat ok, nisi rekao koliki je TP jesi ga pomjerao i ovaj TSMin=19; koji je to TSMin1 ili TSMin 2 koju vrijednost upisujes na drugi?

Jasam:
Nema fixni TP, posto radi sa traling stop. Ako pokupi barem TSMin pip, nece pustiti da ode u minus .
Takodje, nova verzija nema TSMin1 i TSMin2 samo TSMin. Skini novu verziju pa ces videti.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #170 poslato: 28.09.2011, 20:03:17 »

Inace i prethodna verzija treba da brise nalog ako se drugi aktivira, kod mene vec danima radi tako, nikad nije ostao ni jedan. Inace u novoj verziji je ukljucen da javlja ako slucajno nije mogao da psotavi, ili da obrise neki nalog.

Radi sve OK.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #171 poslato: 28.09.2011, 20:16:49 »

Nemam vremena da ipsrobam postavi ga nemojte za pare,sprermam jos jednu str za EA, ta sa triling stopm je komplikovana,predhodna bez triling stopa je bolja,ova sto sada spremam mislim da je bolja od ove sa triling stopom strpite se

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #172 poslato: 28.09.2011, 20:25:20 »
Ok, evo poslednja verzija EA dotle dok ne stigne nova Elite strategija.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #173 poslato: 29.09.2011, 07:16:28 »
Ok, evo poslednja verzija EA dotle dok ne stigne nova Elite strategija.

Ja radim sa verzijom prije ove posljednje na real acc i rezultati su u prilogu. No imam jedan prijedlog u vezi T/P.
Sviđa mi se ovo sa % za S/L i to što je nevidljivo pa nebi bilo loše da tako nešto složiš i za taj T/P sa recimo 10% dobiti ili koliko već ispada da se u ovoj strategiji može uzeti max.

Meni je bilo par pozicija na oko 4€ no završile su izlaz sa 2 i nešto €.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #174 poslato: 29.09.2011, 09:11:33 »
Prvi EA je sto radi expert na njemu br1,EA broj 2 je od sinoc sa triling stopom,EA3elite44je u pripremi parametri su gotovi samo da ih posaljm norbertu da ga napravi,jednostavan je kao i predhodni moze se i rucno raditi,ima tri valutna para mozete birati koji hocete ili sva tri para.Sva tri su pozitivni i bolji su rezultati od predodne dve str ili EA.Tango indikator mi je dosta pomogao da sve ide mnogo mnogo brze do parametara

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #175 poslato: 29.09.2011, 09:14:11 »
Ja radim sa verzijom prije ove posljednje na real acc i rezultati su u prilogu. No imam jedan prijedlog u vezi T/P.
Sviđa mi se ovo sa % za S/L i to što je nevidljivo pa nebi bilo loše da tako nešto složiš i za taj T/P sa recimo 10% dobiti ili koliko već ispada da se u ovoj strategiji može uzeti max.

Uskoro ce Elite44 izaci sa novom strategijom za koju cu takodje napraviti EA. Ova verzija sa traling stop ce biti verovatno eliminisana, tako da zasad ne planiram nista da menjam na njemu.
Ostace EA za original str3 bez trailing stop, i bice novi za koji dan.

Ako nije ti tesko ti postavi ponekad stanje sa real acc.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #176 poslato: 29.09.2011, 09:19:48 »

Uskoro ce Elite44 izaci sa novom strategijom za koju cu takodje napraviti EA. Ova verzija sa traling stop ce biti verovatno eliminisana, tako da zasad ne planiram nista da menjam na njemu.
Ostace EA za original str3 bez trailing stop, i bice novi za koji dan.

Ako nije ti tesko ti postavi ponekad stanje sa real acc.

Nije mi teško pokušat ću svaki dan ako stignem postaviti sve tri sesije i ako trebam nešto promjeniti u postavkama ili izbaciti koji par iz trgovanja slobodno mi to napišete. Koristim parametre po defoultu osim naravno vremena ulaska njih sam prilagodio kako treba.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #177 poslato: 29.09.2011, 09:28:55 »
E da i još jedno pitanje , što radite sa nalozima ?

primjer:

prva sesija u 7 ujutro otvore se pending nalozi i do sljedeće sesije u 13 se ne aktivira nijedan. Da li brišete prvu sesiju ili ostavljate to i dalje sa drugom sesijim pa i dalje sa trečom itd.

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #178 poslato: 29.09.2011, 09:32:11 »

primjer:

prva sesija u 7 ujutro otvore se pending nalozi i do sljedeće sesije u 13 se ne aktivira nijedan. Da li brišete prvu sesiju ili ostavljate to i dalje sa drugom sesijim pa i dalje sa trečom itd.

EA je takav da podesis parametre i nista ne diras posle. Inace se ne brisu nalozi, ostavljas dok se ne aktivira trailing stop ili SL.

Van mreže expertx

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #179 poslato: 29.09.2011, 09:35:14 »

primjer:

EA je takav da podesis parametre i nista ne diras posle. Inace se ne brisu nalozi, ostavljas dok se ne aktivira trailing stop ili SL.

Nisi me shvatio pitam za pending naloge.

Recimo EUR/USD ako se na prvoj sesiji ne aktivira pending otvara se novi pending u drugoj sesiji pa opet u trečoj tako da na jednom paru imaš u jednom danu otvoreno 6 pending naloga. Što tada s nalozima iz prethodnih sesija.