Autor Tema: elite44 strategija 3 & 4  (Pročitano 88511 puta)

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
Odg: elite44 strategija 3 & 4
« Odgovor #135 poslato: 27.09.2011, 14:28:28 »
I jos jedno pitanje... nadam se da nisam naporan  :-[

Da li EA pamti pojedinacno parove gdje se otvorila svijeca u 07, 13 i 23h. Recimo kad EA krene da podesava EURUSD a EURJPY vec krene u neku stranu  i ode nekih 25 pipova, da li ce EA da ga podesava sa tog mjesta gdje se trenutno nalazi ili ce da ga podesava na cijeni otvaranja svijece u tacno 07 ili 13 ili 23 h?

Hvala jos jednom  :)

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #136 poslato: 27.09.2011, 14:30:26 »
U 13  00h otvorio nove , funkcionise dobro.
Da li svih 5 valutnih parova otvara tacno u 13h? Pamti li EA na kojoj se cijeni svijeca otvorila u 13h? I koliko dugo vremenski pamti?

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #137 poslato: 27.09.2011, 14:33:06 »
I moram jos jednom da vas pohvalim za ovu fenomenalnu strategiju! BRAVO MAJSTORI!!!  ;)

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #138 poslato: 27.09.2011, 14:45:08 »
Da li svih 5 valutnih parova otvara tacno u 13h? Pamti li EA na kojoj se cijeni svijeca otvorila u 13h? I koliko dugo vremenski pamti?

Otvara sve u 13h kad se promeni cena. Tacnije ako od 13:00:00 ne menja se cena 10 sekundi, onda ce otvoriti u 13:00:10 :)

EA pamti za svaku poziciju dotle je stigla, koji je bio maximum. Od toga racuna izlazak. To pamti sve dok se ne zatvori pozicija, i dok ti radi platforma. Ako zatvoris platformu, zaboravice maximum. Npr ako je bio vec na +30pip i ti izadjes, pa ponovo ukljucis on nece znati prethodno stanje nego ce opet poceti da pamti koji je maximum.

Ako neces trailing stop, skini prvu verziju, nacices u ovom temi, ja ih ne cuvam, uvek samo zadnju.
U toj verziji, nema prati maximum i to, samo postavi pozicije sve kako treba, i ako se aktivira u jedan smer, on ce da zatvori drugi, i onda ako si izmedju iskljucio racunar.

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #139 poslato: 27.09.2011, 14:49:39 »

Otvara sve u 13h kad se promeni cena. Tacnije ako od 13:00:00 ne menja se cena 10 sekundi, onda ce otvoriti u 13:00:10 :)

EA pamti za svaku poziciju dotle je stigla, koji je bio maximum. Od toga racuna izlazak. To pamti sve dok se ne zatvori pozicija, i dok ti radi platforma. Ako zatvoris platformu, zaboravice maximum. Npr ako je bio vec na +30pip i ti izadjes, pa ponovo ukljucis on nece znati prethodno stanje nego ce opet poceti da pamti koji je maximum.

Ako neces trailing stop, skini prvu verziju, nacices u ovom temi, ja ih ne cuvam, uvek samo zadnju.
U toj verziji, nema prati maximum i to, samo postavi pozicije sve kako treba, i ako se aktivira u jedan smer, on ce da zatvori drugi, i onda ako si izmedju iskljucio racunar.
Ok. Hvala puno... Ta prva verzija nije pravila nikakve probleme, radila je kako treba bez greske?

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #140 poslato: 27.09.2011, 14:59:15 »

Ok. Hvala puno... Ta prva verzija nije pravila nikakve probleme, radila je kako treba bez greske?

Mislim da je radila ok, ali svakome preporucujem da stavi prvo na demo, pa tamo proba.
U svakom slucaju mi smo krenuli u pravcu gde koristimo trailing stop, i one prve verzije necu vise da menjam, sve dok Elite44 nece reci da se vratimo tamo :)
Mozda ti se cini da sad radi bolje ta verzija, ali treba gledati dugorocno ne na 2-3dana.

Tako de ti preporucujem da ipak koristis najnoviju verziju i nemoj sumnjati u Elite44.
Ako on kaze da je to zeleno, onda je to zeleno :)

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #141 poslato: 27.09.2011, 15:17:05 »
Posle 13h sam imao 20 pending naloga, od juce, od jutros i to sto je stavio u 13h. Sad se vec sve aktiviralo, obrisao je pending naloge. Sad imam nekoliko aktivnih naloga :)
Hocu samo da kazem da kod mene radi ko metak :)

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #142 poslato: 27.09.2011, 20:10:31 »
U koliko hocemo neku od sesija da iskljucimo? Sta treba da radimo?

stavi sessiontime na 30 (nesto vece od 24), pa nikad nece da se aktivira :)

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #143 poslato: 27.09.2011, 23:30:23 »

Imamo jedan mali problem, pa ako je ikako moguće da ga korigujes. Ja sam postavio sve kako treba ali je broker kočio i stalno je na Journalu davalo poruke busy. Tako da nisu uspjeli svi nalozi da se postave, pošto je u 23:05 prestalo da postavlja. Očigledno da si fixirao vrijeme otvaranja maximalno na 5 minuta nakon otvaranja sesije i onda EA staje, pa ako je ikako moguće da ovo promjeniš na 10 minuta?
Hvala unaprijed.

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #144 poslato: 28.09.2011, 07:40:37 »
Jasam: Evo ispravio, stavio sam na 10min, ako nemoze ni za to vreme, bolje da ni ne stavi poz.

Drugo: Podesio sam da mogu uraditi backtest na 99% tacnim podacima, to je mnogo bolje nego sto inace imamo po defaultu.
Uradio sam optimizaciju parametra na period 1.avg - 21.sept, radio mi komp satima da izproba stotine kombinacije SL, TSMin, TSDiff itd parametra, da nadje najbolju kombinaciju.
Evo sta sam dobio za EURUSD:
Test poceo sa 1000 Eur, Risk stavio na 2 (ne zelim da gubim vise od 20 evra na jednoj poziciji):
Najveci profit sam dobio sa sledecim parametrima: PosSpace=42; SL=30; TSMin=19; TSDiff=12;
Za taj period je zaradio 227 evra, max drowdown je bio 19%.

Probao sam i staru verziju bez trailing stop, ali sam dobio losije rezultate.
Ko je dovoljno hrabar, moze da proba i sa ovim parametrima.

Stavio sam u prilog i detaljan report sa najboljim parametrima.
Poz.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #145 poslato: 28.09.2011, 08:45:02 »
STR3 bez tiling stopa imala minus od 1 08 do 21 09.to testiranje ne pokazuje dobro za taj period eur-usd ostvario 1770 pipsa sa lotom 0.20 to je 354$,a sa 0.30 loto 531$ to se moze sesti i unazad pogledati neko je i napisao da je u avgustu dao naj bolje rezultate,proslu i ovu nedelju je imao minus ne vise od 150 pipsa tako da taj tester za mene nije merodavan,druga stvar ako si je testirao na lidru,gde je trziste znalo i 30 minuta da se kasnije otvara to jete oko 23 30 ,tako da to nije merodavno ni validno njihova istorija je drugacija od realnosti 23 00h

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #146 poslato: 28.09.2011, 09:00:29 »
STR3 bez tiling stopa imala minus od 1 08 do 21 09.to testiranje ne pokazuje dobro za taj period eur-usd ostvario 1770 pipsa sa lotom 0.20 to je 354$,a sa 0.30 loto 531$ to se moze sesti i unazad pogledati neko je i napisao da je u avgustu dao naj bolje rezultate,proslu i ovu nedelju je imao minus ne vise od 150 pipsa tako da taj tester za mene nije merodavan,druga stvar ako si je testirao na lidru,gde je trziste znalo i 30 minuta da se kasnije otvara to jete oko 23 30 ,tako da to nije merodavno ni validno njihova istorija je drugacija od realnosti 23 00h

Backtest nikad nemoze biti 100%, ja sam samo preneo utiske koje sam primetio, ostalo je na vama.
Podatke su preuzete sa DucasCopy, to sam instalirao u metatrader da bi uradio backtest.
To sto ti kazes da si bez trailing stop imao 1770 pips u avgustu je prelepo, samo sto si ti radio rucno,
 a ja sam proveravao moj robot. Mozda bi EA stvarno napravio minus u avgustu i ne zato jer str 3 ne valja nego jer mozda ima neku gresku sto nismo jos primetili itd. Hocu da kazem da nisam siguran da test ne vredi nista, nego mozda EA ima jos neke propuste, koje nismo primetili.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #147 poslato: 28.09.2011, 09:05:49 »
Isto tako je cini mi se gaxx ili davidsptirao na platformi koja ovara 23 00h str1 ili 2 ne secam se sada  moze se naci nazad na forumu  gde eur-usd belexi ras a na grafikonu ide dole gore u mlom rasponu pip,tako da mene ti testeri tesko mogu prevariti ,ako dobro pokazuju svi bi pare zaradili,i pronasli sta im odgovara

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #148 poslato: 28.09.2011, 09:13:01 »
To sto nadjes najbolje parametre unazad, nikako ne znaci da ce to raditi zauvek i u buducnosti.
Mozda ce jos lepo raditi mesec dana, pa posle pocinje da gubi sa tim parametrima, jer trziste se stalno menja, ali ti to znas mnogo bolje od mene...

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #149 poslato: 28.09.2011, 09:38:15 »
To sto nadjes najbolje parametre unazad, nikako ne znaci da ce to raditi zauvek i u buducnosti.
Mozda ce jos lepo raditi mesec dana, pa posle pocinje da gubi sa tim parametrima, jer trziste se stalno menja, ali ti to znas mnogo bolje od mene...
Naravno da je tako mozda se i promeni ,al ako tester pokaze za odredjeni vremenski period suprotno od onog sto sam ja video  to za mene ne moze biti validno,testirati str nije isto u odredjenim vremenskim periodim 23 00h 07 00h i 13 00h,isto kao testirati str na osnovu nekih indikatra.Ova strategija je susta suprotnos od da ih nazovem skolskih primera trgovanja tako da je i ne primerena testiranju cini mi se.