Autor Tema: elite44 strategija 3 & 4  (Pročitano 88536 puta)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: elite44 strategija 3 & 4
« Odgovor #120 poslato: 26.09.2011, 17:57:45 »
Ti si ludi genije ;-)))
Nisi nigde rekao kako si stigao do ovoga sto sada imas. Koja ti je strategija bila baza i odakle ti svo to znanje? Izvini ako mnogo pitam
Evo pisao sam Moja razmisljanja o robotima su bil slicna tvojim,medjutim sada mislim da je sve u dobroj strategiji i dobrom programeru da opismene robota,pojavom norberta i njegovim mogucnostima dobio sam nadu da se to moze odraditi.Stvar je u tome kako ce kod koga funkcionisati sobzirom na razliku platformi u pipsma,to je jedino sto me  zabrinjava.Sve u svemu i da ne uspe robot, STR3 se moze raditi i rucno izlaziti na triling stopovima.Sto se tice strategije na duzi period STR 3 je proistekla iz osnovne  strategije elite 4487vg,koja od 4.04 do danas skoro 6 meseci drzi se dobro dva valutna para non stom u trzistu 24 sata deset posto kapitala rizik nema bankrota,tako da STR3  sa tri posto kapitala ne preti bankrot naj manje 18 meseci,za dalje ce se videti
STR3 znaci ima sigurnost buducih 18 meseci,a sa triling stopom smatrm da je bankrot u granicama nemogceg,sve ovo ne pisem napamet i bez veze vec na osnovu pracenja STR i cinjenica.Ekonomije se odrazavaju na cenu valuta ali kakve god one bile sa strategijom cu biti uvek na pravoj strani nikad na pogresnoj to je garant uspeha vidimo se gore u nekoj novoj buducoj ceni.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #121 poslato: 27.09.2011, 10:09:21 »
kod mene je bio loto velik na eur-usd mozda zato nije otvarao vise poz nego ih odma gasio pogledajte koliki vam je risk i velicina lota
Lepo sam napisao juce gde je verovatni problem sto EA kod mene ne radi da je problem u lotovima,na EA je postavljen loto 0.01 to je za mikro racune ko ima standard demo na njemu je minimalno otvaranje lota 0.10 sada sam ga podesio i EAEAEA radi upalio je svih 10 poz na cekanje,ako neko kod vas ima problem nece da radi EA to je do LOTA prilagoditega svom racun u inputim

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #122 poslato: 27.09.2011, 10:18:47 »
kod mene je bio loto velik na eur-usd mozda zato nije otvarao vise poz nego ih odma gasio pogledajte koliki vam je risk i velicina lota
Lepo sam napisao juce gde je verovatni problem sto EA kod mene ne radi da je problem u lotovima,na EA je postavljen loto 0.01 to je za mikro racune ko ima standard demo na njemu je minimalno otvaranje lota 0.10 sada sam ga podesio i EAEAEA radi upalio je svih 10 poz na cekanje,ako neko kod vas ima problem nece da radi EA to je do LOTA prilagoditega svom racun u inputim

Ok videcemo sta kaze Elite44, da li treba jos nesto menjati, prilagoditi.
Ja sam ubacio da ako ne moze da otvori poziciju, dobicete popup alert sa greskom. A default lot ce biti 0.1, pa posle nek menja svako kako hoce.

Jel koristi jos neko EA, svi cutite... :)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #123 poslato: 27.09.2011, 10:22:21 »
Mozete postviti i loto 0 a risk 1 ili 2 ili 3 kolko ce te rizikovati EA ce raditi

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #124 poslato: 27.09.2011, 10:32:17 »
Mozete postviti i loto 0 a risk 1 ili 2 ili 3 kolko ce te rizikovati EA ce raditi
Zato je palio i gasio naloge zbog neispravnog lota,EA je 100 posto ispravan problem je kod vas

Van mreže jasam

• Sr. Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #125 poslato: 27.09.2011, 10:41:16 »

Ja sam ubacio da ako ne moze da otvori poziciju, dobicete popup alert sa greskom. A default lot ce biti 0.1, pa posle nek menja svako kako hoce.

Mene interesuje samo lot a risk ne, sta onda da postavim na risk, recimo ja cu staviti lot 10 a sta postaviti na risk, juce je bio lot 10 a risk 0.2 i to mi se palilo i gasilo?
Račun je demo balance 500 000 lot 10 a risk je bio 0.2 i to se palilo. Sta uraditi da li upisati risk 100 ?

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #126 poslato: 27.09.2011, 10:54:06 »

Mene interesuje samo lot a risk ne, sta onda da postavim na risk, recimo ja cu staviti lot 10 a sta postaviti na risk, juce je bio lot 10 a risk 0.2 i to mi se palilo i gasilo?
Račun je demo balance 500 000 lot 10 a risk je bio 0.2 i to se palilo. Sta uraditi da li upisati risk 100 ?

Ako zelis da stavis RISK, onda ti LOT mora biti 0, a risk 100 je 100% racuna, mnogo je :), stavi LOT-0  i  Risk-3, a mozes i manje ako ces staviti na svih 5 parova.

Prioritet je LOT, cim postavis neku vrednost za LOT, RISK se ne gleda.
« Poslednja izmena: 27.09.2011, 10:55:40 mileFX »

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #127 poslato: 27.09.2011, 10:57:17 »

Ako si podesio lot, onda nema veze sta si stavio na Risk, svakako ce koristiti ono sto si stavio za Lot.
Risk ima smisla ako je Lot = 0.
U tvom slucaju, ako bi podesio Lot na 0, a Risk ostavis na 0.2
onda na jednoj poziciji ako pokupis SL, mozes da izgubis ukupno 0.2% od kapitala, znaci 1000 evra.

Evo nova verzija.
Lot je 0.1 po defaultu.
Ako nemoze da postavi poziciju ili da obrise, prikaze alert box, sa opisom greske.
Ne morate zameniti staru verziju, samo ako imate neki problem.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #128 poslato: 27.09.2011, 11:25:27 »
Ovo je napisao pipson  Mozda treba trailing stop staviti od 55 plusa pa navise, pa da se uzme 55 pipova zasigurno a onda mozda i 70,80,90,100 pipova... ali je 55 sigurica.      STR3 je lek z bocna retanja prevashodno,e sada ti profii preko 55 pipsa nisu cesti,desavaju se kada izlaze valutni parovi iz bocnih kretanja i ulaze u kanale za vece oscilacije na gore ili dole,ako ne izadjemo na 55 tp u vise slucajeva ce mo pisati minuse odnosno manje od 55 pip nego sto ce jednom doneti preko 55 pip nekih +40 + 70 ili vise tpSTR3 je podesena da u bocnim kretanjima smanjuje gubitke a sada ce sa triling stopom cak i uvecavati i kad se trziste opredeli na gore ili dole donositi profite,Prosle i ove nedelje trziste ima bocna kretanj tako da su i profiti manji al me to ne optercuje strpljenja treba i vera u strategiju.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #129 poslato: 27.09.2011, 11:45:14 »
Ovo je napisao pipson  Mozda treba trailing stop staviti od 55 plusa pa navise, pa da se uzme 55 pipova zasigurno a onda mozda i 70,80,90,100 pipova... ali je 55 sigurica.      STR3 je lek z bocna retanja prevashodno,e sada ti profii preko 55 pipsa nisu cesti,desavaju se kada izlaze valutni parovi iz bocnih kretanja i ulaze u kanale za vece oscilacije na gore ili dole,ako ne izadjemo na 55 tp u vise slucajeva ce mo pisati minuse odnosno manje od 55 pip nego sto ce jednom doneti preko 55 pip nekih +40 + 70 ili vise tpSTR3 je podesena da u bocnim kretanjima smanjuje gubitke a sada ce sa triling stopom cak i uvecavati i kad se trziste opredeli na gore ili dole donositi profite,Prosle i ove nedelje trziste ima bocna kretanj tako da su i profiti manji al me to ne optercuje strpljenja treba i vera u strategiju.
Ako pustimo da ide dalje od 55tp onda do 70 pip ako dodje -15 onda smo na onih 55,e sada  pitanje jel bolje vrabac u ruci 55 pip ili ptica na grani

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #130 poslato: 27.09.2011, 12:07:00 »
Sto se tice strategije njene mogucnosti su mi poznate,ali stvara mi problem ne poznavanje EA njegove odnosno norbertove mogucnost,ako bi mogao EA da funkcionise tako da ispod 18 ako krene dole neka i pise minus,ako probije 18 izlazio bi na -15 od te neke nove cene koju bi moglo pustiti da ide i preko 55 pip ako i predje preko55 na neku cenu novu gore kraj bi bio na -15 pip pa koliko ostvari tp,onda ne bi trebalo postavljati TP na nalozima na cekanje vec bi tiling stop to regulisao,znaci jedino ne bi trebalo postavljati TP

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #131 poslato: 27.09.2011, 12:16:25 »
Sto se tice strategije njene mogucnosti su mi poznate,ali stvara mi problem ne poznavanje EA njegove odnosno norbertove mogucnost,ako bi mogao EA da funkcionise tako da ispod 18 ako krene dole neka i pise minus,ako probije 18 izlazio bi na -15 od te neke nove cene koju bi moglo pustiti da ide i preko 55 pip ako i predje preko55 na neku cenu novu gore kraj bi bio na -15 pip pa koliko ostvari tp,onda ne bi trebalo postavljati TP na nalozima na cekanje vec bi tiling stop to regulisao,znaci jedino ne bi trebalo postavljati TP

Ovo nije nikakav problem.
Vi samo recite vasu ideju, a ja cu reci da li znam, imema vremena da to resim :)

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #132 poslato: 27.09.2011, 13:20:10 »
U 13  00h otvorio nove , funkcionise dobro.

Van mreže norbertbti

• Jr. Member
  • **
    • Pogledaj profil
« Odgovor #133 poslato: 27.09.2011, 13:34:47 »
U 13  00h otvorio nove , funkcionise dobro.

Pa nisi valjdao sumnjao?  Salim se naravno :)
Stigla nova verzija bez TP, posle 18 pips, izlazi kad padne 15, u stvari koliko cete podesiti, ali je ovo default.

Van mreže pipson

• Pogledaj profil
« Odgovor #134 poslato: 27.09.2011, 14:21:41 »
Pozz

Mozes li uraditi EA bez ikakvog trailinga, samo da ima 3 sesije ulaska? Izvini ako si ga vec postavio, ja sam se izgubio u svim ovim EA...  :-\
Vracao sam malo unazad... i bez trailinga su mi puno bolji rezultati...

Hvala unaprijed  :)