Autor Tema: PayPal u Srbiji  (Pročitano 48352 puta)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
PayPal u Srbiji
« poslato: 07.09.2011, 19:12:15 »
Da li je moguće da se 7. septembra 2011. godine i dalje štrecamo na ovakve naslove i na ovakvo buđenje nade da će Srbija konačno da se unormali što se tiče elektronskog plaćanja.
However, ako se konačno to i dogodi, pitanje je opet da li će biti dozvoljeno samo plaćanje ili i primanje novca. Da li je ovo samo pusto obećanje, po ko zna koji put, pred izbore, još od 2008. (čini mi se) godine ili će konačno da svane, bar nekima od nas?
Ako se to dogodi, to bi bio prvi korak ka liberalizaciji deviznog plaćanja i transfera novca, a samim tim i mnogo, MNOGO više slobode za one koji se bave fx-om... i ne samo fx-om, koliko je samo ljudi izgubilo mušterije, nije moglo da naplati svoje znanje i sposobnosti, koji je broj njih koji bi taj novac koji bi primali preko PayPala trošili u Srbiji i time doprinosili svojoj državi... Hoćemo li se konačno naći na spisku sa slike???

Živi bili pa videli...
« Poslednja izmena: 10.04.2013, 22:28:48 FXModerator »

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: PayPal u Srbiji (?)
« Odgovor #1 poslato: 15.09.2011, 22:33:59 »
Jos pre 2-3 godine sam otvorio Pay Pal racun nisam ga verifikovao,nocas mi poslali da ga verifikujem i da trgujem,dali to znaci da su poceli sa nama neznam,imaju podatke da sam iz SRBIJE

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #2 poslato: 15.09.2011, 23:32:52 »
Jos pre 2-3 godine sam otvorio Pay Pal racun nisam ga verifikovao,nocas mi poslali da ga verifikujem i da trgujem,dali to znaci da su poceli sa nama neznam,imaju podatke da sam iz SRBIJE

Još uvek nismo na zvaničnom spisku :(

Van mreže ticmiFX

• Sr. Member
  • forex fight, forex fight revenge, forexballl
    • Pogledaj profil
KUM, pobednik

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 22.09.2011, 15:43:36 »

Van mreže Majk Korleone

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 22.09.2011, 16:03:54 »
Hmmm...http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/278551/PayPal-moguc-u-Srbiji

Jao blago nama , evo izbora :)

Godina 2034, mesto Srbija

Kako saopštava agencija Beta , ministarstvo za elektronske komunikacije je utvrdilo da problem početka rada PayPala u Srbiji nije u nadležnosti tog minstarstva i da je već poslat dopis ministarstvu za digitalne bežične komunikacije koje se već proglasilo nednadležnim po tom pitanju , ali da bi pomogli građanina u čijem interesu ovo ministarvo radi, kontaktirali su ministarstvo za komunikaciju sa Narodnom bankom Srbije koje će odgovoru obavestiti ministarstvo za dobijanje pozitivnih odgovora ili ministarstvo za dobijanje negativnih odgovora, a sve u zavisnosti od odgovora.

Da podsetimo građane, Dan ranije je ministarstvo za elektronsko plaćanja objavilo saopštenje u kome je navedeno da detaljno proučava način rada PayPala, da bi utvrdilo da li postoje neki elementi u radu ovog servisa koji bi mogli ugroziti naše elektonske komunikacije, dok je ministarstvo za digitalnu agendu u svom saopštenju od pre dva dana naglasilo da treba razmotriti sve opcije i ne donositi ishitrene odluke koje bi nas mogle skupo koštati u budućnosti.

Gori smo i od Pajtonovaca i Nadrealista zajedno  :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #6 poslato: 22.09.2011, 16:09:02 »
...
Gori smo i od Pajtonovaca i Nadrealista zajedno  :)

Hahaha, bravo za tekstić... A sada da se uozbiljimo, ovako glasi zvanično saopštene Nardone banke Srbije skinuto sa njihovog sajta:

"Nema smetnji za korišćenje usluga „PayPal” servisa

Povodom korišćenja usluga “PayPal” servisa u Republici Srbiji – nema smetnji da rezidenti preko banke slobodno vrše plaćanje, odnosno naplatu po osnovu kupovine ili prodaje robe i usluga u inostranstvu koristeći usluge ovog servisa, konstatuje se u pismu koje je Narodna banka Srbije uputila nadležnim ministarstvima.

Takođe, prema važećim propisima kojima se uređuje platni promet u zemlji i sa inostranstvom, nije potrebno da se kompanija “PayPal Pte.Ltd Singapore” registruje kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da ustanovi lokalno predstavništvo za pružanje ovakvog vida usluge, stoji u pismu Narodne banke Srbije nadležnim ministarstvima.

Narodna banka Srbije smatra da će uvođenje ovog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti troškove njihovog izvršenja za naše građane i domaća preduzeća.

U pismu su navedeni zaključci sa sastanka predstavnika Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija da će opšti uslovi o pružanju usluga „PayPal“ servisa radi korišćenja u Republici Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u pojedinim grupama zemalja. To praktično znači da će rezidenti usluge ovog servisa koristiti pri kupovini, odnosno prodaji robe i usluga nerezidentima, dok će se sredstva ostvarena tom prodajom prenositi sa „PayPal“ računa na račune rezidenata u Republici Srbiji.

Kabinet guvernera"

Već vidim neke ironične video klipove u najavi :)

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #7 poslato: 22.09.2011, 16:43:00 »

Van mreže mileFX

• Full Member
    • Pogledaj profil

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #9 poslato: 22.09.2011, 19:38:30 »
Sad je samo pitanje kad će PayPalu da jave... mi se ovde ubismo od sreće, sreće, radosti, već se organizuje doček PayPala ispred Skupštine, a oni možda ni ne razmišljaju o tome...

Van mreže gaxx

• Full Member
    • Pogledaj profil

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #11 poslato: 21.03.2012, 00:48:06 »
"Pokušali smo sve da Pej Pal dođe u Srbiju, pisali smo im mnogo puta, a sad zavisi samo od njih, kaže za “Blic” Jasna Matić.
- Pisali smo i administraciji SAD-a u nadi da će da kažu nešto lepo za nas. Međutim, sve se zasniva na tome šta im je prioritet. Mi na to pokušavamo da utičemo, ali nam do sada nije uspelo. Zakoni nisu problem, jer ima zemalja koje imaju isti zakonski okvir kao naš pa tamo Pej Pal funkcioniše. Ali treba biti realan, mi smo malo tržište i na listi prioriteta sigurno nismo visoko - kaže Matićeva."

Izvor.

Heh! E, da je do PayPal-a, odavno bismo ga imali...

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 21.03.2012, 08:11:17 »
"Pokušali smo sve da Pej Pal dođe u Srbiju, pisali smo im mnogo puta, a sad zavisi samo od njih, kaže za “Blic” Jasna Matić.
- Pisali smo i administraciji SAD-a u nadi da će da kažu nešto lepo za nas. Međutim, sve se zasniva na tome šta im je prioritet. Mi na to pokušavamo da utičemo, ali nam do sada nije uspelo. Zakoni nisu problem, jer ima zemalja koje imaju isti zakonski okvir kao naš pa tamo Pej Pal funkcioniše. Ali treba biti realan, mi smo malo tržište i na listi prioriteta sigurno nismo visoko - kaže Matićeva."

Izvor.

Shvatio Pej Pal da u tim zemljama zakoni nisu do kraja uradjeni dobro ,pa ako su sa njima napravili gresku ,e sa nama nece da je ponove,nisu oni Pej Pal naivni koliko to nasi misle da su popili svu pamet sveta.

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 21.03.2012, 08:17:09 »

Izvor.

Shvatio Pej Pal da u tim zemljama zakoni nisu do kraja uradjeni dobro ,pa ako su sa njima napravili gresku ,e sa nama nece da je ponove,nisu oni Pej Pal naivni koliko to nasi misle da su popili svu pamet sveta.
A luksemburg koji je 3-4 puta manji od nas i nebrojeno jos manjih zemalja pa imaju Pej Pal,pa ce opet ispasti sta nam taj svet radi i naravno po nasima opet svet kriv.

Van mreže FXModerator

• Moderator
  • Hero Member
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
« Odgovor #14 poslato: 10.09.2012, 21:20:33 »
Još jednom za "Verovali ili ne": Pejpal stiže u Srbiju 2013 ;)